Pacific Northwest USA

 • Oregon heeft voor ieder wat wils
  Oregon Mount Hood
 • Overweldigend stukje natuur in Wyoming
  Wyoming mountain
 • Je vind hier veel uitgestrekte natuurgebieden
  Veel natuur in Idaho
 • Seattle ligt in de staat Washington in het noorwesten.
  Seattle Skyline

Pacific Northwest, Amerika voor avonturiers

De Pacific Northwest verwijst naar het noordwestelijke deel van de VS dat wordt begrensd door de Stille Oceaan en Cascade Mountains. Deze regio staat bekend om zijn dramatische kustlijn, met sneeuw bedekte bergen en weelderige bossen, evenals unieke en onafhankelijke dorpen en steden met de lokale bevolking die echt van het buitenleven houden. Een roadtrip is een ideale manier om alle bezienswaardigheden te zien waar deze regio bekend om staat. In slechts een paar dagen tijd kan je alles ervaren, van wijnproeven en walvissen spotten tot genieten van het uitzicht op de kust. 

Welke staten horen bij de Pacific Northwest

- Oregon

- Washington

- Idaho

- Montana

- Wyoming


Oregon

De staat Oregon staat bekend om zijn uitgestrekte bossen, ruige kusten, mooie stranden en vele rivieren. De meeste bezoekers komen hier vanwege de vele buitenactiviteiten die er te doen zijn. De hoofdstad van deze staat is Salem, maar de meeste bekende stad is Portland.  
Ben je nieuwsgierig geworden naar Oregon? Lees dan hier meer informatie over deze staat. 


Oregon
Oregon

Washington

De hoofdstad van de staat Washington is Olympia, maar de grootste stad is Seattle. Het word gezien als een van de meeste rijke, liberale en progressieve staten binnen de VS. Er is veel diversiteit aan natuur te vinden in Washington. Bloemenvelden, vulkanen, dichtbegroeide bossen en besneeuwde bergtoppen. Hier vind je alle informatie over de staat Washington


Washington
Washington

Idaho

In de staat Idaho vind je veel uitgestrekte natuurgebieden. Het ligt tussen de Cascade bergen en de Rocky Mountains. Idaho is geschikt voor wintersporters maar ook zeker voor de echte natuurliefhebbers. Klik hier voor meer informatie over de staat Idaho.

Idaho
Idaho

Montana

Liefhebbers van de natuur zullen zich niet snel vervelen in de staat Montana. Ook heb je hier grote kans om o.a. zwarte beren, grizzly beren, herten, bizons en andere dieren tegen te komen. De hoofdstad van Montana is Helena, maar de grootste staat is Billings. Wil je meer informatie over deze staat? Hier kun je deze informatie vinden. 

Montana
Montana

Wyoming

Deze staat is de meest afgelegen staat in de VS en word gezien als het echte wilde westen. De tijd heeft hier, in positieve zin, stil gestaan waardoor de echte cowboysfeer hier nog volop aanwezig is.
De meeste mensen bezoeken deze staat voor de kleine maar sfeervolle stadjes maar ook voor de overweldigende natuur. De hoofdstad is Cheyenne en is tevens ook de grootse stad van de staat. 

Meer informatie over Wyoming is hier te vinden.  


Wyoming
Wyoming
Pacific Northwest