Nationale parken Hawaii

Natuurwonderen van Hawaii

 • Volcano National Park - Big Island
  Volcano National Park - Big Island
 • Haleakala Krater - Maui
  Haleakala Krater - Maui
 • Volcano National Park - Big Island
  Volcano National Park - Big Island
 • Volcano National Park - Big Island
  Volcano National Park - Big Island
 • Haleakala Krater - Maui
  Haleakala Krater - Maui
 • Haleakala Krater - Maui
  Haleakala Krater - Maui

De veelzijdigheid van Hawaii

Behalve de vele, prachtige zandstranden, watervallen en bosrijke gebieden, heeft Hawaii twee indrukwekkende Nationale Parken die het bezoeken meer dan waard zijn: Volcanoes National Park en Haleakala National Park. Volcanoes National Park is gelegen op Big Island. Binnen dit park bevinden zich enkele van de meest bezochte en meest actieve vulkanen ter wereld. Haleakala National Park is gelegen op Maui. In tegenstelling tot de vulkanen op Big Island is Haleakala een slapende reus, die voor het laatst in 1790 uitbarstte.

​Volcanoes National Park op Big Island

Gelegen in het zuiden van Big Island, vindt men in dit park o.a. Kilauea Vulkaan, een van de meest actieve vulkanen ter wereld. De vulkaan wordt beschouwd als de meest bezochte plek binnen Hawaii. De vulkaan is zeer populair vanwege de lavastromen die de oceaan instromen, resulterend in een prachtig natuur schouwspel. 

In Kilauea Visitor Center kunt u een indrukwekkende film zien over het park. Rijd met uw huurauto over Crater Rim Drive, deze 17 kilometer lange route verbindt de grote attracties binnen het park, zoals Halemaumau Crater, Devestation Trail, Thurston Lava Tube en Jagger Museum.

Voor een unieke ervaring raden wij u aan om te overnachten in Volcanoes National Park. Volcano House Hotel is al sinds 1846 in het park en biedt haar gasten uitzicht van Halemaumau Crater en de gloeiende lava. De grootste vulkaan ter wereld, Mauna Loa, bevindt zich eveneens in dit nationale park. Na uitbarstingen in 1907, 1919 en 1926, volgde een gigantische eruptie in 1950, die maar liefst 23 dagen duurde. Voor geinteresseerden is er een meteorologisch intstituut, meetstation en een sterrenwacht langs de berghelling.


Big Island Kalapane lava
Big Island Kalapane lava

Haleakala National Park op Maui

De slapende vulkaan Haleakala strekt zich over 75% van heel het eiland Maui. Behalve het weergaloze uitzicht over de crater en rotswanden, is Haleakala DE perfecte plek voor het kijken naar de zonsopgang. Haleakala wordt gezien als een van de mooiste plekken op aarde om de zonsopgang te zien. Wees er wel zeer vroeg bij en kleedt u zich warm aan. 

Bent u meer een avondpersoon? De zonsondergang en de daarop volgende sterrenhemel zijn eveneens spectaculair. Er zijn georganiseerde tours voor zowel de zonsopgang als zonsondergang. Zorg dat u zich tijdig aanmeldt hiervoor, daar waar het niet meer toegestaan is om deze tour te maken zonder online registratie. Behalve de zonsopgang, zonsondergang en sterrenhemel, beschikt Haleakala over vele wandelpaden , die u langs zeldzame plant- en diersoorten brengt.

Haleakala Maui
Haleakala Maui

Fun Facts!

- Kilauea betekent "spugen" of "wijd verspreid"

- Haleakala vertaalt zich als "House of the Sun"

- Mauna Kea betekent "White Mountain"

- Mauna Loa betekent "lange berg"