Reizen naar Canada

Reisvoorwaarden

Reizen naar Canada


U kunt onder de volgende voorwaarden naar Canada reizen.

1 Negatieve COVID-19 PCR Test

- Alle reizigers van 5 jaar en ouder moeten binnen 72 uur voor vertrek naar Canada een geldige PCR-test laten uitvoeren en deze bij aankomst tonen. Een overzicht van de geaccepteerde testvormen vindt u via de volgende link: https://travel.gc.ca/travel-covid/travel-restrictions/covid-vaccinated-travellers-entering-canada#determine-fully .

- Het in te dienen document moet naast het testresultaat de volgende gegevens bevatten: naam en geboortedatum, naam en adres van het testcentrum, testdatum en type test.

- Het document (ook in papiervorm) moet u gedurende uw verblijf, in ieder geval tot 14 dagen na aankomst, bij u houden

- Antigeen tests worden niet geaccepteerd.

- Een negatieve COVID-19 test is niet nodig als u hersteld bent van COVID-19 en geen symptomen meer hebt. Dan dient u wel een officiële positieve test te laten zien die tussen de 14 en 180 dagen oud is.


2 Vaccinatiebewijs

- U dient ten minste 14 dagen voordat u Canada binnenkomt de volledige doses te hebben ontvangen, oftewel twee vaccinaties (met uitzondering van Johnson & Johnson). Bijvoorbeeld, als de aankomst op 16 oktober 2021 is gepland, dan moet de tweede vaccinatie op 1 oktober hebben plaatsgevonden.

- Ook als u van Corona hersteld bent, dient u twee vaccinaties te hebben gehad (met uitzondering van Johnson & Johnson).

 - De volgende vaccins worden geaccepteerd (ook mogelijk in combinatie): Pfizer-BioNTech (Comirnaty, tozinameran, BNT162b2), Moderna (mRNA-1273), AstraZeneca / COVISHIELD (ChAdOx1-S, Vaxzevria, AZD1222), Janssen / Johnson & Johnson (Ad26.COV2 .S)

- Het bewijs van vaccinatie moet in het Engels of Frans zijn of een beëdigde vertaling in het Engels of Frans.

- Kinderen jonger dan 12 jaar mogen ongevaccineerd reizen met hun volledig gevaccineerde ouders, maar moeten bij aankomst op zowel dag 1 als dag 8 opnieuw een PCR-test ondergaan, een gezichtsmasker dragen en mogen de eerste 14 dagen niet deelnemen aan groepsactiviteiten.

- Let op: het is niet mogelijk om met uw CoronaCheck app Canada in te reizen. Deze app is alleen geldig binnen de EU. U moet het bewijs op papier uitprinten.


3 ArriveCAN registratie

- Een registratie bij ArriveCAN (app of online portal) is verplicht. Meer informatie vindt u hier.

- Bij ArriveCAN uploadt u het quarantaineplan en uw vaccinatiebewijs.

- Nadat u alle benodigde gegevens heeft ingevoerd, ontvangt u na verificatie een ArriveCAN-bon (per persoon) met een QR-code. Deze bon dient bij aankomst te worden getoond naast de testuitslag, het vaccinatiebewijs en andere reisdocumenten.

- U bent verplicht om bij vertrek vanaf Nederland voor zowel de heen- als terugreis de RIVM gezondheidsverklaring in te vullen. Het formulier vindt u via de website van de overheid

4 Quarantaineplan

- Ook als u volledig bent ingeënt en aan alle toelatingseisen voldoet, dient u een back-up quarantaineplan op te stellen en in ArriveCAN in te voeren. In uw persoonlijke quarantaineplan beschrijft u de plannen die u ten uitvoer brengt indien u bij aankomst in Canada onverhoopt toch positief zou testen op COVID-19. Het kan zijn dat u bij aankomst uw quarantaineplan op een plausibele manier aan de grensbeambte moet uitleggen. U kunt uw quarantaineplan hier controleren: https://travel.gc.ca/travel-covid/travel-restrictions/isolation/quarantine-start . Geef bijvoorbeeld het hotel op dat u ook voor de eerste (paar) nacht(en) hebt geboekt. Mocht u in quarantaine moeten, dan kunt u op eigen kosten uw verblijf in dit hotel verlengen.


5 Coronabewijs terugreis

- Als u vanuit Canada naar Nederland reist kunt u met het vaccinatiebewijs terugreizen naar Nederland. 
- U dient voor Nederland binnen 24 uur de RIVM gezondheidsverklaring opnieuw in te vullen.

- Als u vanuit Canada naar België reist kunt u met het vaccinatiebewijs terugreizen naar België. 
- U dient voor België binnen 24 uur het PLF formulier in te vullen.


Wij wijzen u er uitdrukkelijk op dat alle hierboven vermelde informatie te allen tijde kan wijzigen. Informeer uzelf ook onafhankelijk over de actuele vereisten Canada te kunnen bezoeken via: https://travel.gc.ca/travel-covid/travel-restrictions/covid-vaccinated-travellers-entering-canada#determine- Tevens is de uiteindelijke beslissing aan de officiële grensbeambte bij binnenkomst in Canada of u onbeperkt het land in mag, of dat u in quarantaine dient te gaan. 

Checkt u te allen tijde voor vertrek en voor de terugreis de website van de Nederlandse overheid: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen-naar-het-buitenland of van de Belgische overheid: https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen

Indien u een overstap heeft in een ander land dan uw eindbestemming, informeert u zich dan ook over de vereisten voor dit desbetreffende land.

Verplichte eTA-reistoestemming

Daarnaast geldt nog steeds dat alle reizigers die onder het Visa-exempt programma vallen en zonder visum reizen, voor vertrek naar/via Canada een goedgekeurde online eTA-reistoestemming dienen te hebben. eTA staat voor 'Electronic Travel Authorization' en is voor iedere reiziger verplicht. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website: https://www.exit-reizen.nl/informatie/douane-visa.html


Update: 25-10-2021