Ontario

Oost-Canada

 • Lake Ontario
  Lake Ontario
 • Niagara Falls
  Niagara Falls
 • Toronto
  Toronto
 • Ottawa
  Ottawa

Steden en meren

Ontario is een provincie gelegen in centraal Canada, naast de provincies Manitoba en Québec. In deze provincie zijn de belangrijke steden Ottawa en Toronto gevestigd. Naast deze wereldsteden is er genoeg natuurschoon te ontdekken. Neem een kijkje bij de Great Lakes, bezoek Algonquin Provincial Park of rij richting Cottage Country waar de Thousand Islands, Muskoka Lakes en Prince Edward County zijn gevestigd. Wat natuurlijk al helemaal niet overgeslagen mag worden wanneer u een bezoekje brengt aan Ontario zijn de Niagara Watervallen

Ontario Facts!

- De meer dan 250.000 meren van Ontario bevatten ongeveer een vijfde van 's werelds zoetwater.
- In de zomer kunnen de temperaturen boven de 30° stijgen, terwijl ze in de winter onder de -40° kunnen dalen.
- De industrieën in Ontario variëren van het verbouwen van gewassen tot het delven van mineralen, het maken van auto's en het ontwerpen van software en geavanceerde technologie.
- Culturen van over de hele wereld komen worden geuit in festivals zoals Caribbean Carnival, Oktoberfest en het Canadian Aboriginal Festival.
- Reizigers kunnen in Ontario genieten van een wildernisexpeditie in het noorden van de staat tot excursies met de treffende naam 'shop till you drop into your theater seat' in een van de steden.

Steden

De belangrijke steden van Ontario zijn gelegen in het zuid/zuidwesten van de provincie. Ottawa is de hoofdstad van Canada. In deze stad zijn tal van leuke museums te vinden om daarna heerlijk tot rust te komen in één van de stadsparken die de stad rijk is.

Toronto
ligt ten “zuiden” van Ottowa en wordt gezien als één van de belangrijkste steden van Canada, meer dan 140 verschillende talen worden er in deze wereldstad gesproken. Daarnaast beschikt het over tal van leuke bezienswaardigheden en ligt het dicht bij een van de wonderen van Canada: de Niagara watervallen. Deze vallen liggen op een afstand van ongeveer 130 km van Toronto.  


Centrum van Toronto
Centrum van Toronto

Meren

Het zuiden/zuid-westen van Ontario grenst aan Amerika, hier hebben zich 5 meren gevormd die gezamenlijk de Great Lakes worden genoemd. De afzonderlijke namen zijn Lake Huron, Lake Erie, Lake Ontario, Lake Superior en Lake Michigan, echter ligt Lake Michigan geheel in de Verenigde Staten. Deze meren vormen samen de grootste zoetwaterplas in de wereld.

In Cottage Country kunt u de Thousands Islands”, de “Muskoka lakes” en de “Prins Edward County” bezoeken. Cottage Country is een gebied in het zuiden van Ontario waar duizenden meren en eilanden het landschap overheersen. The Thousands Islands liggen in de Saint Lawrence rivier. Dit zijn, niet zoals de naam het zegt, geen 1000 eilanden maar 1864. Deze eilanden hebben zich gevormd in de laatste ijstijd. Neem een boottocht langs deze eilanden en kom achter de geschiedenis van deze bijzondere archipel.  

Muskoka lakes wordt het hart van de Cottage County genoemd, hier kunt u heerlijk tot rust komen en genieten van al het water om u heen.


Lake Ontario
Lake Ontario

Algonquin Provincial Park

Algonquin Provincial park was het eerste Provinciale park in Ontario. Het park, opgericht in 1893, biedt tal van recreatieve doeleinden. De uitgerekte bossen en vele wateren maken het een gewild leefgebied voor maar liefst 200 verschillende diersoorten. Algonquin Provincial Park kunt u o.a. vanaf Pembroke bezoeken.

Algonquin Provincial Park
Algonquin Provincial Park