Indiana

The Hoosier State

  • Het Indiana Dunes State Park is een recreatieve trekpleister in Indiana.
    Indiana Dunes State Park
  • De hoofdstad van Indiana, Indianapolis
    Indianapolis
  • De kenmerkende red barns zijn ook rijk vertegenwoordigd in Indiana.
    Red Barn

Indiana

Indiana is een staat in het noorden van de Verenigde Staten en valt onder het gebied van de Grote Meren. De staat heeft de bijnaam Hoosier State en de inwoners worden Hoosiers genoemd. De bijnaam stamt uit 1830 naar aanleiding van een gedicht, maar niemand kent eigenlijk de betekenis van Hoosier. 

Indiana grenst in het noorden aan de staat Michigan, in het westen aan Illinois, in het oosten aan Ohio en in het zuiden aan Kentucky. De staat is gelegen aan aan Lake Michigan. De Ohio River loopt langs de gehele zuidgrens van de staat. 

Little facts

Hoofdstad: Indianapolis

Grootste stad: Indianapolis

Bevolking: 6.080.485

Oppervlakte: 94.321km²


Indianapolis

Met bijna 800.000 inwoners is Indianapolis niet alleen de grootste stad, maar ook de hoofdstad van de staat Indiana. Een van de beroemdste attracties is de Indianapolis Motor Speedway, die in 1909 werd geopend en internationaal bekend staat om 's werelds grootste eendaagse sportevenement, de beroemde Indy 500-race, en bezoekers van over de hele wereld trekt. Meer over Indianapolis

Indianapolis
Indianapolis

Fort Wayne

De op een na grootste stad van Indiana, Fort Wayne ligt in het noordwesten van de staat. De stad is 200 jaar oud en kent veel historische attracties zoals o.a. The Old Fort, een reconstructie van het derde en laatste Fort Wayne. Langs de oevers van de St. Mary's rivier staat een statig bakstenen herenhuis dat ooit eigendom was van Jean Baptiste de Richardville, de rijkste Indiaan in Indiana, nadat hij zijn fortuin had vergaard in handel. Het historische Embassy Theatre, ooit bekend als de Emboyd, was in de Vaudeville-tijd het belangrijkste uitgaanscentrum van Fort Wayne, met vele beroemde entertainers van die tijd. Gelegen op de hoek van Barr en Berry Streets staat het voormalige stadhuis, wat veel wegheeft van een Tudor-landhuis, ook een ware must-see voor liefhebbers van historie.

Fort Wayne
Fort Wayne

South Bend

In het noorden van de staat Indiana ligt de stand South Bend. De grootste toeristische attractie van South Bend is de 150 jaar oude universiteit van Notre Dame. De American football wedstrijden van de 'Fighting Irish' in het Notre Dame Stadium zijn altijd snel uitverkocht en het is dan ook niet gemakkelijk om aan kaartjes te komen. Ook de moeite waard is de Basilica of the Sacred Heart, de basiliek op het terrein van de campus en de Grotto of Our Lady of Lourdes, een reproductie van de grot in Lourdes. De College Football Hall of Fame biedt informatie over de sport en diverse introductievideo's. Of bezoek het Studebaker National Museum gewijd aan de Studebaker die tot begin van de jaren 60 werd gemaakt. South Bend beschikt over verschillende musea zoals het South Bend Regional Museum of Art en het Northern Indiana Center for History, een complex van vier musea. Liefhebbers van zoete lekkernijen kunnen de South Bend Chocolate Company beslist niet overslaan.

University of Notre Dame
University of Notre Dame

Bloomington

Universiteitsstad Bloomington ligt in het zuiden van de staat Indiana en is de thuisbasis van de Indiana University. Gevestigd in een historisch pand en omgeven door een van de mooiste campusterreinen van Amerika is het een ware trekpleister van de stad. Het centrum van Bloomington kenmerkt zich door restaurants, bars winkels en uitgaansgelegenheden waar de studentensfeer ook duidelijk merkbaar is. In en rond Bloomington zijn ook een aantal meren te vinden zoals Griffy Lake, iets ten noorden van de campus in Bloomington en Lake Lemon en het enorme Monroe Lake ca. een half uur rijden ten zuiden van van Bloomington. Monroe Lake is ook zeer populair onder watersporters.

Indiana University
Indiana University

Indiana Dunes State Park

Het Indiana Dunes State Park ligt vlak bij de oevers van Lake Michigan en is het eerste nationale park van Indiana. Het park is niet groot, maar wel veelzijdig. Zo kunt u hier uitstekend hiken, vissen, zwemmen en kamperen. In het park leven meer dan 350 vogelsoorten en kleine zoogdieren als rode vossen en witstaartherten. Bezoek vooral ook één van de oorlogsmonumenten in het park, zoals Bailly Homestead en Florida Tropical House.

Indiana Dunes State Park
Indiana Dunes State Park