Nationale Parken Pas

Amerika

  • Bryce Canyon
    Bryce Canyon

Voor het bezoeken van de Nationale parken in de USA dient u over een toegangsbewijs te beschikken. Deze kunt u over het algemeen bij het binnenrijden aanschaffen bij ieder National Park. Als u meerdere nationale parken gedurende uw reis wilt bezoeken, dan raden wij u aan om een Annual Park Pass aan te schaffen. Dit toegangsbewijs “America the Beautiful - National Parks & Federal Recreational Lands Annual Pass” kost ca $80 en is voor een heel jaar geldig voor 1 auto of camper inclusief 4 inzittenden. De pas kunt u via deze site verkrijgen https://www.nps.gov/planyourvisit/passes.htm of aanschaffen bij het bezoeken van een National Park

Om grote druktes te voorkomen kan een aantal Nationale Parken tegenwoordig alleen met een reservering vooraf worden bezocht. Het is raadzaam om op tijd een reservering te plannen voor de parken waar dit vereist is. Uw reservering kan alleen in combinatie met een toegangsbewijs worden gemaakt. Wij raden u aan, zodra uw reisplanning vaste vormen heeft aangenomen, informatie over deze afspraken in te winnen op: https://www.nps.gov/index.htm Via de button Find a Park kunt u het desbetreffende park ingeven waarna u hierover meer informatie vindt en indien (al) van toepassing de mogelijkheid tot reserveren.


Nationale Parken Pas

Canada

  • Banff National Park ligt in Canada.
    Banff National Park

​​Voor het bezoeken van de National Parks gedurende een rondreis raden wij u aan om een Parks Canada Discovery Pass te kopen bij het 1e Nationale Park dat u bezoekt (ca. CA$ 137). De pas is een geldig entree-bewijs voor meer dan 100 National Parks in Canada. De pas geeft de pashouder en 6 medereizigers (max. van 2 volwassenen) in 1 auto toegang tot de Nationale Parken. Voor meer informatie verwijzen wij u naar hieronder.