Reizen naar Aruba

Reisvoorwaarden

Reizen naar Aruba


U kunt onder de volgende voorwaarden naar Aruba reizen.

1 Negatieve COVID-19 PCR Test

- Alle niet-gevaccineerde reizigers vanaf 12 jaar moeten binnen 72 uur voor vertrek naar Aruba een geldige PCR test laten uitvoeren en een negatief resultaat kunnen tonen.

- U dient het testbewijs met negatieve uitslag uit te printen en in papiervorm mee te nemen. 


2 ED Card

- Daarnaast dienen alle reizigers binnen 72 uur voor vertrek een digitale immigratiekaart in te vullen waarbij het voor niet-gevaccineerde reizigers verplicht is het negatieve testresultaat van de PCR test aan deze immigratiekaart toe te voegen: https://edcardaruba.aw/. De digitale of papieren toestemming dient u bij check-in te overleggen. 

- Gevaccineerde reizigers dienen het vaccinatiebewijs van de DCC binnen 72 uur voor vertrek te uploaden bij het invullen van de online immigratiekaart van Aruba. 

- De Corona Check app is alleen geldig binnen de EU. U dient een Engelstalige versie van uw vaccinatiebewijs of negatieve testbewijs te printen.

- U bent verplicht om bij vertrek vanuit Nederland voor zowel de heen- als terugreis de RIVM gezondheidsverklaring in te vullen. Het formulier vindt u via de website van de overheid


3 Reisverzekering

U dient binnen 72 tot 4 voor vertrek een reisverzekering te hebben afgesloten die COVID gerelateerde kosten dekt tijdens uw verblijf op Aruba. Deze aparte reisverzekering voor aan COVID gerelateerde ziektekosten wordt automatisch afgesloten tijdens het invullen van de digitale Immigratiekaart (ED Card). Meer informatie vindt u hier


4 Coronabewijs terugreis

U dient voor de terugreis:

- een Coronabewijs te laten zien bestaande uit een vaccinatiebewijs of een negatieve PCR test van maximaal 48 uur voor vertrek of een antigeentest van maximaal 24 uur voor vertrek.

- bij terugkeer naar Nederland binnen 24 uur de RIVM gezondheidsverklaring opnieuw in te vullen.


Wij wijzen u er uitdrukkelijk op dat alle hierboven vermelde informatie te allen tijde kan wijzigen. Informeer uzelf ook onafhankelijk over de actuele vereisten Aruba te kunnen bezoeken via: https://www.aruba.com/us/traveler-health-requirements/covid-testing

Checkt u te allen tijde voor vertrek en voor de terugreis de website van de Nederlandse overheid: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen-naar-het-buitenland

Indien u een overstap heeft in een ander land dan uw eindbestemming, informeert u zich dan ook over de vereisten voor dit desbetreffende land.