Rock the West

20 daagse rondreis vanaf Denver langs de mooiste Nationale Parken van Amerika

 • Delicate Arch in Arches National Park
  Delicate Arch in Arches National Park
 • Devils Tower in Wyoming
  Devils Tower in Wyoming
 • Rocky Mountains
  Rocky Mountains
 • Yellowstone Geyser
  Yellowstone Geyser
 • Denver Bluebird
  Denver Bluebird

Ontdek de mooiste Nationale Parken in het westen van de USA!

Deze rondreis voert u door een prachtig deel van het westen van de USA. U rijdt door de staten Colorado, Wyoming, Utah en Arizona en u zult naast de Nationale Parken nog veel invloeden uit het oude Wilde Westen terugvinden. 

al vanaf € 2049,–Vanuit de Rocky Mountains een geweldig deel van Amerika ontdekken!

Deze fantastische reis concentreert zich rond de Rockies in Amerika. The Rockies is een van de hoogste bergketens van de wereld en strekt zich uit van de staat New Mexico tot aan het noordwesten van Alaska. U gaat niet alleen Rocky Mountain National Park verkennen, maar ook de Nationale Parken Yellowstone, Grand Teton, Mesa Verde, Arches, Monument Valley en nog veel meer!

Reisverslag

Dag 1 Denver

Na aankomst in Denver kunt u direct uw huurauto ophalen bij het autoverhuurbedrijf. U rijdt met uw huurauto naar uw hotel waar u de eerste nacht verblijft.

Denver is een opvallend schone hoofdstad van Colorado. In tegenstelling tot de meeste Amerikaanse hoofdsteden in het westen heeft deze stad meer dan tweehonderd parken. Bij ochtendgloren en zonsondergang krijgt u een mooie indruk van de stad en de nabijgelegen Rocky Mountains. De geschiedenis van de stad wordt in de Larimer Street duidelijk. Op elke hoek staan nog oude gaslantaarns en zijn de woningen in de Victoriaanse stijl gebouwd. Bijna alle legendarische Wild West-sterren komen voorbij, waaronder barman Bat Masterson en Soaply Smith, de aanvoerder van een grote bende van tasjesdieven en oplichters. Ook het huis van Molly Brown, die de Titanic-ramp overleefde, is voor bezoekers geopend. In Denver zijn ook vele musea te vinden. U verblijft hier 1 nacht

Denver Skylin
Denver Skylin

Dag 2 en 3 Loveland ca. 210 km via Estes Park

De volgende dag rijdt u verder naar Loveland, waar u 2 nachten zult verblijven. U heeft vanuit hier alle tijd om het Rocky Mountain National Park te ontdekken. Dit park bestaat uit 1070 vierkante kilometer ongerepte natuur, waaronder 78 bergen hoger dan 3600 meter. U vindt hier vele soorten dieren, zoals beren, elanden, poema’s en zwarte beren. U heeft de mogelijkheid om te mountainbiken, bergklimmen, vissen, paardrijden, langlaufen en te wandelen. Tevens bestaat de mogelijkheid om met een tram naar een observatiebalkon te worden gebracht, waar u een fantastisch uitzicht heeft op andere bergen. Via het plaatsje Estes Park heeft u makkelijk toegang tot het park.

Rocky Mountains
Rocky Mountains

Dag 4 en 5 Custer, SD ca. 490 km

De 4e dag rijdt u naar Custer, dicht in de buurt van Rapid City en de Black Hills. Nabij Custer vindt u het Mount Rushmore National Memorial waar de vier hoofden van de beroemde Amerikaanse presidenten Washington, Jefferson, Roosevelt en Lincoln zijn uitgehakt in graniet. In de omgeving van Rapid City liggen vele leuke bezienswaardigheden, zoals Wind Cave National Park (één van ‘s werelds oudste grotten), Badlands National Park (kliffen, canyons en Indiaanse cultuur), National Museum of Woodcarving, Deadwood en Jewel Cave National Monument (grot gevuld met calcietkristallen). U verblijft hier 2 nachten.

Dag 6 Buffalo,WY ca. 300 km

Daarna vervolgt u de reis naar Buffalo. Buffalo ligt vlakbij de Big Horn Mountains en u vindt hier vele historische gebouwen, zoals Fort Phil Kearney en het Jim Gatchell Memorial Museum. U logeert hier 1 nacht.

Mount Rushmore National Memorial
Mount Rushmore National Memorial

Dag 7 Cody, WY ca. 300 km

Via het Bighorn National Forest rijdt u verder naar het gezellige westernstadje Cody. Het plaatsje Cody werd in 1898 door de legendarische ‘Buffalo Bill’ gesticht. De afstand tussen het park en het plaatsje Cody werd door president Roosevelt ‘de schilderachtigste 52 mijl van Amerika’ genoemd. U verblijft hier 1 nacht.


Dag 8, 9 en 10 West Yellowstone, MT ca. 240 km

De volgende dag rijdt u via het Yellowstone National Park naar West Yellowstone, waar u 3 nachten logeert. De volgende dagen kunt u diverse natuurwonderen van dit park bezoeken. Het Yellowstone National Park dankt zijn bestaan aan een reeks van geweldig grote vulkaanuitbarstingen. U ziet dit terug in de heetwaterbronnen, poelen, geisers en de vruchtbare grond waar veel bloemen bloeien. Tevens kunt u in de valleien een grote verscheidenheid aan dieren tegenkomen, zoals buffels, elanden en soms zelfs een visarend. Dit oudste National Park van Amerika vindt u in het uiterste noordwesten van de staat Wyoming. Een klein gedeelte van het grondgebied van het park ligt in de staten Idaho en Montana.

Let op: Door onvoorziene (weers)omstandigheden kunnen wegen door en in de nabijheid van Nationale Parken gedeeltelijk en/of geheel afgesloten zijn. Het is raadzaam om u ter plaatse, voor uw bezoek aan de parken, goed te laten informeren over de meest actuele condities.

Yellowstone
Yellowstone

Dag 11 Jackson Hole, WY ca. 210 km via Grand Teton

Na deze indrukwekkende dagen in het Yellowstone park vervolgt u de route via het Grand Teton National Park naar Jackson. Deze stad ligt aan de zuidkant van de vallei Jackson Hole, bij de poort van het Grand Teton National Park. In het westen liggen de Rocky Mountains. Zeven mooie meren lenen zich hier als een uitstekende drinkplaats voor veel wilde dieren en vogels en is een uitstekende voedingsbodem voor bijzondere fauna. Dit Nationale Park vindt u in de staat Wyoming en dankt zijn naam aan de berg Grand Teton, met 4197 meter de hoogste berg van het park. U verblijft hier 1 nacht.

Grand Teton National Park
Grand Teton National Park

Dag 12 Salt Lake City, WY ca. 440 km

U rijdt naar Salt Lake City, de hoofdstad van Utah, gelegen aan het zoute Salt Lake-meer. U bent op korte afstand van de bergen waar elk jaar veel sneeuw valt. In 2002 was deze stad het middelpunt van de Olympische Winterspelen. U kunt o.a. een bezoek brengen aan de volgende bezienswaardigheden: het State Capitol, Bingham Canyon Mine, Temple Square, House of Copper Museum en nog veel meer. Salt Lake City ligt tevens vlakbij het skigebied Wasatch Mountains. In Salt Lake City verblijft u 1 nacht.

Salt Lake City
Salt Lake City

Dag 13 en 14 Moab, UT ca. 380 km

Vandaag rijdt u naar Moab, waar u 2 nachten verblijft. Tijdens deze route rijdt u langs het mooie Arches National Park.
Dit betrekkelijk kleine park in Utah gelegen, dankt zijn naam aan de stenen bogen. De bogen en vele andere sculpturen zijn gevormd door water, ijs, extreme temperaturen en de ondergrond van zout. De afstand tussen de steunpunten van de grootste boog, de Landscape Arch, is zelfs 100 meter. Door de voetpaden te volgen maakt de bezoeker op een indrukwekkende wijze kennis met dit fenomeen. Door het park loopt een verharde weg, dus een groot deel van het park is goed te bereiken, via de wandelpaden kunt u vervolgens indrukwekkende formaties gaan bekijken. U ziet onder andere de tonnenzware Balanced Rock, Landscape Arch en de wereldberoemde Delicate Arch.

Rock Arch in Arches NP
Rock Arch in Arches NP

Dag 15 Kayenta, AR ca. 280km

Op de 15e dag rijdt u naar Kayenta. U verblijft hier 1 nacht. Het ligt 23 mijl ten zuiden van ‘Monument Valley’, het meest gebruikte decor in West-Amerika voor reclamespots en films. Vanuit hier kunt u eveneens Mexican Hat bezoeken.


Dag 16 Durango, CO ca. 270km

De volgende ochtend rijdt u verder naar Durango. Dit plaatsje ligt vlakbij Mesa Verde National Park en dit is zeker de moeite waard om te bezoeken. De Anasazi-indianen hebben talloze rotswoningen nagelaten. Deze stenen huisjes zijn uitgehakt in rotswanden en liggen op een plateau genaamd Mesa Verde. U logeert hier 1 nacht.

Monument Valley
Monument Valley

Dag 17 Buena Vista, CO ca. 360 km

U vervolgt uw reis naar Buena Vista via het Rio Grande National Forest. Buena Vista ligt aan de voet van de Rocky Mountains Collegiate Peaks en u kunt hier kayakken, fietsen, vissen, golfen of een scenic tour maken. U verblijft hier 1 nacht.


Dag 18 Denver, CO ca. 200 km

Vervolgens rijdt u weer terug naar Denver. U logeert hier de laatste nacht. Op de dag van vertrek, levert u de huurauto weer in bij het autoverhuurbedrijf, waarna u terugvliegt naar Amsterdam.

De afstanden zijn van plaats naar plaats. Dit betreffen geen exacte afstanden, er is geen rekening gehouden met bezienswaardigheden en Nationale Parken welke u wellicht tijdens de rit wilt bezoeken.

Belangrijk

Let op: Door onvoorziene (weers-)omstandigheden kunnen wegen door en in de nabijheid van Nationale Parken gedeeltelijk en/of geheel afgesloten zijn. Het is raadzaam om u ter plaatse, voor uw bezoek aan de parken, goed te laten informeren over de meest actuele condities.

De afstanden zijn van plaats naar plaats. Dit betreffen geen exacte afstanden, er is geen rekening gehouden met bezienswaardigheden en Nationale Parken welke u wellicht tijdens de rit wilt bezoeken.

Skyline Denver
Skyline Denver

Adembenemend

De Rocky Mountains hebben zo veel indruk op ons gemaakt! En dan die verrassende steden die hier tussen liggen zoals Salt Lake en Denver, perfect!

Familie Koenders

Hotels in deze reis

(Silver)1e overnachting


Best Western Plus
Denver International Airport Inn & Suites (1 nacht)

Dit sterren verblijf wordt door 3642 reviewers gewaardeerd met het cijfer 7.4 / 10    

​Best Western Plus Denver International Airport Inn & Suites - Hotel met gunstige ligging en faciliteiten zoals een binnenzwembad, whirlpool en fitnessruimte. 

Meer over Best Western Plus
Denver International Airport Inn & Suites
Meer over Denver
Best Western Plus Denver International Airport Inn & Suites zwembad
Best Western Plus Denver International Airport Inn & Suites zwembad
Best Western Plus Denver International Airport Inn & Suites
Best Western Plus Denver International Airport Inn & Suites

2e en 3e overnachting


Best Western Plus
Crossroads Inn & Conference Center
Loveland (2 nachten)

Dit sterren verblijf wordt door 837 reviewers gewaardeerd met het cijfer 8.2 / 10    

​Best Western Plus Crossroads Inn & Conference Center goed gewaardeerd hotel met een bar/restaurant en buitenzwembad in het centrum van Loveland.

Meer over Best Western Plus
Crossroads Inn & Conference Center
Loveland
Best Western Plus Crossroads Inn Loveland zwembad
Best Western Plus Crossroads Inn Loveland zwembad
Best Western Plus Crossroads Inn Loveland
Best Western Plus Crossroads Inn Loveland
Best Western Plus Crossroads Inn Loveland kamer
Best Western Plus Crossroads Inn Loveland kamer

4e en 5e overnachting


Best Western Buffalo Ridge Inn Custer (2 nachten)

Dit sterren verblijf wordt door 616 reviewers gewaardeerd met het cijfer 7.1 / 10    

​Het Best Western Buffalo Ridge Inn heeft een perfecte locatie ten opzicht van het Crazy Horse Monument (circa 8 kilometer) en het Mount Rushmore National Park (circa 30 kilometer). Het hotel is iets verouderd, maar comfortabel en met vriendelijk personeel. 

Meer over Best Western Buffalo Ridge Inn Custer Meer over Custer
Binnenzwembad in het Best Western Buffalo Ride Inn in Custer.
Binnenzwembad in het Best Western Buffalo Ride Inn in Custer.
Best Western Buffalo Ride Inn in Custer
Best Western Buffalo Ride Inn in Custer

6e overnachting


Comfort Inn Buffalo (1 nacht)

Dit sterren verblijf wordt door 672 reviewers gewaardeerd met het cijfer 8.8 / 10    

​Comfort Inn Buffalo - Prima overnachtingshotel met ruime kamers en faciliteiten zoals een binnenzwembad, whirlpool en fitnesscentrum.

Meer over Comfort Inn Buffalo
Comfort Inn Buffalo zwembad
Comfort Inn Buffalo zwembad
Comfort Inn Buffalo
Comfort Inn Buffalo
Comfort Inn Buffalo kamer
Comfort Inn Buffalo kamer

7e overnachting


Comfort Inn at Buffalo Bill Village Cody (1 nacht)

Dit sterren verblijf wordt door 1299 reviewers gewaardeerd met het cijfer 8 / 10    

Het Comfort Inn Buffalo Bill Village ligt in centrum van Cody, in de buurt van Yellowstone en bezienswaardigheden als het Jim Gatchell Memorial Museum, Fort McKinney, Fort Phil Kearny en Lake DeSmet. ​Het Comfort Inn at Buffalo Bill Village is een prettig hotel in de typische Comfort Inn stijl: Eenvoudig maar goed.

Meer over Comfort Inn at Buffalo Bill Village Cody Meer over Cody
Comfort Inn at Buffalo Bill Village Cody ontbijt
Comfort Inn at Buffalo Bill Village Cody ontbijt
Comfort Inn at Buffalo Bill Village in Cody
Comfort Inn at Buffalo Bill Village in Cody

8e tot en met 10e overnachting


Crosswinds Inn West Yellowstone (3 nachten)

Dit sterren verblijf wordt door 941 reviewers gewaardeerd met het cijfer 7.4 / 10    

​Het Crosswinds Inn hotel in West Yellowstone is een prima hotel met een geweldige locatie vlakbij de westelijke ingang van Yellowstone National Park.

Meer over Crosswinds Inn West Yellowstone Meer over West Yellowstone
Binnenzwembad Crosswinds Inn
Binnenzwembad Crosswinds Inn
Crosswinds Inn hotel in West Yellowstone
Crosswinds Inn hotel in West Yellowstone

11e overnachting


Virginian Lodge Jackson Hole (1 nacht)

Dit sterren verblijf wordt door 1351 reviewers gewaardeerd met het cijfer 7.8 / 10    

​Virginian Lodge Jackson Hole - Basic hotel in ranch stijl circa 15 mijl van Grand Teton NP.

Meer over Virginian Lodge Jackson Hole Meer over Jackson Hole
Saloon / Restaurant Virginian Lodge
Saloon / Restaurant Virginian Lodge
Virginian Lodge in Jackson Hole
Virginian Lodge in Jackson Hole
Voorbeeld van een kamer Virginian Lodge in Jackson Hole
Voorbeeld van een kamer Virginian Lodge in Jackson Hole

12e overnachting


Crystal Inn Hotel & Suites Salt Lake City (1 nacht)

Dit sterren verblijf wordt door 3000 reviewers gewaardeerd met het cijfer 8.7 / 10    

Crystal Inn Hotel & Suites in Salt Lake City - perfecte ligging in het centrum van Salt Lake City. 

Meer over Crystal Inn Hotel & Suites Salt Lake City Meer over Salt Lake City
Crystal inn Salt Lake City zwembad
Crystal inn Salt Lake City zwembad
Crystal inn Salt Lake City
Crystal inn Salt Lake City

13e en 14e overnachting


Big Horn Lodge Moab (2 nachten)

Dit sterren verblijf wordt door 892 reviewers gewaardeerd met het cijfer 7.7 / 10    

Big Horn Lodge is een van de betere accommodaties in Moab, Midden in de Canyonlands gelegen, met Arches NP op slechts 4 mijl.

Meer over Big Horn Lodge Moab
Big Horn Lodge Moab
Big Horn Lodge Moab

15e overnachting


Monument Valley Inn Kayenta (1 nacht)

Dit sterren verblijf wordt door 3047 reviewers gewaardeerd met het cijfer 6.3 / 10    

​Het Monument Valley Inn hotel ligt ideaal t.o.v. Monument Valley en Mesa Verde National Park.

Meer over Monument Valley Inn Kayenta Meer over Kayenta
Monument Valley Inn hotel Kayenta
Monument Valley Inn hotel Kayenta

16e overnachting


Best Western Durango Inn and Suites (1 nacht)

Dit sterren verblijf wordt door 1292 reviewers gewaardeerd met het cijfer 8 / 10    

​Best Western Durango Inn and Suites - Gastvrij hotel met ruime kamers op gunstige locatie, dicht bij centrum.

Meer over Best Western Durango Inn and Suites
Best Western Durango Inn and Suites zwembad
Best Western Durango Inn and Suites zwembad
Best Western Durango Inn and Suites
Best Western Durango Inn and Suites
Best Western Durango Inn and Suites
Best Western Durango Inn and Suites

17e overnachting


Best Western Vista Inn Buena Vista (1 nacht)

Dit sterren verblijf wordt door 759 reviewers gewaardeerd met het cijfer 8.4 / 10    

​Best Western Vista Inn Buena Vista - een gastvrij en goed gewaardeerd hotel met uitzicht op Mount Princeton.

Meer over Best Western Vista Inn Buena Vista
Best Western Vista Inn Buena Vista zwembad
Best Western Vista Inn Buena Vista zwembad
Best Western Vista Inn Buena Vista
Best Western Vista Inn Buena Vista
Best Western Vista Inn Buena Vista kamer
Best Western Vista Inn Buena Vista kamer

18e overnachting


Best Western Plus
Denver International Airport Inn & Suites (1 nacht)

Dit sterren verblijf wordt door 3642 reviewers gewaardeerd met het cijfer 7.4 / 10    

​Best Western Plus Denver International Airport Inn & Suites - Hotel met gunstige ligging en faciliteiten zoals een binnenzwembad, whirlpool en fitnessruimte. 

Meer over Best Western Plus
Denver International Airport Inn & Suites
Meer over Denver
Best Western Plus Denver International Airport Inn & Suites zwembad
Best Western Plus Denver International Airport Inn & Suites zwembad
Best Western Plus Denver International Airport Inn & Suites
Best Western Plus Denver International Airport Inn & Suites
Prijzen Rock the West

Deze reis is inclusief:

Vluchten met gerenommeerde lijndienstmaatschappijen van Amsterdam / Brussel naar Denver
en van Denver naar Amsterdam / Brussel

18 dagen huurauto Economy 2 deurs bij reisdeelname van 2 personen

18 overnachtingen

18 nachten als volgt:

1 nacht in Denver

2 nachten in Loveland

2 nachten in Custer

1 nacht in Buffalo

1 nacht in Cody

3 nachten in West Yellowstone

1 nacht in Jackson Hole

1 nacht in Salt Lake City

2 nachten in Moab

1 nacht in Kayenta

1 nacht in Durango

1 nacht in Buena Vista

1 nacht in Denver

van t/m Al vanaf
Nu 23 aug 2019 € 2749,–
24 aug 2019 31 oct 2019 € 2449,–
01 nov 2019 14 dec 2019 € 2049,–
15 dec 2019 31 dec 2019 € 2749,–
01 jan 2020 31 mar 2020 € 2049,–
01 apr 2020 20 jun 2020 € 2449,–
21 jun 2020 24 aug 2020 € 2749,–
25 aug 2020 31 oct 2020 € 2449,–

Prijs inclusief:

- Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag en boekingskosten
- SGR

Prijs exclusief:

- Evt. parkeerkosten
- Evt. resort/facility fees
- Toeslag bij vertrek op andere dag vanaf € 35 per persoon
- Evt. underage-toeslag voor bestuurders jonger dan 25 jaar

Prijzen:

Prijzen gelden per persoon, bij vertrek op vrijdag, op basis van minimale deelname van 2 personen met verblijf op 1 kamer.
Prijzen zijn altijd onder voorbehoud van beschikbaarheid en/of wijzigingen.
Kinderen van 2 tot 12 jaar (maximaal 2) krijgen een kinderkorting van 45% indien zij logeren op de kamer bij twee volwassenen. ​

 • Hawaii Reizen
 • West USA westkust
 • Florida Reizen
 • Zuidstaten USA
 • oostkust USA reizen
 • Canada Reizen
 • vliegtickets zonder boekingskosten