Reizen naar Canada

Reisvoorwaarden

Reizen naar Canada

Per 1 oktober 2022 vervallen voor Canada alle reisvoorwaarden rond Corona.

Inwoners van de EU kunnen onder de volgende voorwaarden naar Canada reizen.


1 Vaccinatiebewijs

- Alle reizigers vanaf 12 jaar dienen ten minste 14 dagen voor binnenkomst in Canada de volledige doses vaccinatie te hebben ontvangen, oftewel twee vaccinaties (met uitzondering van Johnson & Johnson). Bijvoorbeeld, als de aankomst op 16 oktober is gepland, dan moet de tweede vaccinatie op 1 oktober hebben plaatsgevonden.

- Ook als u van Corona hersteld bent, dient u twee vaccinaties te hebben gehad (met uitzondering van Johnson & Johnson).

 - De volgende vaccins worden geaccepteerd (ook mogelijk in combinatie): Pfizer-BioNTech (Comirnaty, tozinameran, BNT162b2), Moderna (mRNA-1273), AstraZeneca / COVISHIELD (ChAdOx1-S, Vaxzevria, AZD1222), Janssen / Johnson & Johnson (Ad26.COV2 .S)

- Het bewijs van vaccinatie moet in het Engels of Frans zijn of een beëdigde vertaling in het Engels of Frans.

- Let op: het is niet mogelijk om met uw CoronaCheck app Canada in te reizen. Deze app is alleen geldig binnen de EU. U moet het bewijs op papier uitprinten.U kunt het Engelstalige vaccinatiebewijs als volgt verkrijgen:

  • U bezoekt de website van Corona-check https://coronacheck.nl/nl/print/ en verandert rechts bovenin de taal in English.
  • Na akkoord te geven op de voorwaarden klikt u op next en vervolgens op keuze A vaccination certificate.
  • Nadat u bent ingelogd met uw persoonlijke DigiD worden uw gegevens opgehaald.
  • Kies Make QR Code en vervolgens Open PDF.
  • Op pagina 1 vindt u een PDF met toegangsbewijs voor Nederland en op pagina 2 het Engelstalige internationale vaccinatiebewijs.
  • Het internationale vaccinatiebewijs kan vervolgens digitaal worden opgeslagen en uitgeprint voor uw reis.


2 ArriveCAN registratie

- Een registratie bij ArriveCAN (app of online portal) is verplicht. Meer informatie vindt u hier.

- Bij ArriveCAN uploadt u uw vaccinatiebewijs.

- Nadat u alle benodigde gegevens heeft ingevoerd, ontvangt u na verificatie een ArriveCAN-bon (per persoon) met een QR-code. Deze bon dient bij aankomst te worden getoond naast het vaccinatiebewijs en andere reisdocumenten.


Bij aankomst in Canada worden op de luchthaven steekproefsgewijs COVID-19 testen afgenomen. Het testresultaat hoeft niet in quarantaine te worden afgewacht. Ook worden reizigers die Canada per auto inreizen vanaf de VS willekeurig getest bij de grensovergang. Het testresultaat hoeft niet in quarantaine te worden afgewacht.


Wij wijzen u er uitdrukkelijk op dat alle hierboven vermelde informatie te allen tijde kan wijzigen. Informeer uzelf ook onafhankelijk over de actuele vereisten Canada te kunnen bezoeken via: https://travel.gc.ca/travel-covid/travel-restrictions/covid-vaccinated-travellers-entering-canada#determine- Tevens is de uiteindelijke beslissing aan de officiële grensbeambte bij binnenkomst in Canada of u onbeperkt het land in mag, of dat u in quarantaine dient te gaan. 

Checkt u te allen tijde voor vertrek en voor de terugreis de website van de Nederlandse overheid: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen-naar-het-buitenland of van de Belgische overheid: https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen

Indien u een overstap heeft in een ander land dan uw eindbestemming, informeert u zich dan ook over de vereisten voor dit desbetreffende land.

Verplichte eTA-reistoestemming

Daarnaast geldt nog steeds dat alle reizigers die onder het Visa-exempt programma vallen en zonder visum reizen, voor vertrek naar/via Canada een goedgekeurde online eTA-reistoestemming dienen te hebben. eTA staat voor 'Electronic Travel Authorization' en is voor iedere reiziger verplicht. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website: https://www.exit-reizen.nl/informatie/douane-visa.html