Tennessee

The Volunteer State

 • Downtown Nashville
  Downtown Nashville
 • Great Smoky Mountains
  Great Smoky Mountains
 • Beale Street Memphis
  Beale Street Memphis
 • Twin Falls
  Twin Falls
 • Swinging Bridge Chattanooga
  Swinging Bridge Chattanooga

Tennessee

Hoofdstad: Nashville
Inwoners: 6.346.105

De officiële bijnaam van de staat Tennessee is 'The Volunteer State'. Deze bijnaam is ontstaan door het grote aantal vrijwillige soldaten uit Tennessee dat tijdens de oorlog van 1812 werd ingezet. Nashville, de hoofdstad van Tennessee, staat bekend om de Countrymuziek en wereldberoemde artiesten die hier zijn begonnen.  De staat biedt mooie natuur en steden met muziek en restaurants in zuidelijke sfeer. 

De staat Tennessee heeft een oppervlakte van 109.247 km², waarvan 106.846 km² land. Het zuiden van de staat wordt gerekend tot de Sunbelt. Het oostelijke deel is bergachtig en ligt in de Appalachen, oftewel de Great Smoky Mountains. Hier bevindt zich ook de Clingmans Dome, met een top van 2025 m het hoogste punt van Tennessee. De westkant is vlakker land.

In het noorden grenst Tennessee aan de staten Kentucky en Virginia, in het noordwesten aan Missouri, in het zuidwesten aan Arkansas, in het oosten aan North Carolina en in het zuiden aan Mississippi, Alabama en Georgia.

Muziek en eten

In de staat Tennessee draait alles om de muziek. Beale Street vormt het muzikale hart van Memphis, waar legendes als Elvis Presley, Johnny Cash, Sam Cooke en Jerry Lee Lewis hun muziek opnamen in de beroemde Sun Studio. Ook veel restaurants hebben live muziek.

Een restaurant in Nashville met een grappig verhaal. Een man kwam niet op tijd thuis was voor het eten. Zijn vriendin besloot hem een portie hete gebakken kip met cayennepeper voor te schotelen. Tot zijn verbazing beviel het met dit erg goed en opende hij samen met zijn broer het restaurant genaamd Price’s Hot Chicken Shack.


Kenmerkende uithangborden
Kenmerkende uithangborden


Great Smoky Mountains National Park

Op de grens tussen Noord-Carolina en Tennessee ligt Great Smoky Mountains National Park. Wereldwijd bekend om zijn diversiteit aan planten- en dierenleven zoals de zwarte beer, prachtige bergen en overblijfselen van de Zuid-Appalachische bergcultuur. Great Smoky Mountains National Park is Amerika's meest bezochte nationale park. Geniet hier van een groot aantal wandelroutes en van uitzicht op in nevel gehulde bergtoppen, vandaar de naam Smoky Mountains.

Great Smoky Mountains
Great Smoky Mountains

Attracties

Dollywood
Met maar liefst 3000 werknemers is themapark Dollywood van zangeres Dolly Parton de grootste werkgever van Pigeon Forge en omgeving. Het themapark kent vele shows, attracties, een waterpark en restaurants. Alles vanzelfsprekend geheel in stijl van de omgeving en zangeres.

Great Smoky Mountain Wheel
Tevens staat in Pigeon Forge het Great Smoky Mountain Wheel aan de voet van het meest bezochte nationale park in de Verenigde Staten: de Great Smoky Mountains. Als het middelpunt van het eiland in Pigeon Forge. met een hoogte van 200 m staat dit reuzenrad bekend als een van de hoogste attracties in het zuidoosten. Het Great Smoky Mountain Wheel op The Island in Pigeon Forge maakt zijn eerste draai op 21 juni 2013 en biedt een ongeëvenaard uitzicht op de wereldberoemde Smoky Mountains. 

The Great Smoky Mountain Wheel
The Great Smoky Mountain Wheel