Denali Nationalpark

Bezoek het grootste natuurgebied ter wereld

 • Maak een mooie tocht op een hondenslee
  Hondensledetocht in Denali Nationalpark
 • Geniet van de ongerepte natuur
  Ongerepte Natuur
 • Ook vind je hier vele berglandschappen
  Ruige berglandschappen
 • Het fantastische uitzicht op het Denali National Park
  Uitzicht op het Denali National Park

Ongerepte wildernis in het hoge noorden

Met een oppervlakte van meer dan 24.000 km² is Denali National Park in het binnenland van Alaska het grootste natuurreservaat ter wereld en de belangrijkste attractie van de meest noordelijke staat van de VS.

Naast Mount McKinley, de hoogste berg van het Noord-Amerikaanse continent op 6.194 meter, vind je hier ongerepte wildernis en een diverse flora en fauna. 
Niet alleen de fantastische natuur, maar ook de grote verscheidenheid aan activiteiten zowel in de zomer als in de winter maken het park tot een attractie die jaarlijks zo'n 400.000 bezoekers van over de hele wereld trekt.

Opgericht als Mount McKinley National Park op 26 februari 1917, werd het park op 2 december 1980 omgedoopt tot Denali National Park door de Alaska National Interest Lands Conservation Act. Het is genoemd naar de hoogste berg in Noord-Amerika.

Het Denali National Park, 400 kilometer ten noorden van Anchorage en ongeveer 200 kilometer ten zuiden van Fairbanks in de regio Interior Alaska, is het grootste van de Verenigde Staten, met 2,4 miljoen hectare toendra, bergen, gletsjers en gemengde bossen. Door het park ligt een 146 kilometer lange weg die naar Wonder Lake en naar het historische Kantishna-mijndistrict leidt. De eerste 15 kilometer van deze weg zijn opengesteld voor privéverkeer. Daarna moet u of te voet, per fiets of met een shuttlebus verder. De ongerepte, bijna eindeloze wildernis, het gevarieerde landschap, de grote biodiversiteit van de inheemse flora en fauna en een breed scala aan activiteiten maken van Denali National Park de meest bezochte attractie in Alaska! 

Hieronder vindt u meer informatie over uw bezoek aan Denali National Park, mogelijke activiteiten, hoe u er komt, openingstijden en waar u kunt verblijven.

De meest populaire activiteiten!

1. Rondvlucht - Fantastisch uitzicht op het ongelooflijke landschap van Alaska wordt aangeboden als onderdeel van een rondvlucht met een bushvliegtuig of een helikopter. Deze vluchten kunnen direct bij de ingang van het park of in de stad Talkeetna in het zuiden worden geboekt, duren meestal een uur en kosten tussen de 350 en 550 dollar per persoon.

2. Begeleide Jeeptour - Aangezien de meeste wegen die door het park gaan onverhard zijn en het besturen van je eigen hier niet is toegestaan, kun je er voor kiezen een begeleide Jeeptour te boeken.

3.Wandelen - Het park biedt tal van wandelmogelijkheden. Er zijn verschillende aangewezen wandelpaden, waaronder de 6,5 km lange Savage Alpine Trail, die bij mooi weer een geweldig uitzicht op Mount McKinley biedt. Om de natuur te beschermen zijn er echter in grote delen van het park geen gemarkeerde routes, zodat bezoekers de pure wildernis kunnen verkennen en er worden ook begeleide wandelingen aangeboden. 

4. Wildlife - De beste kansen om wilde dieren te zien zoals beren, elanden en wolven heb je als je een met de shuttlebus mee gaat die langs Denali's Park Road rijd. De dieren kennen het geluid van de bussen en zijn er aan gewend.

5. Raftingtour - Maak kennis met het park vanaf het water en duik in de stroomversnellingen van de Nenana-rivier tijdens een begeleide raftingtour. Er zijn tochten van 2 uur, maar ook tochten van een hele dag, ofwel - avontuurlijk - in wild water of - zeer ontspannen en zeer geschikt voor gezinnen - op rustiger water, waardoor u kunt genieten van het geweldige landschap dat voorbijgaat. 

6. Sledehonden- Bezoek de Husky Homestead van de succesvolle musher Jeff King om de husky's te zien trainen, knuffelen met de pups en een glimp op te vangen van het leven van de Alaska-bevolking. In de winter is er ook de mogelijkheid om zelf deel te nemen aan een hondensledetocht. Dergelijke excursies worden bijvoorbeeld aangeboden door de Earth Song Lodge, 27 kilometer ten noorden van Denali National Park.


Denali National Park
Denali National Park

Algemene Informatie

Routebeschrijving: Het park is bereikbaar met de auto via Alaska Highway 3, de George Parks Highway of per vliegtuig en trein. Er is maar één straat, Denali Park Road, die door het park loopt. De eerste 15 kilometer mag u met uw eigen auto rijden, daarna kunt u alleen verder met de shuttlebus.

Klimaat en Weer: Korte zomers met milde temperaturen en lange koude winters kenmerken het klimaat van Denali National Park. Het kan in de ochtend en in de avond erg fris zijn, terwijl het tussen juni en augustus overdag wel ruim 32° C is overdag.

Toegang: De toegang is USD 10 per persoon (kinderen tot 15 jaar gratis) en is zeven dagen geldig. Er is ook een jaarpas, de Denali Annual Park Entrance Pass, die kost USD 40 en geeft toegang tot de pashouder en drie andere personen.

Openingstijden: Hoewel het park het hele jaar door geopend is, zijn de meeste diensten en de shuttlebusdienst alleen beschikbaar van half mei tot half september.

Bezoekerscentrum :Het bezoekerscentrum van Denali National Park, gelegen aan het begin van Denali Parks Road, is geopend tussen 15 mei en 22 september van 8.00 tot 18.00 uur. Hier kunt u veel informatie krijgen over het park en de parkwachterprogramma's die worden aangeboden (inclusief hondenslededemonstraties, wandelingen en diapresentaties). Er is ook een boekwinkel en een restaurant.

Campings: Er zijn zes aangewezen campings in Denali National Park, waarvan sommige ook kunnen worden gebruikt voor campers tot een lengte van 12 meter. 

Denali National Park
Denali National Park