Massachusetts

Bay State

  • De grootste stad van New England is Boston
    Boston
  • De peperkoekhuisjes van Martha's Vineyard
    Martha's Vineyard
  • De adembenemende kustlijn van Cape Cod
    Cape Cod

Massachusetts

Massachusetts is een Amerikaanse staat en is gelegen in het oosten van de Verenigde Staten. De staat wordt ook wel Bay State genoemd, vernoemd naar Massachusetts Bay. Dit is de poort naar de Atlantische Oceaan. De grootste stad en tegelijkertijd ook de hoofdstad is Boston. Massachusetts telt circa 6.349.000 inwoners waarvan er zo’n 695.000 in Boston wonen. In het oosten is het landschap vrij vlak terwijl in het westen de Berkshire Mountains een adembenemend landschap vormen.

Massachusetts is één van de kleinere staten van Amerika, maar het zal u verbazen hoeveel de staat te bieden heeft.


Little Facts

Hoofdstad: Boston

Grootste stad: Boston

Bevolking: 6.349.000

Oppervlakte: 27.360km²

Hoogste punt: Mount Greylock (1.063m)


Boston

Boston is één van de oudste steden van de Verenigde Staten en heeft een rijke geschiedenis. Doordat de Engelsen tot 1776 over Boston regeerde hangt er nog altijd een prettige Europese sfeer in de stad, als u veel van de stad wilt zien kunt u de Freedom Trail volgen. Deze route brengt u langs verschillende hoogtepunten van de stad.

Breng ook een bezoek aan het Commonwealth Museum. Hier wordt de geschiedenis van Massachusetts verteld door middel van tentoonstellingen en wisselende exposities. Bezoek ook het Harvard Museum of Natural History. Dit museum is vooral bekend dankzij de paleontologiegalerij. De exposities zijn allemaal afkomstig van Harvard University. Een andere populaire trekpleister in Boston is het New England Aquarium. Hier hebben ze waterdieren van over de hele wereld. Naast alle dieren hebben ze ook interessante exposities waardoor u meer te weten kunt komen over de onderwaterwereld.

Als u van winkelen houdt kunt u zich helemaal uitleven in Boylston Street en Newbury Street. Hier vindt u veel grote winkelketens en gezellige restaurantjes en café’s.


Boston
Boston

Boston Harbor Islands National and State Park

Dit nationale park bestaat uit 34 eilanden en schiereilanden en is slechts een paar minuten van het stadscentrum van Boston verwijderd. Ga aan boord van een van de ferry’s en ontdek de eilanden. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het historische fort Warren. Dit fort is gevestigd op Georges Island en is gebouwd net na het uitbreken van de Amerikaanse burgeroorlog en diende als gevangenis. Breng ook een bezoek aan Boston Light, dit is een vuurtoren die sinds 1716 boten veilig naar Boston Harbor leidt. Tegenwoordig wordt de vuurtoren bemand door de eerste vrouw: Dr. Sally Snowman. U kunt ook genieten van een picknick op één van de eilanden, wat tevens een prachtig uitzicht op de haven.

Cape Cod

Cape Cod is een schiereiland in het zuidoosten van Massachusetts. Cape Cod is geliefd bij toeristen dankzij de prachtige zandstranden en de mooie natuur. Vanaf het schiereiland vertrekken er meerdere tours om walvissen te spotten, dit is een unieke ervaring die u absoluut moet meemaken. U kunt het schiereiland verkennen door bijvoorbeeld een fiets te huren bij één van de verhuurbedrijven. In Cape Cod ligt meer dan 170km aan fietspad dus het is de ideale manier om het gebied te ontdekken. Bezoek ook Cape Cod National Seashore. Hier vindt u onder andere stranden, vuurtorens, duinen en kliffen. U kunt hier heerlijk zwemmen, wandelen of fietsen terwijl u geniet van de natuur om u heen.

Chatham Lighthouse Cape Cod
Chatham Lighthouse Cape Cod

Martha’s Vineyard

Martha’s Vineyard is een eiland gelegen onder Cape Cod. Het eiland is een geliefde bestemming vanwege de prachtige natuur en de brede zandstranden. Ontdek de geschiedenis van het eiland in het Martha’s Vineyard Museum of bezoek één van de vuurtorens van het eiland. De Aquinnah Cliffs, gelegen in het zuidwesten van het eiland, behoren tot het National Historic Landmark. Vanaf de top van de kliffen heeft u een fantastisch uitzicht op de Elizabeth-eilanden en de zonsondergang is hier ook prachtig. Op het eiland kunt u verschillende activiteiten ondernemen zoals een bezoek brengen aan één van de markten of golfen op een van de vele golfbanen op het eiland. Op het eiland zijn ook veel verschillende wandeltochten die u langs de mooiste plekken van het eiland leiden.

Martha's Vineyard
Martha's Vineyard

Jenney Museum

Het Jenney Museum bevindt zich in Plymouth en vertelt u meer over de pelgrims die in Plymouth woonden. U kunt een tour van 90 minuten volgen onder leiding van een gids in historische kleding. Tijdens de tour komt u ook langs het National Monument to the Forefathers. Dit is het grootste monument van massief graniet in de Verenigde Staten en staat op de top van een heuvel.