Lake Placid, NY

Adirondacks

​Lake Placid ligt in het midden van de Adirondacks en vanuit deze plaats heeft u een prachtig uitzicht op de bergen, rivieren en meren. Adirondack Park kenmerkt zich door de vele meren, vijvers, heuvels, rivieren, bergtoppen van de Adirondack mountains, miljoenen hectare aan bos en zelfs watervallen in Essex County. Het park is onderverdeeld in 12 regio's met prachtige scendic drives. Ook komt u hier verschillende soorten dieren tegen zoals roofvogels, herten, slangen, vossen en misschien zelfs een beer

Winter

In de buurt van Lake Placid zijn ook tal van wintersportmogelijkheden en in 1932 en 1980 hebben hier dan ook de Olympische Winterspelen plaatsgevonden. In Lake Placid vindt u dan ook het Lake Placid Olympic Museam waar de vlam van de winterspelen nog steeds brandt.

Zomer

In de zomer is Lake Placid populair als uitvalsbasis voor activiteiten zoals wandeltochten, mountainbiking, vissen en bergbeklimmen. Ook kunt u met de gondel een bezoek aan de top van de Whiteface-berg brengen. Golfliefhebbers kunnen een balletje slaan op een van de eerste golfbanen van de Verenigde Staten, aangelegd in 1898. In Lake Placid vindt u verschillende restaurants, bars en brouwerijen. Daarnaast zijn er diverse winkeltjes gevestigd met zaken zoals antiek, sieraden, etenswaren, wijnen en kleding en vindt u hier locale supermarktjes.