Reizen naar IJsland

Reisvoorwaarden

Reizen naar IJsland


U kunt onder de volgende voorwaarden naar IJsland reizen.

1 Negatieve COVID-19 PCR Test

- Reizigers kunnen naar IJsland reizen met een Digitaal Corona Certificaat na volledige vaccinatie of herstel van corona (binnen 6 maanden).

- Alle reizigers vanaf 16 jaar dienen een negatieve PCR of antigeentest te laten zien van maximaal 72 uur. Voor volledig gevaccineerde reizigers volstaat een antigeentest, niet gevaccineerde reizigers (ook hersteld van corona) dienen een PCR test te laten zien.

- Reizigers die nog niet (volledig) zijn gevaccineerd en met een negatieve test als coronabewijs reizen, dienen een dubbele COVID-19 testprocedure te doorlopen. Dit betekent een COVID-19 PCR test bij aankomst en na 5-6 dagen een tweede PCR test. Hierbij zijn reizigers verplicht in quarantaine te blijven tot de tweede uitslag bekend is. Reizigers die niet deelnemen aan deze tests zijn verplicht om bij aankomst in IJsland twee weken in quarantaine te gaan.


2 Registreren 

- Alle reizigers dienen zich voor vertrek en binnen 72 uur voor aankomst in IJsland online te registreren: https://visit.covid.is/ .

- Tijdens uw verblijf wordt aangeraden de IJslandse Corona-app te gebruiken: https://www.covid.is/app/en3 Coronabewijs terugreis

U dient voor de terugreis:

- een Coronabewijs te laten zien bestaande uit een vaccinatiebewijs of een negatieve PCR test van maximaal 48 uur voor vertrek of een antigeentest van maximaal 24 uur voor vertrek.

- bij terugkeer naar Nederland binnen 24 uur de RIVM gezondheidsverklaring opnieuw in te vullen en bij terugkeer naar België binnen 24 uur het PLF formulier in te vullen. 


Wij wijzen u er uitdrukkelijk op dat alle hierboven vermelde informatie te allen tijde kan wijzigen. Informeer uzelf ook onafhankelijk over de actuele vereisten IJsland te kunnen bezoeken via de informatiewebsite van de IJslandse overheid

Checkt u te allen tijde voor vertrek en voor de terugreis de website van de Nederlandse overheid: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen-naar-het-buitenland of van de Belgische overheid: https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen

Indien u een overstap heeft in een ander land dan uw eindbestemming, informeert u zich dan ook over de vereisten voor dit desbetreffende land.