Missouri

De Grotten Staat

Missouri

​Missouri is een staat in het midwesten van de Verenigde Staten. Missouri wordt met regelmaat “de poort naar het westen” genoemd. Dit omdat Missouri gezien wordt als de staat waar het drukke oosten opgaat in het uitgestrekte, dunbevolkte westen.

Missouri

In 1803 kocht de Verenigde Staten een groot stuk land van Frankrijk, wat zich strekte van Missouri tot aan de Rocky Mountains, waar Denver zich bevindt. De stad St Louis werd het startpunt van vele kolonisten die westwaarts trokken. De bekende Lewis & Clark expeditie begon ook vanuit St Louis.

Doordat veel inwoners van de zuidelijke staten in de 19e eeuw richting Missouri trokken, kent de staat een bijzondere mix van cultuur. Vanwege de zuidelijke invloeden is Jazz populaire muziek in Missouri. Door de vele expedities richting het westen, heeft landbouw en veeteelt ook haar stempel gedrukt op deze staat. 

St Louis

Waar het niet de hoofdstad of grootste stad is, is St Louis wel de meest bekende stad in Missouri.

Naast de reputatie van een Route 66 stop, heeft St Louis een rijke geschiedenis. De vele winkels, musea en parken maken deze stad af.

De stad ligt direct aan de westoever van de Mississippi rivier en wordt ook wel “de poort naar het Westen” genoemd. De wereldberoemde Gateway Arch is de voornaamste kenmerk van deze stad. Met een hoogte van 192 meter is dit monument snel opgemerkt wanneer mensen vanuit het westen de stad binnenrijden.

In hartje St Louis is het Forrest Park, een van de grootste stadsparken ter wereld. Hier vindt men o.a. de dierentuin van St Louis, een openlucht theater, St Louis Science Center, Missouri History Museum en St Louis Art Museum. Op steenworp afstand hiervan liggen ook de Botanische tuinen van St Louis.

Kansas City

De grootste stad van Missouri. Hier vindt men veel barbecuerestaurants en vele bezienswaardigheden.

De River Market district is een van de oorspronkelijke buurten van de stad, direct gelegen aan de Missouri River. Een van de grootste boerenmarkten van de Verenigde Staten bevindt zich in deze wijk. In het Centrum van Kansas City bevindt zich het Liberty Memorial, een gerenomeerd Eerste Wereldoorlog Museum.

In het Crossroads Arts District bevinden zich veel restaurants, kunstgallerijen en hotels.

Lake of the Ozarks

Dit grote merengebied bevindt zich in het midden van Missouri. Het Ozark meer is uitgestrekt en kronkelig waardoor de bijnaam van het meer algauw “de magische draak” werd. Het meer heeft meer dan 1850 kilometer aan kustlijn.

Langs het meer zijn ruim 70000 vakantiewoningen en wordt het gebied, vanwege de watersport en omgeving, jaarlijks door meer dan 5 miljoen mensen bezocht.

Klik voor locaties serie Ozark
Klik voor locaties serie Ozark

Branson

Branson is een kleine plaats in het zuiden van Missouri. Ondanks dat er maar zo’n 10000 inwoners zijn, is Branson erg populair onder (Amerikaans) toeristen. Het stadje heeft verschillende theaters waar veel (lokale) artiesten optreden. Behalve muziek vindt men veel verschillende activiteiten in en rondom deze plaats, zoals een wijngaard, het Titanic Museum en het Hollywood Wax Museum.