Sequoia
Nationaal Park

sprookjesbos met reuzenbomen

Sequoia bomen

In Amerika is alles groter. Reusachtig zelfs! Sequoia National Park en King’s Canyon National Park liggen in de Sierra Nevada in West USA en vormen een groot berggebied. Het Sequoia National Park is het belangrijkste reservaat voor de grootste bomen ter wereld, de sequoiadendron. De enorm grote bomen worden erg oud en gaan pas dood wanneer ze omvallen. Het Kings Canyon National Park kenmerkt zich door reusachtige canyons, steile rotswanden, meren en watervallen.


Wereldrecord

De grootste bomen ter wereld. Of het nu gaat om hoogte, omvang of houtmassa, in elk lijstje van grootste bomen staat de winnaar in California. Redwoods (erg hoog en vrij dik) en Giant Sequoia (erg dik en vrij hoog) zijn de benamingen voor de reuzenbomen die je ziet in de Nationale Parken van California.

Niet alleen in Nationaal Park Sequoia, je komt ze ook tegen in Kings Canyon, Sierra National Forest en Yosemite Nationaal Park, maar ook in de bossen in het noorden van California. Zo staat de dikste boom in Sierra National Forest en de hoogste boom in Redwood Nationaal Park in het noorden van California. De grootste boom qua volume is de General Sherman, die bevindt zich in Nationaal Park Sequoia.


West USA reuzenbomen Amerika Nationaal Park
reuzenbomen in West Amerika

Sequoia Nationaal Park

Het park is goed begaanbaar met de auto en daarnaast rijden er shuttlebussen die u naar de mooiste punten brengt. Verschillende wandelpaden leiden u naar de meest bijzondere bomen om ze nader te bekijken en dit levert zeker leuke fotomomentjes op. U kunt via de General's Highway van Sequoia National Park naar King's Canyon National Park. De route naar en vanaf de parken is ook al zeer de moeite waard.

General Sherman

De beroemde sequoia bomen zijn de grootste bomen ter wereld. In Giant Forest (gelegen in Sequoia National Park) vind je de metersdikke tot wel 100 meter hoge Sequoia bomen. Deze bomen zijn werkelijk adembenemend. Zo is de General Sherman Tree het grootst levende organisme op deze aardbol. Deze boom is niet de dikste, ook niet de hoogste, maar heeft wel het grootste volume. Bij de grond is de omtrek maar liefst 33 meter en de hoogte is 84 meter!