New Brunswick

 • Het landschap in New Brunswick is fascinerend en gloeit in de herfst.
  Landschap in New Brunswick
 • Visserij speelt een belangrijke rol in New Brunswick, net als in de andere maritieme provincies.
  Vissersboot
 • Met een beetje geluk spot je de schattig uitziende dieren in New Brunswick.
  Puffins ( Papegaaiduiker)
 • Saint John in New Brunswick
  Indruk van Saint John
 • Cultuur en geschiedenis in New Brunswick
  Academisch huis
 • Geniet van de natuur en de vele buitenmogelijkheden in de provincie.
  Herfstkleuren op het platteland van New Brunswick
 • Open kleine begraafplaats
  Kerk met een begraafplaats
 • Sfeervolle ambiance op het strand.
  Zonsondergang op het strand
 • Ontdek de afwisselende natuur in New Brunswick
  Prachtige natuur

New Brunswick

De provincie is een van de Atlantische provincies in het oosten van Canada. De hoofdstad, Fredericton, staat bekend om de Beaverbrook Art Gallery en Boyce's Farmers Market. De steden Saint John en Moncton moeten ook worden bezocht. Het landschap van New Brunswick is gevarieerd en kenmerkt zich door rivieren, bossen, bergen, watervallen en de Bay of Fundy. De inheemse cultuur is ook vertegenwoordigd in de provincie, de Mi'kmaq, de Wolastoqiyik en de Peskotomuhkatiyik zijn hier vertegenwoordigd en houden de erfenis van de inheemse bevolking levend. Wanneer moet je naar New Brunswick gaan? Het is zeer aan te raden om New Brunswick te bezoeken in de maanden mei tot oktober. 

Highlights

1. Wildlife Viewing: het zijn niet alleen tours om walvissen te spotten die populair zijn. Let ook op beren of papegaaiduikers
2. Fresh Seafood: Shediac is de "kreeftenhoofdstad van de wereld", niet alleen daar kunt u genieten van tal van verse visgerechten 
3. Bay of Fundy: je kunt hier 's werelds grootste getijdenverschillen (eb en vloed) van dichtbij ervaren. Een bezoek aan Hopewell Rocks zou op uw to-do-lijst moeten staan. 
4. Outdoor Activities: Of het nu zomer of winter is, er zijn bijna onbeperkte mogelijkheden om uw tijd actief buiten door te brengen. 
5. Sterren kijken: Twee Dark Sky Preserves nodigen sterrenkijkers en amateurfotografen uit om de sterrenhemel te bewonderen. 
6. National & Provincial Parks: De provincie is misschien niet zo bekend als sommige andere in Canada, maar er zijn nog steeds veel parken die geweldig zijn om te verkennen.  


Bay of Fundy

Hier zijn de hoogste getijden (eb en vloed) ter wereld te zien. New Brunswick deelt de Bay of Fundy met Nova Scotia. Dit vertegenwoordigt een van de meest voorkomende maritieme ecosystemen op onze planeet, met de onvoorstelbare massa van meer dan 160 miljard ton water dat elke dag (!) door eb en vloed in en uit de baai wordt gewassen. Men kan zich goed voorstellen dat er door deze bewegingen veel voedsel beschikbaar is voor zeedieren, waardoor er ook veel dieren, vooral zeevogels en walvissen, leven. In Hopewell Rocks Park kun je het verschil in getijden bijzonder goed zien: loop tussen de enorme rotsformaties bij eb en volg hetzelfde pad in een kajak slechts een paar uur later bij vloed! 

Kajakken bij vloed
Kajakken bij vloed

Dieren in het wild

In de Bay of Fundy worden walvissen, waaronder bultruggen en orka's, het meest succesvol waargenomen tussen juli en september als onderdeel van een geboekte tour. Verder zijn er ook dolfijnen, zeehonden of papegaaiduikers (puffin) te zien. Op het land moet u tijdens het rijden of buitenactiviteiten altijd uw omgeving in de gaten houden, want New Brunswick is ook de thuisbasis van elanden en beren. De provincie is een waardevolle bestemming voor natuurliefhebbers en fotografen

Puffins ( Papegaaiduikers)
Puffins ( Papegaaiduikers)

Culinair

Verse zeevruchten zoals kreeft, zalm, sint-jakobsschelpen en oesters staan, zoals gebruikelijk in de andere Atlantische provincies, ook op het menu in veel restaurants in New Brunswick. Op de boerenmarkten vind je ook alles wat een culinair hartje begeert: bijvoorbeeld lokaal geproduceerde ahornsiroop, verse groenten, gerookt vlees, lokaal gebakken lekkernijen, maar ook traditionele gerechten. Wees nieuwsgierig en bezoek tijdens uw reis een authentieke boerenmarkt om versteld te staan. Heb je ooit poutine gegeten? 

Verse kreeft
Verse kreeft

Strand

De provincie trekt bezoekers met meer dan 50 stranden, waaronder een in het Kouchibouguac National Park. Witte zandstranden en warm water (tot 29 graden) bieden ideale omstandigheden voor een ontspannende dag op het strand met het hele gezin. De golven slaan zachtjes tegen de kust.

Strand
Strand

Indian Summer

Eind september wordt de natuur van New Brunswick ondergedompeld in een prachtige pot met verf zodat je in al zijn glorie kunt genieten van de beroemde Indian Summer. U zult van ver het vurige rood en het stralende goud van de bomen opmerken. Het is net als New England in Amerika, maar hier in New Brunswick ontmoet je tijdens je reis minder mensen.

Heldere herfstkleuren
Heldere herfstkleuren

Cultuur en geschiedenis

In de provincie zijn veel verschillende culturen en gebruiken te vinden doordat de inwoners diverse wortels hebben. Je ervaart een gevarieerde mix van Franse, Schotten, Ieren, Duitsers, Afrikanen en First Nations, wat betekent dat de keuken ook een interessante variatie kan bieden. Maak kennis met de vriendelijke lokale bevolking en hoor hun verhalen en ervaringen uit de eerste hand. Dit kan gemakkelijk op verschillende culinaire, muzikale of culturele festivals die het hele jaar door plaatsvinden. De grotere zijn Fredericton's Harvest Jazz and Blues Festival, het Acadien de Caraquet Festival, het Shediac Lobster Festival en het Atlantic Balloon Fiesta. Veel plezier! 

Kleurrijke kostuums
Kleurrijke kostuums

Natuurbelevenissen

Buitenliefhebbers moeten niet alleen hun zinnen hebben gezet op West-Canada, ze moeten zeker ook eens kijken naar Oost-Canada. Of u nu gaat tokkelen, wandelen, kajakken, fietsen of zwemmen, New Brunswick is de ideale plek als u graag buiten actief bent. Ook de vele indrukwekkende watervallen verspreid over de provincie zijn verleidelijk. Bovendien wordt het zogenaamde sterren kijken steeds populairder. Twee aangewezen beschermde gebieden (Dark Sky Preserve) bieden een bijzonder donkere lucht voor het observeren en fotograferen van de sterrenhemel. Je vindt de twee beschermde gebieden in de nationale parken: in het Bay of Fundy National Park en in Kouchibouguac National Park.

Ziplining over de waterval
Ziplining over de waterval

FUN FACTS

 • Grootste kreeft: de sculptuur die in Shediac te vinden is, is 11 meter lang, vijf meter hoog en weegt ongeveer 90 ton!
 • 1e Miss Canada: In februari 1923 werd Winnifred Blair of Saint John gekroond tot 1e Miss Canada. 
 • Achterwaarts stromende rivier: Vanwege het enorme getijverschil in de Bay of Fundy, stroomt de Saint John River twee keer    per dag achteruit. Als het tij komt, overtreft het de stroming van de rivier, waardoor het stroomafwaarts stroomt.  
 • Uitvindingen: Kruiswoordpuzzels werden in 1926 in New Brunswick uitgevonden door Edward R. MacDonald en de          sneeuwblazer werd in 1870 in Dalhousie uitgevonden door Robert Carr Harris.