South Carolina

The Palmetto State

 • Aiken staat bekend om de paardensport en is een gerespecteerde locatie in South Carolina.
  Aiken
 • Er is veel te doen in Charleston.
  Kleurrijk Charleston
 • Als je naar de kaart kijkt, kun je zien dat de vorm van de staat een hart is.
  South Carolina vormt een hartvorm
 • Meer dan 360 zeer goed onderhouden golfbanen die worden gebruikt voor toernooien van wereldklasse bevinden zich in South Carolina.
  Golfbaan in South Carolina
 • Strand op Edisto Island
  Edisto Island
 • Myrtle Beach biedt veel vermaak en plezier voor het hele gezin.
  Reuzenrad in Myrtle Beach
 • De slavenhuizen zijn te bezoeken op voormalige plantages.
  Slavenopvangcentra
 • Architectonisch een geweldige brug nabij Charleston.
  Ravenel Bridge
 • In Greenville kun je onder andere deze waterval bezoeken.
  Greenville
 • Spaans mos, witte houten schutting en veel groen - je bent in de zuidelijke staten.
  Typisch aanzicht in South Carolina

South Carolina

De hartvormige staat ligt aan de Atlantische kust en wordt door toeristen veelal onderschat als reisbestemming. South Carolina trekt niet alleen met de klassieke zuidelijke flair en geschiedenis, maar fascineert ook met prachtige stranden en het hele jaar door een mild klimaat, dat kan worden vergeleken met Florida. De staat met als hoofdstad Columbia is ongeveer zo groot als Nederland en Belgie samen en er wonen ongeveer 4,6 miljoen mensen. Golfliefhebbers reizen hier ook graag, omdat ze overal eersteklas golfbanen op meestal fantastische locaties kunnen vinden. Neem de tijd om South Carolina te bezoeken en u zult versteld staan!

Highlights

 • Mooie stranden: 
  Een 350 km lange kustlijn met fijn poederzand en watertemperaturen tot 29 °C - wat wil je nog meer?! Hilton Head Island, Myrtle Beach, de eilanden voor de kust en Charleston trekken zwemmers van over de hele wereld aan.

 • Championship golfbanen:
  Er zijn meer dan 360 golfbanen in South Carolina, 200 daarvan in de kuststreek, 100 rond Myrtle Beach en twee in staatsparken. De golfbaan Hickory Knob wordt in het bijzonder aanbevolen. Met een geweldige prijs / kwaliteitverhouding en geen handicapvereisten, is South Carolina een paradijs voor golfers. 

 • Historische plekken:
  Een bezoek aan de meer dan 1500 voormalige rijst- of katoenplantages is vooral interessant voor wie geïnteresseerd is in geschiedenis, aangezien zij het belangrijke verleden van de zuidelijke staten voor de burgeroorlog vertellen. South Carolina is een van de 13 oprichtende koloniën van de VS. Gekostumeerde voorstellingen nemen bezoekers mee terug in de tijd. 

Myrtle Beach

Myrtle Beach staat bekend als de uitgaanshoofdstad van de oostkust. Hier vind je een veel verschillende winkelmogelijkheden, een grote keuze aan restaurants en een 100 kilometer lang strand. Het is de ideale bestemming voor het hele gezin! Er zijn verschillende golfbanen, prachtige spectaculaire minigolfbanen, theaters, musicals en zelfs een reuzenrad voor een panoramisch uitzicht over de omgeving. 

Myrtle Beach
Myrtle Beach

Charleston - de parel van South Carolina

Charleston belichaamt simpelweg de elegantie en charme van het oude zuiden. De pittoreske havenstad werd gesticht in 1670 en betovert met de idyllische oude binnenstad en meer dan 900 monumentale huizen. Dit zijn vaak grote villa's met weelderige tuinen waar huiseigenaren toeristen soms in laten kijken. In Charlestonzijn koetsritten erg populair en niet bijzonder duur (ongeveer $ 25) om de stad te verkennen. De ananasfontein, die je tijdens je tour zult ontdekken, staat voor de gastvrijheid van de bewoners.

Charleston
Charleston

Hilton Head Island

Het offshore-eiland Hilton Head is het op een na grootste eiland aan de oostkust van de VS met ongeveer 100 km² en is van bijzonder hoge kwaliteit. U kunt winkelen in kleine exclusieve boetiekjes, uw handicap verbeteren op een van de 22 prachtige golfbanen, een dolfijncruise boeken bij de jachthaven of ontspannen in de zon op het 20 kilometer lange zandstrand. Het bijzondere aan Hilton Head Island is dat geen enkel gebouw hoger kan zijn dan de hoogste boom, zodat het landschap niet onnodig bewolkt is. Een zonsondergang op dit bijzondere stukje aarde geeft het geheel een exclusieve sfeer.

Hilton Head Island-zonsondergang
Hilton Head Island-zonsondergang

Plantages - inzichten in het verleden

We raden aan om een of meer voormalige katoen- of rijstplantages te bezoeken als je door South Carolina reist. Dit geeft u een realistisch beeld van het leven vóór de burgeroorlog, die op 12 april 1861 begon in Fort Sumter. Rondleidingen in originele historische kostuums geven een bijzonder authentiek beeld van de tijd. Vooral de volgende plantages zijn een bezoek waard:

1. Middleton Place: oudste aangelegde tuin (1741) in de VS, die het dagelijks leven en oud handwerk laat zien. Deze voormalige rijstplantage is gelegen nabij Charleston.
2. Magnolia Plantation: een voormalige rijstplantage die is veranderd in kleurrijke tuinen en aan de Ashley River ligt. Het historische hoofdgebouw is gebouwd in 1676. 
3. Boone Hall Plantation: Vooral de slavenhutten illustreren de manier van leven van de slaaf. De 1 km lange eiken steeg heeft al gediend als decor voor verschillende films.  

Boone Hall Plantation
Boone Hall Plantation

Caesar's Head State Park

Caesar's Head State Park in South Carolina ligt aan de rand van de Blue Ridge Mountains. Aanbevolen voor natuurliefhebbers tijdens een reis naar het bergachtige gebied van de staat. Diverse prachtige wandelpaden bieden altijd een geweldig uitzicht op het middelgebergte.

Caesar's Head State Park
Caesar's Head State Park