Stopcontacten

in Verenigde Staten & Canada

Informatie over stroom

Wanneer u nog niet in de Verenigde Staten of Canada bent geweest zult u er misschien niet direct aan denken: In Amerika en Canada worden andere stopcontacten gebruikt dan in Europa. Niet alleen de stekkervorm, maar ook het voltage is anders. 

Het is handig om te weten dat uw ​Europese 220v apparaten (föhn, scheerapparaat) in Amerika niet zomaar te gebruiken zijn, neem ze dus maar niet mee. Draagbare apparatuur met adapters vormen stroom om naar 6, 9 of 12 volt. Wanneer er op de adapter staat dat ze op 100-240 volt werken dan kunt u deze gewoon gebruiken in de VS. Dan heeft u alleen een omvormer nodig, zoals links op de foto.

Anders dan in Europa:


Tegenwoordig reist vrijwel niemand meer zonder elektronische apparatuur naar de Verenigde Staten. Mobiele telefoons, tablets, laptops, navigatiesystemen. De meeste apparaten zijn tegenwoordig voorzien van een lader die kan laden op stopcontacten met spanningen varierend van 100 tot 240 volt.

Het elektriciteitssysteem in de Verenigde Staten en Canada is anders dan het onze: Daar bestaat geen 220 volt systeem, maar een 110 volt systeem. Kijkt u dus voor vertrek of uw elektrische apparaten (bv. oplader, scheerapparaat etc.) ook op 110 volt werken. Voor mobiele telefoons en laptops is dit doorgaans wel het geval. Alleen dan zult u nog een verloopstuk nodig hebben want ook het wandcontact in de VS en Canada is anders dan hier, waardoor onze stekkers niet in het wandcontact passen.

Tip:

U heeft waarschijnlijk meerdere adapters. Toch is 1 verloopstuk voldoende als u het verloopstuk aansluit op een Europese stekker verdeeldoos. Neem die dus mee!. Hierdoor hoeft u niet een verloopstuk mee te nemen voor elk apparaat dat u wenst op te laden.