Highway One

Rondreizen met daarin de Highway One

Highway One

De Highway One is één van de meest epische wegen in de Verenigde Staten. Deze kustweg slingert van Los Angeles naar San Francisco met prachtige uitzichten over de ruige Pacific Ocean

Highway One reizen

Highway One - updates over de wegafsluiting

  • Pfeiffer Bridge is beschadigd (Highway One)
  • Een stuk van de weg, 8 mijl ten zuiden van Big Sur, is weggeslagen

Afsluiting deel Highway 1

Na hevige regenval in de wintermaanden en een aantal seismologische activiteiten is in het voorjaar de Highway One op een paar plekken beschadigd. Op één plek, 8 mijl ten zuiden van Big Sur is de weg zelfs door een aardverschuiving helemaal weggevaagd.

Een heel nieuw stuk weg zal worden aangelegd op de plek van de grootste aardverschuiving. verder moet de Highway One op meerdere plekken hersteld worden en dit leidt er dan ook toe dat u van Monterey tot San Simeon via de 101 dient te rijden. Hoewel deze weg ook prachtig is, is het geen kustweg. Vooralsnog verwachten wij dat de Highway One sowieso tot laat in de zomer van 2018 enige vorm van hinder ondervindt van de beschadigingen. 

U kunt een deel van de attracties aan de Highway 1 nog wel bezoeken, (Hearst Castle) maar u dient rekening te houden met een langere rijtijd omdat u gewoon terug moet rijden.

Hier kunt u de actuele condities lezen over de Highway 1