Reizen naar Curaçao

Reisvoorwaarden

Reizen naar Curaçao


U kunt onder de volgende voorwaarden naar Curaçao reizen.

1 Negatieve COVID-19 PCR Test

- Alle reizigers vanaf 12 jaar (ook gevaccineerd), dienen uiterlijk 48 uur voor vertrek een geldige PCR test of 24 uur voor vertrek een geldige antigeentest te doen.

- Alle reizigers zijn verplicht om op de derde dag van hun verblijf een antigeentest af te laten nemen in een daartoe aangewezen laboratorium. Deze voorwaarde wordt gesteld als aanvulling op de PCR test die voor vertrek afgenomen moet worden. De afspraak dient 48 uur voor vertrek naar Curaçao te worden gemaakt. Klikt u hier

- De bevestiging van deze afspraak alsmede het negatieve testresultaat van de PCR-test en de Public Health Passenger Locator Card dient u bij aankomst in hardcopy te kunnen laten zien.


2 Public Health Passenger Locator Card” en immigratiekaart 

- Voor vertrek dient u een “Public Health Passenger Locator Card” en Digital Immigration Card in te vullen via https://gobiernu.cw/nl Bij het invullen van deze formuleren dient u tevens de negatieve testuitslag te uploaden. 

 - U bent verplicht om bij vertrek vanuit Nederland voor zowel de heen- als terugreis de RIVM gezondheidsverklaring in te vullen. Het formulier vindt u via de website van de overheid


3 Reisverzekering

U dient een reisverzekering te hebben afgesloten die COVID gerelateerde kosten dekt tijdens uw verblijf op Curaçao. Dit geldt ook als u volledig gevaccineerd bent. 


4 Coronabewijs terugreis

U dient voor de terugreis:

- een Coronabewijs te laten zien bestaande uit een vaccinatiebewijs of een negatieve PCR test van maximaal 48 uur voor vertrek of een antigeentest van maximaal 24 uur voor vertrek.

- bij terugkeer naar Nederland binnen 24 uur de RIVM gezondheidsverklaring opnieuw in te vullen.


Wij wijzen u er uitdrukkelijk op dat alle hierboven vermelde informatie te allen tijde kan wijzigen. Informeer uzelf ook onafhankelijk over de actuele vereisten Curaçao te kunnen bezoeken via: https://www.curacao.com/nl/article/travel-updates

Checkt u te allen tijde voor vertrek en voor de terugreis de website van de Nederlandse overheid: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen-naar-het-buitenland 

Indien u een overstap heeft in een ander land dan uw eindbestemming, informeert u zich dan ook over de vereisten voor dit desbetreffende land.