Hollywoodlees hier meer informatie over Hollywood

Hollywood

Hollywood is een centraal gelegen wijk in Los Angeles. Gelegen in het zuiden van Californië schijnt hier vaak de zon en zijn er het hele jaar temperaturen van tussen de 15 en de 25 graden. 

Hollywood is een etnisch diverse en dichtbevolkte wijk. Nog steeds staat Hollywood bekend als de thuisbasis van de Amerikaanse filmindustrie. Hier lagen een groot aantal van de historische filmstudio's. De naam Hollywood is de verzamelnaam geworden van een hele industrie en de mensen die erin werkzaam zijn.


Hollywood, filmindustrie

Hollywood Boulevard en Vine Street. Dit kruispunt is ongeveer het centrum van Hollywood. De Walk of Fame (met de beroemde sterren in de stoep) vind je hier en loop je over Hollywood Blvd naar het westen, dan kom je bij Highland bij het beroemde Chinese Theatre waar filmsterren sinds mensenheugenis hun hand in cement laten vereeuwigen.

Sinds 2007 zijn in Los Angeles veel projecten aan de gang die van Hollywood een leefbare omgeving maken: Wanneer je 15 jaar geleden overdag door Hollywood reed (wandelen was hier destijds niet aan te bevelen) was er vrijwel niets glamoureus te zien aan dit stadsdeel van Los Angeles. Veel lelijke gebouwen en loodsen ontsierden dit stadsdeel. Talloze projecten maken Hollywood echter inmiddels een leefbaardere omgeving. 

Vernieuwing van stadsdeel Hollywood

De nieuwe projecten die verrezen geven Hollywood inmiddels een mondaine uitstraling. Het  W hotel opende hier (305 kamers) met ernaast 150 appartementen en uiteraard een flink aantal winkels. Vine en Hollywood ziet er tegenwoordig fris en modern uit. Aan de zuidoostzijde van de kruising zijn 400 luxe appartementen, restaurants, een nachtclub, winkels en een spa verrezen.

Deze stadsvernieuwing leidde uiteraard tot wijdverbreide vernieuwingen en renovaties in de omgeving. Inmiddels is Hollywood een prettige buurt om te zijn.

Hollywood filmstudio's

Hollywood filmstudio's vinden we nog nauwelijks in het stadsdeel Hollywood zelf. Te weinig ruimte maakte dat veel studio's verplaatst. Zo ligt het beroemde Universal Studio's aan de noordzijde van de Hollywood Hills, vlakbij Burbank in een deel dat tegenwoordig 'Studio City' heet. In de Hollywood Hills vinden we natuurlijk wel de letters 'HOLLYWOOD'. Ook de Warner Bros studio's liggen hier vlakbij. 

20th Century Fox (bekend van Titanic, Avatar en Star Wars) heeft zijn studio's gebouwd op een plek die nu Century City heet, en dat ligt tussen Hollywood en Santa Monica.  Hier vinden we de Avenue of the Stars.Filmsterren en hun huizen

Filmsterren wonen doorgaans niet in Hollywood maar in Beverly Hills en Bel Air. In deze heuvels ten westen van Hollywood vinden we prachtige villa's en fantastische landgoederen. Deze miljoenenvilla's zijn vaak goed afgeschermd met hoge muren en hekken. Aan de wegen die de heuvels ingaan zien we hier talloze straatverkopers die plattegronden verkopen met daarop (vaak gedateerde) informatie over welke huizen van Hollywoodsterren zijn en vooral waren. Zelf door de heuvels rijden is ook een leuk idee. Vanaf Rodeo Drive in Beverly Hills rijd je naar het noorden zo de heuvels in.Reizen waarin u
Hollywood kunt bezoeken