Zuid IJsland

8 daagse rondreis

 • Schiereiland Snæfellsnes ligt tussen de Faxaflói baai en de Breiðafjörður fjord boven Reykjavik.
  Snæfellsnes
 • Reykjavik is de hoofdstad van IJsland en ligt in het zuidwesten, beschut achter de berg Esja.
  Reykjavik
 • De Gullfoss waterval ligt aan de zuidkant van IJsland.
  Gullfoss
 • Vik ligt aan de zuidkust van IJsland en staat bekend om het zwarte strand.
  Vik
 • De Öxarárfoss waterval ligt in het Nationale park Þingvellir
  Öxarárfoss

Zuid IJsland, alle seizoenen mooi!

Ontdek het populaire zuiden van IJsland! Dit deel van IJsland is het hele jaar door te bezoeken. Geniet van vulkanen, gletsjermeren, felgroene hooglanden en prachtige watervallen tijdens deze korte rondreis. Het landschap is in elk seizoen prachtig en zal u nog lang bijblijven. Tijdens deze rondreis heeft u voldoende de tijd om de verschillende highlights nader te bekijken of een wandeling te maken. 

Een fascinerende rondreis die u volop de gelegenheid biedt om te ontdekken én te ontspannen!

al vanaf € 1349,–

Over IJsland

IJsland heeft een oppervlakte van 103.0000 vierkante kilometer en is op Groot Brittannië na, het grootste eiland van Europa. IJsland ligt in de Atlantische Oceaan, ca. 1500 km ten westen van Noorwegen. De visserij is de grootste industrie van IJsland, waarbij haring en kabeljauw de belangrijkste vangsten zijn. Slecht een klein deel van IJsland is geschikt voor landbouw. IJsland heeft ca. 300.000 inwoners waarvan meer dan de helft in Reykjavik woont. Het grootste deel van het landschap bestaat uit bergen, gletsjers, steenwoestijnen, rivieren en lava velden. De Geothermische activiteit op het eiland maken dat het land veel warmwaterbronnen kent.


Zuid IJsland

Dag 1 Vogar

Bij aankomst op de luchthaven Keflavik haalt u de huurauto op en rijdt u naar Vogar. Dit dorp ligt op het schiereiland Reykjanes. Bezoekt u hier bijvoorbeeld naar de vuurtoren Reykjanesviti of het actiefste hetebronnengebied van IJsland, Krysuvik.  U heeft 1 overnachting in Vogar. 

Krýsuvík
Krýsuvík

Dag 2 Selfoss ca. 100 km

Op dag 2 start de rondreis richting Selfoss en begint u met een van de meest bekende routes van IJsland, de Golden Circle. Op deze route passeert u het Nationale Park Þingvellir. Het park heeft veel te bieden en zo ook een aantal bekende bezienswaardigheden zoals, de waterval Öxarárfoss en de waterval Gullfoss. Het gebied staat bekend om de hete bronnen en hier vindt u dan ook de geiser van Geysir en Strokkur.

Door het landschap loopt de scheiding tussen de Noord-Amerikaanse en Euraziatische plaat. Deze geologische grens heeft een breuklijn die kilometers doorloopt over de bodem van de zee en kenmerkt zich in dit gebied door een spectaculaire kloof. In Þingvellir werd vanaf 930 na Christus door de Vikingen hun parlement gehouden. Ook hier zijn nog overblijfselen van te vinden.

Strokkur
Strokkur

Dag 3 en 4 Kirkjubæjarklaustur ca. 203 km

Deze dag vervolgt u de reis naar Kirkjubæjarklaustur. Hier kunt u volop genieten van natuurschoon. Zo kunt u een bezoek brengen aan de watervallen Seljalandsfoss en Skógafoss of loop over de zwarte stranden van Vik. Wanneer u door het zuiden rijdt passeert u gletsjers, zandvlaktes en het enorme lavaveld Eldhraun. Dit fascinerende lavaveld is een overblijfsel van de meest dramatische vulkaanuitbarsting die in IJsland heeft plaatsgevonden. In 1783 werd dit gebied maar liefst 9 maanden geteisterd door de uitbarsting. Het landschap is volledig bedekt met groene mos en geeft een bijna onaardse indruk.

Vik
Vik

Dag 5 Borgarnes ca. 320 km

Op deze dag rijdt u naar Borgarnes en kunt u een bezoek brengen aan de vallei van Reykholtsdalur.  Verder kunt u de Hraunfossar en Barnafoss watervallen bezichtigen of een bezoek brengen aan het schiereiland Snæfellsnes, een uur rijden vanaf Borgarnes. Dit schiereiland ligt tussen de Faxaflói baai en de Breiðafjörður fjord ten noorden van Reykjavik. Ook op dit schiereiland komen alle natuurwonderen van IJsland weer terug, van vulkanen tot watervallen. En bezoekt u op Snæfellsnes zeker ook de plaats Stykkishólmur. De uitgelezen kans om te genieten van lokale gerechten in een van de goede restaurants in dit vissersplaatsje. 


Barnafoss
Barnafoss

Dag 6 en 7 Reykjavik ca. 77 km

U rijdt richting de hoofdstad Reykjavik. De stad heeft kleurrijke straten, historische panden en moderne architectuur. Ontdek de keuken van IJsland in een van de restaurantjes, ga vintage shoppen of laat u rondleiden in een van de bijzondere gebouwen. U heeft hier 2 overnachtingen zodat u de stad rustig kunt gaan ontdekken. 

Dag 8 Keflavik ca. 50 km

U rijdt naar de luchthaven van Keflavik waar u de huurauto inlevert alvorens u terug vliegt naar Amsterdam.


Centrum van Reykjavik
Centrum van Reykjavik

Hotels in deze reis

(Silver)1e overnachting


Hotel Vogar - VOGAR (1 nacht)

Dit hotel ligt ca. 4,1 km van Reykjanes UNESCO Global Geopark en ca. 15 km van Blue Lagoon.Het hotel beschikt o.a. over een 24 uurs receptie. Tegen een toeslag kunt u gebruik maken van een ontbijtbuffet.


2e overnachting


Hotel Selfoss - Selfoss (1 nacht)

Dit moderne hotel ligt op een centrale locatie in Selfoss, ca. 10 minuten lopen van de Selfoss Church. Het hotel beschikt o.a. over een spa, terras, 2 restaurants en 2 bars. U kunt gebruik maken van gratis WiFi in de gemeenschappelijke ruimte en op uw kamer. Er is een gratis eenvoudig ontbijt bij de overnachting inbegrepen. 


3e en 4e overnachting


Hotel Klaustur - KIRKJUBæJARKLAUSTUR (2 nachten)

Dit hotel ligt in een nationaal park, ca. 10 minuten lopen van Systrafossde waterval. Het hotel beschikt o.a. over een buitenzwembad, spabaden, een restaurant, bar/lounge en een terras.


5e overnachting


Icelandair Hotel Hamar - Borgarnes (1 nacht)

Dit hotel ligt ca. 3 km van Borgarnes en kijkt uit op fjord Borgarfjörður. Het hotel beschikt o.a. over 2 spabaden, een sauna, terras, restaurant en een bar/lounge. Tevens kunt u een balletje slaan op de eigen golfbaan. U kunt in het hotel een ontbijt bijboeken tegen een toeslag.


6e en 7e overnachting


Hotel Island Reykjavik - REYKJAVIK (2 nachten)

Het hotel ligt op een centrale locatie nabij thermaalbad Laugardalur in het financiele district van Reykjavik. Het hotel heeft een moderne inrichting en bij de receptie helpen ze u graag bij het boeken van een tour. Het hotel heeft voorzieningen zoals een wellness en spa en een restaurant waar u kunt genieten van lokale gerechten.

Prijzen Zuid IJsland

Deze reis is inclusief:

Vluchten met gerenommeerde lijndienstmaatschappijen van Amsterdam naar Keflavik
en van Keflavik naar Amsterdam

7 dagen huurauto Economy 2 deurs (ophalen en inleveren Keflavik airport) bij reisdeelname van 2 personen

7 overnachtingen

7 nachten als volgt:

1 nacht in Vogar

1 nacht in Selfoss

2 nachten in Kirkjubæjarklaustur

1 nacht in Borgarnes

2 nachten in Reykjavik

van t/m Al vanaf
Nu 20 jun 2021 € 1349,–

Prijs inclusief:

- Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag en boekingskosten
- SGR

- Huurauto op basis van het Inclusive-pakket

Prijs exclusief:

- Evt. parkeerkosten
- Evt. underage-toeslag voor bestuurders jonger dan 25 jaar
- Evt. resort/facility fees

Prijzen:

​​Prijzen gelden per persoon op basis van minimale deelname van 2 personen met verblijf op 1 kamer.
Prijzen zijn altijd onder voorbehoud van beschikbaarheid en/of wijzigingen.