Formule 1
Grand Prix van Amerika

Kom Max Verstappen aanmoedigen in Texas!

Formule 1 in de VS

Ieder najaar zijn de ronkende motoren van de Formule 1 te zien op het Circuit of the Americas in de Verenigde Staten! Sinds 2012 is Lewis Hamilton heer en meester in Texas (hij won 4 van de 5 edities), maar zal hij dit jaar opnieuw op het hoogste podium staan? Met Ferrari en Red Bull als grootste uitdagers neemt de druk richting het einde van het seizoen alleen maar toe. In Nederland zal vooral naar de prestaties van Max Verstappen worden uitgekeken, maar ook België heeft met Steffel van Doorne in de McLaren alle reden om niets van deze race te missen!


Wij helpen je op weg!

Wil jij net als 270.000 racefans naar de Formule 1 Grand Prix in Austin van 19 t/m 21 oktober 2018? Kaartjes voor deze Grand Prix zijn online te bestellen. Driedaagse passepartouts (voor de vrije training, kwalificatie en race) zijn verkrijgbaar vanaf zo'n $ 200 per persoon, maar duurder als je op een specifieke tribune wilt zitten. Heb jij een kaartje weten te bemachtigen? Als Amerika-specialist helpen wij je graag op weg met een voordelig vliegticket, verblijf en bijvoorbeeld een huurauto! Neem direct contact met ons op via info@exit-reizen.nl of bel. 0314-375666.Circuit of the Americas

Het Circuit of the Americas is speciaal ontwikkeld voor de Formule 1 en werd in 2012 door wereldkampioen Mario Andretti geopend. Over een lengte van 5,5 kilometer krijgen de coureurs te maken met 20 bochten en een hoogteverschil tot 40 meter. Bijzonder is dat de rondjes op dit circuit 'tegen de klok in' worden gereden, dit komt gedurende het seizoen meestal maar een paar keer voor. Richting de hairpin in bocht 1 gaat het circuit stijl omhoog, vergelijkbaar met de beroemde 'Eau Rouge' op het Belgische Spa-Francorchamps. Kenmerkend zijn de ruime bochten, waardoor coureurs verschillende lijnen kunnen kiezen om in te halen. Spektakel gegarandeerd!

Programma 2018

Vrijdag 19 oktober

  • Vrije training 1: n.t.b.
  • Vrije training 2: n.t.b.

Zaterdag 20 oktober

  • Vrije training 3: n.t.b.
  • Kwalificatie: n.t.b.

Zondag 21 oktober

  • Race: n.t.b.

Let op: alle tijden zijn lokale tijden en onder voorbehoud van wijzigingen.