Florida

Sunshine State

 • Kleurrijke stranden in Miami Beach
  Kleurrijke stranden in Miami Beach
 • Pretparken in Orlando
  Pretparken in Orlando
 • Natuur in de Everglades
  Natuur in de Everglades
 • Relaxte sfeer op de Key's
  Relaxte sfeer op de Key's
 • Witte stranden aan de Golfkust
  Witte stranden aan de Golfkust

Florida wordt ook wel de ‘Sunshine State’ genoemd, dit komt door de vele zonuren. Het telt meer zonuren dan de staat California. Tevens is het een prima bestemming om te overwinteren. De westkust ligt aan de Golf van Mexico en de oostkust aan de Atlantische Oceaan. In Florida spreken ze Engels en Spaans. Vanuit vele plaatsen in Florida worden cruises aangeboden naar de caribbean. Florida wordt vaak gecombineerd met de Bahama’s. Het is een veelzijdige staat met parelwitte zandstranden tot The Everglades.

Facts

Hoofdstad: Tallahassee

Inwoners: circa. 20.980.000

Tallahassee

Tallahassee is de hoofdstad van Florida. Het is niet de grootste stad van Florida, dat is namelijk Jacksonville. Er heerst een zuidelijke gastvrijheid. De sfeer en cultuur pas beter bij de Deep South dan bij Florida. Tallahassee is een echte studentenstad dankzij de Florida State University en Florida A&M University en er zijn diverse musea. De stad heeft maar liefst twee capitool gebouwen. Het nieuwste capitool gebouw heeft als een uitkijkplatform op de 22ste etage. Met een prachtig uitzicht over de heuvelachtige stad. Naast het New Capitol , ook het Historic Capitol. Dit capitool gebouw stamt uit 1902 en is tegenwoordig een museum. 

Florida University Tallahassee
Florida University Tallahassee

Miami

De bekendste straat van Miami is Ocean Drive. Deze straat is anderhalve kilometer lang en loopt door het zuidelijke deel van Miami Beach. Bij Ocean Drive ligt ook in het Art Deco-district.

Aan de ene kant van de straat een groen park en aan de andere kant hotels en bars. Wel allemaal in de typische Art Deco bouwstijl. Art Deco-district van Miami is een van de mooiste wijken met een bijzondere bouwstijl in pastelkleuren. Miami Beach is een paradijselijke plek. Het zuidelijke deel South Beach is een schiereiland, dit deel is aangelegd voor het toerisme. Het een prachtige plek is met heerlijke, uitgestrekte zandstranden. Voor een rustige stranddag kunt u beter kiezen voor de stranden noordelijk gelegen. 

Miami Collins Ave
Miami Collins Ave

Fort Lauderdale

Het Venetië van Amerika met vijfhonderd kilometer aan kanalen en rivieren. Fort Lauderdale staat bekend om mooie stranden, goede restaurants en een bruisende uitgaansleven. Populaire gebieden zijn het Las Olas Riverfront en de promenade. Er zijn tal van leuke excursies om te doen. Bijvoorbeeld snorkelen tussen tropische koraalriffen tot een tocht in met een boot met glazen bodem.

Jachthaven in Fort Lauderdale
Jachthaven in Fort Lauderdale

Fort Myers

Aan de westkust van Florida ligt de stad Fort Myers. Fort Myers Beach heeft naast strand, enkele horecagelegenheden en winkels. Voor de mooiste stranden en om dolfijnen in het wild te spotten is het beste plek het ten westen van Fort Myers Beach gelegen Sanibel en Captiva bezoeken. Dit is te bereiken via de Sanibel Causeway, een tolweg die de eilanden met het vasteland verbindt. Aan de zuidkust van Sanibel en de westkust van Captiva zijn prachtige stranden met een relaxte sfeer. Sanibel staat bekend om de enorme hoeveelheid schelpen die op de prachtige witte stranden te vinden zijn.

Fort Myers pier
Fort Myers pier

Florida Keys

De Florida Keys met ongeveer 1.700 kleine eilandjes. Vanuit Miami zijn deze eilanden binnen handbereik. De eilanden van de Florida Keys zijn niet allemaal bewoonbaar. Alle eilanden die wel bewoond zijn, worden met een weg aan elkaar verbonden. Deze weg heet de Overseas Highway. Alleen al het rijden van deze weg is al een beleving. Vanuit deze weg zijn honderden kleine en grote eilanden te bewonderen. Aan het eind deze weg is het bruisende eindpunt namelijke Key West. Het heeft veel Spaanse en Colombiaanse invloeden. Key West is het meest bewoonde eiland van de Florida Keys

Southern Most Point Key West
Southern Most Point Key West

Orlando

De meeste pretparken zijn te vinden in Orlando. De meest bekende parken zijn Walt Disney World en Universal Studios. Ook zeer populair in Orlando zijn SeaWorld en Discovery Cove en het spectaculaire waterpretpark Wet ‘n Wild. In Orlando zijn veel winkelcentra. De Florida Mall is de bekendste, dit komt wellicht door de gigantische Apple Store. Voor de uitverkoop kunt u terecht bij The Premium Outlet Mall. Voor duurdere merken bij Millenia Mall.

Universal Studio's
Universal Studio's

The Everglades

National Park The Everglades is één van de grootste natuurparken van Amerika. Het park valt zelfs onder UNESCO Werelderfgoedlijst. Het park is te verdelen in het noorden Everglades City en Shark Valle en het zuiden nabij Homestead. In de winter maanden in het park het best te bezoeken. De dieren zijn over het algemeen hetzelfde, alleen de activiteiten zijn in het noorden en zuiden erg verschillend. Er zijn dan veel dieren en het waterpeil is dan laag. Het is tevens wel de drukste periode. De meest voorkomende dieren zijn: krokodillen, zeekoeien, dolfijnen, flamingo's, schildpadden, panters en slangen. De Everglades is het beste te ontdekken per airboat,. Het is een een spectaculaire boottocht door het moeras. Een airboat is een boot die speciaal gemaakt is voor moerassen, en heeft een grote propeller achterop.

Everglades NP
Everglades NP