IJsberen spotten in Churchill

 6 daagse rondreis

IJsberen spotten in Churchill

Altijd al de droom gehad om ijsberen te spotten? Dan bieden wij u deze onvergetelijke ervaring in Canada. De meest bekende bestemming in Canada om ijsberen te spotten is Churchill, een klein stadje aan de Canadse Hudson Baai. Dit gebied staat bekend om de grote populaite ijsberen en wordt ook wel ‘’Polar Bear Capital of the World’’ genoemd. Naast het spotten van ijsberen kunt u vanuit Churchill ook het Noorderlicht bewonderen, dat hier zo’n driehonderd nachten per jaar te zien is.

Deze reis is in 2020 mogelijk met vertrek op 14, 20 & 23 oktober.

Wilt u deze reis maken in 2021? Neem contact op met de reisadviseur over de specifieke vertrekdata!

Prijs op aanvraag

Winnipeg en Churchill

De stad Winnipeg is de hoofdstad van de provincie Manitoba en ligt in het westen van Canada. Brengt u zeker een bezoek aan The Forks in Winnipeg. Dit complex bestaat o.a. uit een theater, museum, ijsbaan, brug en nog veel meer. Hier verblijft u de eerste nacht voordat u verder vliegt naar Churchill. Met een Tundra Buggy (deze is speciaal uitgerust) gaat u op zoek naar de ijsberen voor een eenmalige onvergetelijke ervaring! Na uw verblijf in Churchill verblijft u nog 1 nacht in Winnipeg, waar u kunt bijkomen van uw avontuur!

Het is ook mogelijk om deze reis te combineren met een andere pakketreis, vraag hiervoor naar de mogelijkheden bij een van onze reisadviseurs.

Dag 1 Winnipeg

U arriveert in Winnipeg waar u op eigen gelegenheid naar het hotel gaat. De stad Winnipeg is de hoofdstad van de provincie Manitoba en ligt in het westen van Canada. U verblifjt hier 1 nacht.

Dag 2 - 3 Churchill

Als de winter nadert trekken alle ijsberen vanuit de zomerverblijfjplaats naar de Hudsonbaai waar zich als eerste het pakijs vormt. Vanuit Churchill heeft u de mogelijkheid om de ijsberen in hun natuurlijke leefomgeving te zien.

U vertrekt met een vroege vlucht naar Churchill en start de expeditie. In een speciaal ontworpen Tundra Buggy gaat u naar het ijsberengebied waar u de ijsberen van dichtbij kunt bewonderen. Met een beetje geluk ziet u ook ’s avonds het noorderlicht. U verblijft hier 2 nachten.

Dag 4 Winnipeg

In de ochtend heeft u nog even de tijd om de laatste inkopen te doen in Churchill. U gaat met de late ochtendvlucht terug naar Winnipeg waar u 1 nacht verblijft.Dag 5 Winnipeg

Na uw overnachting in Winnipeg vliegt u terug naar Nederland.Hotels in deze reis

(Silver)1e overnachting


Hilton Suites Winnipeg Airport (1 nacht)

​Een uitstekend Airport Hotel in Winnipeg, dichtbij leuke winkelcentra en diverse restaurantjes.

Meer over Winnipeg

2e en 3e overnachting


Tundra Inn Hotel Churchill (2 nachten)

​Een goed hotel in Churchill waar de mogelijkheid er is om ijsberen te spotten.

Meer over Churchill

4e overnachting


Hilton Suites Winnipeg Airport (1 nacht)

​Een uitstekend Airport Hotel in Winnipeg, dichtbij leuke winkelcentra en diverse restaurantjes.

Meer over Winnipeg