Yosemite National Park

Informatie en handige tips voor uw bezoek aan Yosemite NP!

Een van de eerste Nationale Parken van de VS

Met drie miljoen bezoekers per jaar is Yosemite het meest bezochte National Park aan de westkust van de Verenigde Staten. Waarom Yosemite zo populair is, zult u begrijpen wanneer u de Yosemite Valley inkijkt. Hier vindt u prachtige watervallen (o.a. Yosemite Falls, Bridalveil Falls), steile rotswanden (o.a. Half Dome, El Capitan) en een populair wandelpad (Mist Trail). Tijdens uw rondreis door West-Amerika is Yosemite National Park dan ook niet missen!


Het park bezoeken

Yosemite National Park ligt in de staat Californië. U kunt het park op verschillende manieren bezichtigen, bijvoorbeeld met een huurauto, camper of te voet op een van de vele hiketrails. Of huur een fiets: er liggen ruim 19 km. aan fietspaden! In dit park vindt u de beroemde rots van 915 meter hoog, genaamd El Capitan. Als u Yosemite Valley van grote hoogte wilt bekijken, raden wij u aan om naar Glacier Point te gaan, waar u op 975 meter hoogte de hele Sierra Nevada Range kunt overzien.

Yosemite National Park
Yosemite National Park 2

Tioga Pass

Ander hoogtepunt is de Tioga Pass (SR 120), een bergpas die Yosemite National Park doorkruist van Oost (bij het plaatsje Mammoth Lakes) naar West (richting Sonora) en v.v. Omdat de natuur hier op haar beloop wordt gelaten, wordt de Tioga Pass niet sneeuwvrij gehouden en strooit men er niet. De pas is bij sneeuwval en ijzel in de winter gesloten en het is verstandig om alvorens u uw route plant, te checken of deze weg geopend is. Soms ligt er begin oktober al sneeuw en in sommige jaren gaat de Tioga Pass niet eerder open dan begin juni.


Actuele informatie

Wil je weten of de Tioga Pass geopend of (deels) gesloten is? Bekijk de meest actuele informatie hier.

Yosemite National Park Tioga Pass entrance
Yosemite National Park Tioga Pass entrance
Yosemite National Park Tioga Pass closure
Yosemite National Park Tioga Pass closure

Is de Tioga Pass afgesloten tijdens uw vakantie? Geen nood: er zijn diverse mooie alternatieve routes van oost naar west of v.v. te rijden, zodat u alsnog uw volgende bestemming kunt bereiken. Bekijk de mogelijkheden hieronder of neem contact op uw met uw reisspecialist voor meer informatie!


Yosemite
National Park

bekijk en filter hieronder al onze reizen naar Yosemite