Canadian Rockies

 12 daagse rondreis

Canadian Rockies

​Er zijn veel verschillende reizen naar Canada, maar deze 12 daagse rondreis richt zich voornamelijk op de Canadian Rockies. Tijdens deze reis bezoekt u onder andere Banff National Park en Jasper National Park.

Prijs op aanvraag

Adembenemend mooi

In de Canadian Rockies liggen de nationale parken Banff, Jasper, Yoho en Kootenay. Hier kunt u vele mooie foto’s maken van het prachtige uitzicht op de bergen, de natuur en de vele dieren die hier leven. In de zomer is het mogelijk om wandelroutes te volgen of te mountainbiken, in de winter kunt u hier perfect skiën. Ook hebben wij Calgary en Edmonton in deze reis verwerkt. In Calgary werden in 1988 de Olympische Winterspelen gehouden en Edmonton is de hoofdstad van de provincie Alberta. U kunt hier heerlijk shoppen, winkelen en eten, maar ook de cultuur opsnuiven en genieten van de mooie uitzichten.

Reisverloop:

Dag 1 - 3 Calgary

Na aankomst in Calgary kunt u direct uw huurauto ophalen bij het autoverhuurbedrijf. Met de huurauto rijdt u naar uw hotel waar u de eerste 2 nachten verblijft. Calgary ligt circa 128 kilometer van Banff. In deze stad vindt u vele restaurants, leuke winkels, nachtclubs, mooie uitzichten waar je maar kijkt en natuurlijk veel historie. Brengt u eens een bezoek aan Calgary Zoo (waar u de Botanical Gardens en het Prehistoric Park vindt), Glenbow Museum, Calgary Science Centre, Calgary Tower, Canada Olympic Park (1988 werden hier de Olympische Spelen gehouden) en de The Calgary Stampede. Tevens kunt u hier golfen en langs de rivieren zijn mooie routes om te wandelen , fietsen en joggen.

Dag 3 - 5 Calgary - Banff

ca. 130 km

Op de 3e dag rijdt u door naar Banff, hier verblijft u 2 nachten. U kunt een bezoek brengen aan Banff National Park. Banff National Park is het eerste nationale park dat in Canada is opgericht. Het park is ruim 6641 km2 groot met valleien, bergen, gletsjers, bossen en rivieren. In 1883 ontdekten 3 spoorwegarbeiders de warme bronnen , de spoorwegmaatschappij heeft er vervolgens een natuurpark van gemaakt. U kunt rond Banff mooie wandelingen maken, o.a. via de Hoodoo Trail en Fenland Trail of u huurt een mountainbike en gaat zo de omgeving verkennen. Banff National Park is in het noorden verbonden door Icefield Parkway met Jasper National Park.

Dag 5 - 7 Banff - Lake Louise

ca. 60 km

Daarna rijdt u door naar Lake Louise. Lake Louise ligt ook in Banff National Park. Bij Lake Louise, ook wel de 'diamant in de wildernis' genoemd, kunt wandelen en in de winter geweldig skiën. Tevens vindt u hier vele mooie gletsjers en watervallen. U verblijft hier 2 nachten.

Dag 7 - 9 Lake Louise - Jasper

ca. 240 km

Op de 7e dag rijdt u verder naar Jasper. Het plaatsje Jasper is een voormalige spoorwegnederzetting omgeven door hoge bergen. Rondom het plaatsje Jasper vindt u vele mooie meren zoals Pyramid Lake, Lake Edith en Lake Annette en indrukwekkende bergen o.a. The Whistlers (2664 meter) en Mount Edith Cavell (3363 meter).

Het Jasper National Park is een van de grootste parken in de Canadese Rocky Mountains. Het park is 10.878 km2 groot, u zult onder indruk zijn van de bossen, gletsjers, ruige bergen en wilde rivieren. In het park ligt de hoogste berg van Alberta, Mount Columbia, deze is 3747 meter hoog. In Jasper National Park treft u een grote verscheidenheid aan dieren aan zoals elanden, herten, coyotes, wolven en zwarte beren. Tevens beschikt het park over vele kilometers hikingtrails (1200 kilometer). U verblijft hier 2 nachten. Let op: u dient te betalen voor toegang tot een National Park.

Dag 9 - 10 Jasper - Edmonton

ca. 365 km

Dan rijdt u verder naar Edmonton. Edmonton is de hoofstad van de provincie Alberta, de North Saskatchewan-rivier stroomt hier doorheen. Doordat de winter in Edmonton lang duurt en erg koud is, is in het westen van de stad de West Edmonton Mall ontstaan. Dit erg grote complex (de grootste van Noord-Amerika) bestaat o.a. uit 800 winkels, een ijsbaan, de parken World Water Park en Fantasyland, een minigolfbaan, een aquarium en het Deep Sea Adventure met dolfijnen en onderzeeboten. In de nagebouwde “Bourbon Street” vindt u vele restaurants voor een hapje en een drankje.

U kunt de stad prima te voet verkennen. Er zijn verschillende routes die u kunt volgen. Voor een mooi uitzicht over de stad raden wij u aan om een bezoek te brengen aan de Legislature Annex Building. Vanaf de 33e verdieping kunt u hier de stad overzien. In de Avation Hall of Fame is veel informatie verzameld over de luchtvaart (o.a. de Eerste en Tweede Wereldoorlog), als ook de ruimtevaart. In de gezellige wijk Old Strathcona vindt u mooie oude huizen, café’s, boekenwinkels een theater en nog veel meer. Lekker griezelen kunt u tijdens de Ghost tour die hier georganiseerd wordt. De City Hall bestaat uit een glaspyramide waarin is ook het marmer en graniet van de oude City Hall is verwerkt. Er is een mooi gebouw ontstaan, dit blijkt wel uit het feit dat het al verschillende prijzen heeft gewonnen. Brengt u ook eens een bezoek aan Edmonton Valley Zoo, Heritage Amphitheatre, John Janzen Nature Centre, Prince of Wales Armouries en Sir Winston Churchill Sqaure. U verblijft hier 2 nachten.

Dag 10 - 11 Edmonton - Calgary

ca. 300 km

Op de 10e dag rijdt u naar Calgary, het eindpunt van de reis. U logeert hier 1 nacht voordat u weer terugvliegt naar Nederland.

De afstanden zijn van plaats naar plaats. Dit betreffen geen exacte afstanden, er is geen rekening gehouden met bezienswaardigheden en Nationale Parken welke u wellicht tijdens de rit wilt bezoeken.

Hotels in deze reis

(Silver)1e en 2e overnachting


Sandman Calgary City Centre (2 nachten)

​Sandman Calgary City Centre - Centraal gelegen stadshotel met faciliiteiten zoals een bar/restaurant, binnenzwembad en een whirlpool.

Meer over Calgary

3e en 4e overnachting


Brewster's Mountain Lodge Banff (2 nachten)

​Deze lodge bevindt zich in het Banff National Park en biedt comfort en diverse voorzieningen.

Meer over Banff

5e en 6e overnachting


Lake Louise Inn Lake Louise (2 nachten)

Lake Louise Inn - dit hotel ligt op loopafstand van het centrum van Lake Louise en beschikt over uitgebreide faciliteiten zoals 2 restaurants, een bar/lounge, whirlpool, fitnesscentrum en binnenzwembad.

Meer over Lake Louise

7e en 8e overnachting


Marmot Lodge Jasper (2 nachten)

​Marmot Lodge Jasper - Centraal gelegen hotel met spavoorzieningen en een restaurant met uitzicht over de Rocky Mountains.

Meer over Jasper

10e overnachting


Sandman Calgary City Centre (1 nacht)

​Sandman Calgary City Centre - Centraal gelegen stadshotel met faciliiteiten zoals een bar/restaurant, binnenzwembad en een whirlpool.

Meer over Calgary