Reizen naar Canada

Reisvoorwaarden

Reizen naar Canada


Inwoners van de EU kunnen onder de volgende voorwaarden naar Canada reizen.

1 Negatieve COVID-19 Test

- Volledig gevaccineerde reizigers hoeven niet langer een COVID-19-testresultaat te overleggen om Canada binnen te komen.

- Alle niet-gevaccineerde kinderen van 5-11 jaar oud kunnen alleen inreizen als zij een geldige COVID-19 PCR-test hebben die binnen 72 uur voor vertrek naar Canada is afgenomen of een antigeentest die binnen 1 dag voor vertrek is afgenomen. Een negatief testresultaat moet bij het inchecken en bij aankomst worden getoond . Houdt u er rekening mee dat de tests moeten worden afgenomen door een officieel testcentrum. De geaccepteerde testtypen worden hier vermeld: https://travel.gc.ca/travel-covid/travel-restrictions/covid-vaccinated-travellers-entering-canada#determine-fullyHet in te dienen document dient te bevatten: naam en geboortedatum, naam en adres van het testcentrum, testdatum, type test, testresultaat. Het document dient u 14 dagen (ook op papier) bij u te dragen. Een negatieve COVID-19 test is niet nodig als het kind hersteld is van COVID-19 en geen symptomen meer heeft. Dan dient u wel een officiële positieve test te laten zien die tussen de 10 en 180 dagen oud is.

- Bij aankomst in Canada worden op de luchthaven steekproefsgewijs COVID-19 testen afgenomen. Het testresultaat hoeft niet in quarantaine te worden afgewacht.

- Ook worden reizigers die Canada per auto inreizen vanaf de VS willekeurig getest bij de grensovergang. Het testresultaat hoeft niet in quarantaine te worden afgewacht.2 Vaccinatiebewijs

- Alle reizigers vanaf 12 jaar dienen ten minste 14 dagen voor binnenkomst in Canada de volledige doses vaccinatie te hebben ontvangen, oftewel twee vaccinaties (met uitzondering van Johnson & Johnson). Bijvoorbeeld, als de aankomst op 16 oktober is gepland, dan moet de tweede vaccinatie op 1 oktober hebben plaatsgevonden.

- Ook als u van Corona hersteld bent, dient u twee vaccinaties te hebben gehad (met uitzondering van Johnson & Johnson).

 - De volgende vaccins worden geaccepteerd (ook mogelijk in combinatie): Pfizer-BioNTech (Comirnaty, tozinameran, BNT162b2), Moderna (mRNA-1273), AstraZeneca / COVISHIELD (ChAdOx1-S, Vaxzevria, AZD1222), Janssen / Johnson & Johnson (Ad26.COV2 .S)

- Het bewijs van vaccinatie moet in het Engels of Frans zijn of een beëdigde vertaling in het Engels of Frans.

- Let op: het is niet mogelijk om met uw CoronaCheck app Canada in te reizen. Deze app is alleen geldig binnen de EU. U moet het bewijs op papier uitprinten.U kunt het Engelstalige vaccinatiebewijs als volgt verkrijgen:

  • U bezoekt de website van Corona-check https://coronacheck.nl/nl/print/ en verandert rechts bovenin de taal in English.
  • Na akkoord te geven op de voorwaarden klikt u op next en vervolgens op keuze A vaccination certificate.
  • Nadat u bent ingelogd met uw persoonlijke DigiD worden uw gegevens opgehaald.
  • Kies Make QR Code en vervolgens Open PDF.
  • Op pagina 1 vindt u een PDF met toegangsbewijs voor Nederland en op pagina 2 het Engelstalige internationale vaccinatiebewijs.
  • Het internationale vaccinatiebewijs kan vervolgens digitaal worden opgeslagen en uitgeprint voor uw reis.


3 ArriveCAN registratie

- Een registratie bij ArriveCAN (app of online portal) is verplicht. Meer informatie vindt u hier.

- Bij ArriveCAN uploadt u het quarantaineplan en uw vaccinatiebewijs.

- Nadat u alle benodigde gegevens heeft ingevoerd, ontvangt u na verificatie een ArriveCAN-bon (per persoon) met een QR-code. Deze bon dient bij aankomst te worden getoond naast de testuitslag, het vaccinatiebewijs en andere reisdocumenten.4 Quarantaineplan

- Ook als u volledig bent ingeënt en aan alle toelatingseisen voldoet, dient u een back-up quarantaineplan op te stellen en in ArriveCAN in te voeren. In uw persoonlijke quarantaineplan beschrijft u de plannen die u ten uitvoer brengt indien u bij aankomst in Canada onverhoopt toch positief zou testen op COVID-19. Het kan zijn dat u bij aankomst uw quarantaineplan op een plausibele manier aan de grensbeambte moet uitleggen. U kunt uw quarantaineplan hier controleren: https://travel.gc.ca/travel-covid/travel-restrictions/isolation/quarantine-start . Geef bijvoorbeeld het hotel op dat u ook voor de eerste (paar) nacht(en) hebt geboekt. Mocht u in quarantaine moeten, dan kunt u op eigen kosten uw verblijf in dit hotel verlengen.


5 Vluchten met overstap

In Duitsland (o.a. Frankfurt/München)
- Alle personen (vanaf 12 jaar) die vanaf/door/naar Duitsland reizen, dienen een officieel Coronabewijs te tonen (3G). De coronabewijzen worden geaccepteerd in het Duits, Engels, Frans, Italiaans of Spaans. Meer informatie vindt u hier.


Terugreizen naar België

Raadpleeg voor de terugreis de voorwaarden van de Belgische overheid op: https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/


Wij wijzen u er uitdrukkelijk op dat alle hierboven vermelde informatie te allen tijde kan wijzigen. Informeer uzelf ook onafhankelijk over de actuele vereisten Canada te kunnen bezoeken via: https://travel.gc.ca/travel-covid/travel-restrictions/covid-vaccinated-travellers-entering-canada#determine- Tevens is de uiteindelijke beslissing aan de officiële grensbeambte bij binnenkomst in Canada of u onbeperkt het land in mag, of dat u in quarantaine dient te gaan. 

Checkt u te allen tijde voor vertrek en voor de terugreis de website van de Nederlandse overheid: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen-naar-het-buitenland of van de Belgische overheid: https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen

Indien u een overstap heeft in een ander land dan uw eindbestemming, informeert u zich dan ook over de vereisten voor dit desbetreffende land.

Verplichte eTA-reistoestemming

Daarnaast geldt nog steeds dat alle reizigers die onder het Visa-exempt programma vallen en zonder visum reizen, voor vertrek naar/via Canada een goedgekeurde online eTA-reistoestemming dienen te hebben. eTA staat voor 'Electronic Travel Authorization' en is voor iedere reiziger verplicht. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website: https://www.exit-reizen.nl/informatie/douane-visa.html