Shoppen in New York

New York City is de perfecte stad om te shoppen

Shoppen in New York, een must

​Naast de vele bezienswaardigheden in New York, zoals Times Square, Empire State Building, Madison Square Garden, Brooklyn Bridge en het Vrijheidsbeeld is shoppen in New York een must. Er zijn talloze mogelijkheden om te shoppen en voor voor elk budget. Je vindt in New York prachtige flagshipstores van talloze designers, maar ook vindt je outlets waar designerkleding met kortingen tot wel 90% wordt aangeboden.

Een aantal regio's om te shoppen kunnen we hier graag aanraden:

Upper East Side New York

Hier treffen we de meest traditionele shopping hot spots van New York. In de Upper East Side ligt het wereldberoemde Fifth Avenue, (Saks Fifth Avenue) maar ook Third Avenue biedt een aantal fantastische warenhuizen als Bloomingdale's. De betere designers hebben hier in de buurt hun winkels geopend. De upper East Side is één van de duurste buurten van Manhattan om te wonen, dus er zullen veel welvarende bewoners zijn die graag hun kleding bij de designer om de hoek kopen.
statige panden in de Upper East Side
statige panden in de Upper East Side

The East Village

The East Village is hip en funky. Koopjes vindt je op St Marks Place, oftewel 8th Street tussen Third Ave en Avenue A. Op de strip tussen Third Ave en Second Ave vindt je tattoo shops, T-Shirt kraampjes en andere kraampjes met zonnebrillen, hoeden en sieraden.

Talloze boetiekjes vind je meer op East 9th Streetm tussen Second Avenue en Avenue A. Ook kleinere kwaliteitsdesigners zijn hier vertegenwoordigd, zoals Huminska, Meg en Jill Anderson. 

East Village
East Village

Downtown

Reis je naar downtown dan kom je door SoHo en TriBeCa, twee hippe wijken die de afgelopen twintig jaar veel jongere bewoners hebben aangetrokken. 

Rond het World Trade Center en rond Wall Street zijn inmiddels ook veel leuke winkels ontstaan. Eén winkel die we hier willen noemen is Century 21, een outlet voor designermerken. Hier vindt je echt veel dure merken met kortingen tot wel 70 of soms zelfs 90 procent. Century 21 zit ook in Midtown, maar de vestiging in downtown is vele malen groter.


SoHo

Leuke en frisse winkels in SoHo NYC. Talloze winkels, in alle soorten en maten. Inmiddels zie je hier ook de Zara, maar het zijn de kleine boetiekjes die dit stadsdeel beroemd hebben gemaakt. Juist in Soho vindt je dingen die je nergens anders tegenkomt. De boetiekjes zijn veelal uniek en maken geen onderdeel uit van ketens. Winkeltjes met namen als 'Rosebud' en 'Uniqlo', maar ook trendy designers als Stella McCartney, Ted Baker, Bogner en Moncler vinden we in Soho. Hier ziet u een overzicht van de winkels in Soho.