Northwest USA & Canadian Parks

 16 daagse rondreis

USA en Canada

Een super combinatiereis met prachtige landschappen in Noordwest Amerika en adembenemende nationale parken in Canada. Een reis die u niet mag missen.

Prijs op aanvraag

Een reis om nooit te vergeten

Met deze rondreis door USA en Canada ziet u adembenemende landschappen, prachtige rivieren en meren en nog veel meer! De hoogtepunten op deze reis zijn: Olympic National Park, Seattle, Vancouver, Shuswap Lake, Glacier National Park, Banff National Park, Canmore, Jasper National Park, Calgary, Flathead Lake, Clarkson, Hells Canyon, Baker City en Portland. Kortom; een reis om nooit te vergeten!

Reisverloop:

Dag 1 - 2 Portland

Na aankomst in Portland kunt u direct uw huurauto ophalen bij het autoverhuurbedrijf. Met de huurauto rijdt u naar uw hotel waar u 1 nacht verblijft. Portland is de belangrijkste stad van de staat Oregon en staat ook wel bekend als de "City of Roses". U vindt u hier vele parken en geen hoge flatgebouwen. In de buurt van Portland vindt u Mount Hood een slapende vulkaan dit is tevens het hoogste punt van de hele staat Oregon. Op Mount Hood kunt u het hele jaar door skiën.

Mount Hood
Mount Hood

Dag 2 - 3 Portland - Tumwater

ca. 180 km

Op de 2e dag rijdt u vanaf Portland naar Turnwater. Turnwater ligt vlakbij het Olympic National Park. Olympic National Park ligt in de Olympic Mountains en bestaat uit regenwouden gletsjers, bergen en een mooie kuststrook. Als je langs de kust rijdt komt u vele ruige rotsen tegen met grillige vormen en veel getijdenpoelen. De regenwouden vindt u in de laag gelegen valleien aan de westzijde van de Olympic Mountains en de bergen en gletsjers vindt u in het midden van het park. U logeert hier 1 nacht.

Dag 3 - 5 Tumwater - Seattle

ca. 105 km

De volgende dag rijdt u door naar Seattle, waar u 2 nachten logeert. Seattle is een interessante stad, gelegen aan de baai Puget Sound. De stad is opgedeeld in diverse wijken die onderling erg van elkaar verschillen. In het westen ligt de Pudget Sound en in het oosten ligt het reusachtige Lake Washington. Waar je ook kijkt wordt de zon weerkaatst op de besneeuwde pieken van bergen aan de horizon. U kunt hier o.a. een bezoek brengen aan het Museum of Flight of de Space Needle. De 184 meter hoge Space Needle werd gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1962 en is bepalend voor het aanzicht van Seattle. Een glazen lift brengt u in 43 seconden naar het draaiende restaurant op de bovenste verdieping. Ook kunt u bijvoorbeeld een wandeling maken in de Waterfront Area langs Elliott Bay met het aquarium. Ook een bezoek aan de traditionele Pike Place Market is zeker de moeite waard. Pike Place Market is de oudste “Farmers Market” van de Verenigde Staten. Een rondvaart door de haven van Seattle of een tochtje per ferry naar een van de eilandjes in de baai raden wij u zeker aan. Tot slot kunt u in Seattle het International District bezoeken. Hier vindt u veel Aziatische restaurants en winkeltjes.

Dag 5 - 7 Seattle - Vancouver

ca. 230 km

Op de 5e dag rijdt u naar Vancouver, waar u 2 nachten verblijft. Vancouver is een stad met veel recreatieve mogelijkheden, prachtige stranden dichtbij de stad, jachtclubs en aanlegplaatsen voor boten, een park binnen de stadsgrenzen met sprookjesachtige paden door regenwoud en langs reuzenvarens en drie skigebieden niet ver van Vancouver. Bij het Waterfront Centre bevindt zich het Tourist Information Centre. Hier zijn stadsplattegronden, dienstregelingen voor bus en seabus en ook de brochure Discover Vancouver on Transit te verkrijgen. In de brochure wordt aangegeven met welk vervoersmiddel u het eenvoudigst naar de verschillende attracties reist. U kunt o.a. een bezoek brengen aan Canada Place, Harbour Centre, Stanley Park, Chinatown, Gastown, Science World British Columbia,Vancouver Arts Gallery en the Lookout Tower.

Dag 7 - 8 Vancouver - Revelstoke

ca. 560 km

Na uw verblijf in Vancouver rijdt u door naar Shuswap Lake / Revelstoke. Shuswap Lake is 1 van de populairste meren waar men kan vissen, kanoën of een boot huren. Revelstoke ligt aan de Columbia River en tussen de Selkirk en Monashee mountains. U kunt hier bergwandelingen maken, mountainbiken, vissen, grottentochten, hete bronnen, kanoën en nog veel meer. Ook zijn er verschillende musea welke u kunt bezoeken o.a. het Revelstoke museum, brandweermuseum en een spoorweg museum. Vlakbij Revelstoke ligt een waterkrachtstuwdam, deze kunt u bezichtigen. U verblijft hier 1 nacht.

Columbia River
Columbia River

Dag 8 - 10 Revelstoke - Banff

ca. 310 km

Op de 9e dag rijdt u door naar Canmore. U kunt een bezoek brengen aan Banff National Park. Banff National Park is het eerste Nationale Park dat in Canada is opgericht. Het park is ruim 6641 km2 groot met valleien, bergen, gletsjers, bossen en rivieren. In 1883 ontdekten 3 spoorwegarbeiders de warme bronnen , de spoorwegmaatschappij heeft er vervolgens een natuurpark van gemaakt. U kunt rond Banff mooie wandelingen maken, o.a. via de Hoodoo Trail en Fenland Trail of u huurt een mountainbike en gaat zo de omgeving verkennen. Banff National Park is in het noorden verbonden door de Icefield Parkway met het Jasper National Park. Vervolgens rijdt u door en kunt u een bezoek brengen aan Glacier National Park. Het Glacier National Park is voor 12% bedekt met ijs, er zijn ruim 140 gletsjers die ver in het dal uitlopen. In dit gebied ligt ook de Rogers Pass, deze is vernoemd naar Major A.B. Rogers die een spoorlijn wilde aanleggen zo ver mogelijk richting het westen in de Selkirk Mountains. De spoorlijn loopt door een 8 kilometer lange tunnel onder het bergmassief door. U verblijft 2 nachten in Canmore.

Lake Louise in Banff National Park
Lake Louise in Banff National Park

Dag 10 - 11 Banff - Whitefish

ca. 480 km

Op de 10e dag gaat u naar Whitefish. U kunt een bezoek brengen aan Glacier National Park (aan de Amerikaanse kant). In dit mooie park vindt u bergen, meren en rivieren. In dit park vindt u vele wandelroutes. U verblijft hier 1 nacht.

Glacier National Park
Glacier National Park

Dag 11 - 12 Whitefish - Clarkston

ca. 545 km

De volgende dag verlaat u de Rocky Mountains en rijdt u naar Clarkston waar u 1 nacht logeert. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan Flathead Lake. Clarkston is de toegangpoort naar Hells Canyon. Hells Canyon is de diepste ravijn van heel Noord Amerika.

Hells Canyon
Hells Canyon

Dag 12 - 13 Clarkston - La Grande

ca. 245 km

Op de 14e dag rijdt u naar La Grande. La Grande ligt in de Grande Ronde Valley, ten oosten van de Blue Mountains en ten zuid-oosten van Pendleton. U kunt hier hiken, mountainbiken, vissen en nog veel meer. U verblijft hier 1 nacht.

Dag 13 - 14 La Grande - Portland

ca. 420 km

Na verblijf in La Grande rijdt u door naar Portland, het eindpunt van deze reis. U rijdt langs de ravijn van de Columbia River door naar de mooie bossen van Portland. U verblijft logeert hier de laatste nacht.

Op de dag van vertrek, levert u de huurauto weer in bij het autoverhuurbedrijf. U vliegt vervolgens terug naar Amsterdam.

Portland, Oregon
Portland, Oregon

Hotels in deze reis

(Silver)1e overnachting


Best Western Inn at the Meadows Portland (1 nacht)

​Best Western Inn at the Meadows bevindt zich op minder dan 10 minuten rijden van het Oregon Convention Center en Rose Garden Arena/Moda Center. Het Kindermuseum van Portlant ligt vlakbij.

Meer over Portland

2e overnachting


Best Western Tumwater - Olympia Inn (1 nacht)

​Dit Best Western hotel ligt vlakbij het Tumwater Falls Park. Daarnaast vindt u binnen een straal van 5 kilometer bezienswaardigheden zoals het State Capitol Building, het Olympic Flight Museum, Henderson House Museum en de Governor's Mansion.


3e en 4e overnachting


Best Western Seattle Airport Hotel
Seattle
(2 nachten)

​Best Western Seattle Airport Hotel - Prima hotel dicht bij het vliegveld van Seattle met faciliteiten zoals een restaurant, binnenzwembad, fitnesscentrum, terras en gameroom. 

Meer over Seattle

5e en 6e overnachting


Sandman Hotel Vancouver Downtown (2 nachten)

Sandman Hotel Vancouver Downtown - stadhotel in downtown Vancouver

Meer over Vancouver

7e overnachting


Coast Hillcrest hotel (1 nacht)

Het Coast Hillcrest hotel ligt aan de voet van Selkirk en Monashee Mountains. In de winter is dit de perfecte plek voor de wintersport en in de zomer kunt u genieten van de mooie omgeving. 

Meer over Revelstoke

8e en 9e overnachting


Elk and Avenue Hotel Banff (2 nachten)

​Het Elk and Avenue Hotel ligt in het centrum van Banff, in Banff National Park.

Meer over Banff

10e overnachting


Best Western Rocky Mountains Lodge in Whitefish, Montana (1 nacht)

Het Best Western Rocky Mountain Lodge is een prima hotel en ligt dicht bij Whitefish Mountains en Glacier National Park. 


11e overnachting


Best Western Rivertree Inn - CLARKSTON (1 nacht)

​Dit hotel in Clarkston ligt op 1,5 km van Hells Canyon Visitor Bureau en op 2,3 km van Lewis-Clark State College Center for Arts and History. Hell's Gate State Park ligt op 8,3 km.


12e overnachting


Best Western PLUS Rama Inn & Suites - LA GRANDE (1 nacht)

Het hotel ligt circa 2 mijl van het centrum van La Grande. Dit hotel beschikt o.a. over een binnenzwembad. 


13e overnachting


Best Western Inn at the Meadows Portland (1 nacht)

​Best Western Inn at the Meadows bevindt zich op minder dan 10 minuten rijden van het Oregon Convention Center en Rose Garden Arena/Moda Center. Het Kindermuseum van Portlant ligt vlakbij.

Meer over Portland