Texas

De Eenzame Ster Staat

 • De Capitol in Austin is de grootste van de Verenigde Staten. Hij is zelfs een stuk groter dan de U.S. Capitol in Washington D.C.
  Capitol Austin
 • In het centrum van Houston bevinden zich naast de hoge flatgebrouwen het Houston Aquarium en de Hobby Center for the Performing Art.
  Houston
 • Dit is een toegang naar een ranch in Texas.
  Ingang naar een ranch
 • Downtown Dallas heeft verschillende bezienswaardigheden, zoals het Dallas Arts District, Klyde Warren Park en het Dallas Farmers Market.
  Downtown Dallas
 • Texas heeft een hele lange kust in de Gulf of Mexico. Als u in de buurt bent, geniet van een wandeling over de mooie zandstranden.
  Kust Texas

Texas

Texas is op Alaska na de grootste staat van Amerika. De staat is op vele vlakken divers te beschouwen. Zo is het klimaat van Texas zeer uiteenlopend. In het zuidoosten van de staat zijn moerassen te vinden, in het uiterste zuiden en zuidwesten ligt het woestijn, in het midden de uitgestrekte weiden en in het noordwesten een voorzichtig begin van de impossante Rocky Mountains.

Texas

De economie is eveneens divers. Waar het dunbevolkte, uitgestrekte deel van Texas veel gebruikt wordt voor traditionele veeteelt en het winnen van olie, bevinden in en rond de grote steden de hoofdkantoren van bedrijven als American Airlines, AT&T en Dell. Ook de Amerikaanse ruimevaartorganisatie NASA heeft een deel van de organisatie in deze staat.

Houston

Houston is de grootste stad van Texas en een mooi voorbeeld van de diversiteit van Texas. Vanwege NASA is Houston bekend van de populaire zinnen als “Houston, we have lift off” of “Houston, the Eagle has landed”. De NASA Space Center heeft een bezoekerscentrum waar men een unieke inkijk krijgt in de geschiedenis van de (Amerikaanse) ruimtevaart.

Totaal anders dan ruimtevaart is het Museum District in Houston. Hier heeft men de keuze uit maar liefst 19 musea. Niet alleen kunst maar ook geschiedenis en geografie zijn belangrijke thema’s.

Houston is zeer geliefd bij mensen die graag uit eten gaan. De restaurant prijzen zijn de op een na laagste van alle Amerikaanse steden en de variatie is enorm.

Meer weten over Houston?

Houston >>
Houston >>

Dallas

Voor veel Amerikanen, en daarbuiten, is de naam Dallas onlosmakelijk verbonden met de moord op president John F Kennedy in 1963. Los van deze tragische gebeurtenis is de stad zeer divers en absoluut het bezoeken waard.

Deze groene stad heeft maar liefst 406 parken.

In The Sixth Floor Museum bevindt zich in het voormalige Texas School Book Depository waarvandaan de vermoedelijke dader Lee Harvey Oswald president John F. Kennedy doodschoot. Tijdens een bezoek aan dit museum krijg je meer inzicht in het leven van John F. Kennedy, over die bewuste dag 22 november 1963 en de nasleep daarvan.

Dallas heeft aan populariteit gewonnen mede door de gelijknamige serie. De ranch waar de serie zich afgespeeld heeft, Southfork Ranch, is open voor bezoek. Het hele jaar door zijn er rondleidingen.

Zoals veel steden in de Verenigde Staten, heeft Dallas veel musea. Een zeer bekende hiervan is Perot Museum of Nature and Science. Dit museum heeft veel exposities over geologie, evolutie en energie.

Op steenworp afstand van het historisch centrum ligt het aquarium van Dallas. Behalve 330000 liter aan verschillende aquariums, heeft het aquarium verschillende nagebootste natuurgebieden, zoals de mangrove van het Orinoco regenwoud in Zuid Amerika.

Meer weten over Dallas
?

Centrum van Dallas >>
Centrum van Dallas >>

San Antonio

Een bezoek aan Texas is niet compleet zonder een bezoek aan deze stad. San Antonio is de thuis van het beroemde Alamo Mission. In de stad bevinden zich veel buitenlandse invloeden en vindt u vele sfeervolle wijken.

Om een goed beeld te krijgen van stad, en met name het historisch centrum, is de River Walk een aanrader. Langs de riveren bevinden zich verschillende restaurants en winkels. Maak ook een tocht met een van de vele boten die rondvaren. San Antonio wordt regelmatig en liefkozend Venetie van het wilde westen genoemd.

San Antonio beleven is niet compleet zonder een bezoek aan Alamo. Alamo Mission was het décor voor een uitputtingsslag tussen Texaanse rebellen en het Mexicaanse leger in 1836, ten tijde van de Texaanse revolutie. Texas maakte onderdeel uit van Mexico en riep in 1836 de onafhankelijkheid uit. De slag om Alamo werd tegen een grote prijs gewonnen door Mexico, uiteindelijk werd de Texaanse Revolutie beslecht door Texas en scheidde het van Mexico als onafhankelijke staat.

Net buiten San Antonio bevinden zich de Natural Bridge Caverns. Dit immense grottenstelsel werd in de jaren 60 ontdekt door studenten en is de thuis van de grootste vleermuis kolonie ter wereld. Bezoekers kunnen kiezen uit verschillende grottentours, die naar verschillende delen van het grottenstelsel leiden.

San Antonio heeft verschillende pretparken, waaronder SeaWorld San Antonio en Six Flags Fiesta Texas.

Meer weten over San Antonio?

The Alamo
The Alamo

Austin

De hoofdstad van Texas. Waar het niet zo groot is als Houston, Dallas en San Antonio, behoort het wel tot de categorie levendig. Inwoners claimen dikwijls dat Austin niet alleen de hoofdstad van Texas maar ook de van de wereld als het gaat om livemuziek. De Formule 1 van de Verenigde Staten vindt tevens plaats in deze stad.

In Austin is een bezoek aan het Capitool een aanrader. Leer meer over de geschiedenis van het gebouw en de staat Texas van vriendelijke gidsen, terwijl u door het gebouw loopt en de prachtige tuinen. Tijdens de tour zult u o.a. horen over President Lyndon B Johnson, die na de moord op John F Kennedy het presidentschap op zich nam. De Lyndon B Johnson Library & Museum is een van 13 presidentiele bibliotheken, verspreid over de Verenigde Staten. Bezoekers van dit museum zien onder andere een replica van de Oval Office ten tijde van Johnsons presidentschap. Ook is het mogelijk om gesprekken te beluisteren die Johnson had met bevelhebbers over o.a. de Vietnam oorldog.

Maak ook een rit met de dubbeldekker Hop On Hop Off bus, door het centrum van Austin. Onderweg vertellen chauffeurs/gidsen meer over Austin en wat populaire plekken zijn om uit te stappen en rond te kijken.

Meer weten over Austin?

Capitool Austin >>
Capitool Austin >>

Waco

Waco is een kleinere stad in Texas en ligt op circa 1,5 uur rijden van Austin en Dallas. Maar hier zijn ook leuke bezienswaardigheden. Denk eens aan het Dr. Pepper Museum en de Waco Suspension Bridge is zeker een bezoek waard. Vergeet zeker niet om naar Magnolia Market at the Silos te gaan van Chip en Joanna Gaines om tips op de doen voor de inrichting van uw huis. 

Meer weten over Waco?  


Magnolia Market >>
Magnolia Market >>