IJsland Highlights

15 daagse rondreis van eind mei tot begin september

 • Het groene en glooiende landschap van IJsland nodigt uit tot avontuurlijke wandelingen.
  Hooglanden van IJsland
 • Deze 463 meter hoge berg vindt u aan de noordkust van het Snæfellsnes-schiereiland
  Kirkjufell IJsland
 • De overweldigende Skógafoss waterfall in het zuiden van IJsland
  Skógafoss waterfall
 • Reykjavik heeft een beschutte ligging ten zuiden van de imposante Esja Mountain.
  Reykjavk aan de voet van Esja Mountain

IJsland, een land van vuur en ijs

Tijdens deze reis ziet u alle hoogtepunten van IJsland. U zult verstelt staan van de vulkanen, gletsjers, felgroene hooglanden en duizenden watervallen. Het landschap wordt niet voor niets onaards genoemd, u zult hier natuurverschijnselen zien die u nog lang bij zullen blijven. 

De rij afstanden zijn kort waardoor u optimaal op de locaties kunt genieten! Veel highlights in combinatie met weinig rij uren, maken deze reis tot een ultieme natuurreis.

En dit alles op slechts 3,5 uur vliegen van Amsterdam! 

Prijs op aanvraag

Over IJsland

IJsland heeft een oppervlakte van 103.0000 vierkante kilometer en is op Groot Brittannië na, het grootste eiland van Europa. IJsland ligt in de Atlantische Oceaan, ca. 1500 km ten westen van Noorwegen. De visserij is de grootste industrie van IJsland, waarbij haring en kabeljauw de belangrijkste vangsten zijn. Slecht een klein deel van IJsland is geschikt voor landbouw. IJsland heeft ca. 300.000 inwoners waarvan meer dan de helft in Reykjavik woont. Het grootste deel van het landschap bestaat uit bergen, gletsjers, steenwoestijnen, rivieren en lava velden. De Geothermische activiteit op het eiland maken dat het land veel warmwaterbronnen kent. 


Iceland

Dag 1 Reykjavik

Bij aankomst op de luchthaven Keflavik haalt u de huurauto op of gaat u met de transfer naar Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. Reykjavik ligt ca. 42 minuten rijden van de luchthaven. U heeft 1 overnachting in Reykjavik 


Dag 2 Selfoss ca. 59 km

Op dag 2 start de rondreis richting Selfoss en begint u met een van de meest bekende routes van IJsland, de Golden Circle. Op deze route passeert u het Nationale Park Þingvellir. Het park heeft veel te bieden en zo ook een aantal bekende bezienswaardigheden zoals, de waterval Öxarárfoss en de waterval Gullfoss. Het gebied staat bekend om de hete bronnen en hier vindt u dan ook de geiser van Geysir en Strokkur.

Door het landschap loopt de scheiding tussen de Noord-Amerikaanse en Euraziatische plaat. Deze geologische grens heeft een breuklijn die kilometers doorloopt over de bodem van de zee en kenmerkt zich in dit gebied door een spectaculaire kloof. In Þingvellir werd vanaf 930 na Christus door de Vikingen hun parlement gehouden. Ook hier zijn nog overblijfselen van te vinden.


Gullfoss
Gullfoss

Dag 3 en 4 Kirkjubæjarklaustur ca. 203 km

Deze dag vervolgt u de reis naar Kirkjubæjarklaustur. Hier kunt u volop genieten van natuurschoon. Zo kunt u een bezoek brengen aan de watervallen Seljalandsfoss en Skógafoss of loop over de zwarte stranden van Vik. Wanneer u door het zuiden rijdt passeert u gletsjers, zandvlaktes en het enorme lavaveld Eldhraun. Dit fascinerende lavaveld is een overblijfsel van de meest dramatische vulkaanuitbarsting die in IJsland heeft plaatsgevonden. In 1783 werd dit gebied maar liefst 9 maanden geteisterd door de uitbarsting. Het landschap is volledig bedekt met groene mos en geeft een bijna onaardse indruk.

Dag 5 Höfn ca. 203 km

Op de route naar Höfn komt u lang het nationale park Skaftafell, wat bekend staat om de Svartifoss waterval. Wanneer u verder rijdt komt u op de route het gletschermeer Jökulsárlón tegen. Het meer ligt vol met kleine en grote ijsschotsen en u zult hier fantastische foto's kunnen maken! Het is ook mogelijk om een boottocht over het meer te maken. 


Vik
Vik

Dag 6 Egilsstaðir ca. 186 km

Ondeweg naar het oosten komt langs de prachtige oostfjorden en vervolgt u de weg naar Egilsstaðir. Hier is het grootste bos van IJsland te vinden het Hallormsstaður. Volgens een IJslandse Mythe leeft hier een monster. De Lagarfljótsormurinn houdt zich volgens de locals schuil in het meer. Daarnaast kunt u ook de Hengifoss bezoeken een waterval van maar liefst 118 meter hoog. 

Dag 7, 8 en 9 Mývatn ca. 175 km

Op deze dag rijdt u richting het noorden. Naast de Blue Lagoon is er nog een Geothermisch zwembed nabij Mývatn, de Jarðboðin. Dit bad is aanzienlijk rustiger dan de bekendere Blue Lagoon. Het gebied staat bekend om de zwavelbronnen en lavavelden. Het gebied heeft veel te bieden met de lavaformaties van Dimmuborgir en de pseudokraters naast lake Mývatn. Ook kunt u vanuit de Húsavík een walvis excursie boeken.

Mývatn
Mývatn

Dag 10 Laugarbakki ca. 279 km

Door het hoogland van het noorden kom je de langs de Godenwaterval Goðafoss en de hoofstad van het noorden Akureyri. De stad ligt slechts 40 kilometer van de poolcirkel en, zoals u misschien niet verwacht, u kunt hier tuinen bezoeken die hun bijzondere gewassen danken aan de noordelijke ligging van de stad. Vanaf Dalvík een plaats nabij Laugarbakki heeft u eventueel ook de mogelijkheid om een walsvis excursie te boeken. 


Dag 11 Borgarnes ca. 115 km

Op deze dag rijdt u door naar het westen van IJsland. Ook aan deze kant van het eiland zijn mooie Fjorden te bewonderen. U kunt u een bezoek brengen aan de vallei van Reykholtsdalur de waterval Barnafoss. 

Tevens komt u hier aan bij het schiereiland Snæfellsnes, gelegen tussen de Faxaflói baai en de Breiðafjörður fjord ten noorden van Reykjavik. Ook op dit schiereiland komen alle natuurwonderen van IJsland weer terug, van vulkanen tot watervallen. En bezoekt u op Snæfellsnes zeker ook de plaats Stykkishólmur. De uitgelezen kans om te genieten van lokale gerechten in een van de goede restaurants in dit vissersplaatsje. 

Snæfellsnes
Snæfellsnes

Dag 12 en 13 Reykjavik ca. 77 km

U rijdt weer richting de hoofdstad Reykjavik. De stad heeft kleurrijke straten, historische panden en moderne architectuur. Ontdek de keuken van IJsland in een van de restaurantjes, ga vintage shoppen of laat u rondleiden in een van de bijzondere gebouwen. U heeft hier 2 overnachtingen zodat u de stad rustig kunt gaan ontdekken. 

Dag 14 Keflavik ca. 50 km

U rijdt naar de luchthaven van Keflavik waar u de huurauto inlevert alvorens u terug vliegt naar Amsterdam.

Reykjavik
Reykjavik

Hotels in deze reis

(Silver)1e overnachting


Hotel Island Reykjavik - REYKJAVIK (1 nacht)

Het hotel ligt op een centrale locatie nabij thermaalbad Laugardalur in het financiele district van Reykjavik. Het hotel heeft een moderne inrichting en bij de receptie helpen ze u graag bij het boeken van een tour. Het hotel heeft voorzieningen zoals een wellness en spa en een restaurant waar u kunt genieten van lokale gerechten.


2e overnachting


Hotel Selfoss - Selfoss (1 nacht)

Dit moderne hotel ligt op een centrale locatie in Selfoss, ca. 10 minuten lopen van de Selfoss Church. Het hotel beschikt o.a. over een spa, terras, 2 restaurants en 2 bars. U kunt gebruik maken van gratis WiFi in de gemeenschappelijke ruimte en op uw kamer. Er is een gratis eenvoudig ontbijt bij de overnachting inbegrepen. 


3e en 4e overnachting


Hotel Klaustur - KIRKJUBæJARKLAUSTUR (2 nachten)

Dit hotel ligt in een nationaal park, ca. 10 minuten lopen van Systrafossde waterval. Het hotel beschikt o.a. over een buitenzwembad, spabaden, een restaurant, bar/lounge en een terras.


5e overnachting


Hotel Edda Höfn - Höfn (1 nacht)

Dit moderne hotel ligt op korte loopafstand van nationaal park Vatnajökull en nabij het steen- en kunstmuseaum in Höfn. Het hotel beschikt o.a. over een bar/lounge, snackbar en een terras.


6e overnachting


Icelandair Hotel Herad - Egilsstaðir (1 nacht)

Dit hotel ligt ca. 5 km van de Fardaga waterval en 22 km van Hallormsstadur Forest, het grootste bos van IJsland. Het hotel beschikt o.a. over een restaurant en bar/lounge. U kunt in het hotel een ontbijt bijboeken tegen een toeslag.


7e tot en met 9e overnachting


Fosshotel Mývatn - Mývatn (3 nachten)

Dit hotel ligt ca. 7 km van de natuurbaden van Myvatn en 9 km van Námafjall . Het hotel ligt midden in het ruige landschap van Myvatn en beschikt o.a. over een terras, restaurant en een bar/lounge. U kunt in het hotel een ontbijt bijboeken tegen een toeslag.


10e overnachting


Hótel Laugarbakki - Laugarbakki (1 nacht)

Dit hotel ligt midden in de natuur, 500 meter van de Miðfjarðará rivier en ca. 9 km van het IJslands walvismuseum. Het hotel beschikt o.a. over 3 spabaden, een terras, speeltuin, restaurant en een bar/lounge. Er is een gratis eenvoudig ontbijt bij de overnachting inbegrepen.


11e overnachting


Icelandair Hotel Hamar - Borgarnes (1 nacht)

Dit hotel ligt ca. 3 km van Borgarnes en kijkt uit op fjord Borgarfjörður. Het hotel beschikt o.a. over 2 spabaden, een sauna, terras, restaurant en een bar/lounge. Tevens kunt u een balletje slaan op de eigen golfbaan. U kunt in het hotel een ontbijt bijboeken tegen een toeslag.


12e en 13e overnachting


Hotel Island Reykjavik - REYKJAVIK (2 nachten)

Het hotel ligt op een centrale locatie nabij thermaalbad Laugardalur in het financiele district van Reykjavik. Het hotel heeft een moderne inrichting en bij de receptie helpen ze u graag bij het boeken van een tour. Het hotel heeft voorzieningen zoals een wellness en spa en een restaurant waar u kunt genieten van lokale gerechten.