Wyoming

De Cowboy Staat

 • Landschap van Wyoming
  Landschap van Wyoming
 • Yellowstone
  Yellowstone
 • Het Atlant Theatre ligt in Cheyenne Wyoming.
  Atlas Theatre Cheyenne
 • Oxbow Bend in Grand Teton National Park
  Oxbow Bend in Grand Teton National Park
 • Dit zijn de Cheyenne Frontier Days in Cheyenne, WY.
  Cheyenne Frontier Days

Wyoming

Wyoming is een van de meest afgelegen staten in de Verenigde Staten. Tevens is Wyoming, op Alaska na, het meest dunbevolkte staat van de VS. Over een oppervlakte waar Nederland zes keer in past, wonen slechts 577.000 inwoners.

De staat kan het beste gezien worden als het echte wilde westen. In het zuidoosten wonen de meeste van de inwoners van Wyoming. De rest van de staat kent uitgestrekte vlaktes, dichtbegroeide bossen en hoge bergtoppen. De tijd heeft -in positieve zin- op veel plaatsen stilgestaan en is de cowboysfeer nog volop aanwezig.

In plaatsjes als Cody en Casper vinden met enige regelmaat nog rodeo’s plaats. In de hoofdstad Cheyenne vindt het Frontier Days Festival plaats. In dit festival staat het thema Wilde Westen centraal.

Wyoming bezoekt u voor de kleine maar zeer sfeervolle stadjes, maar bovenal voor de overweldigende natuur.

Little facts

Hoofdstad: Cheyenne
Grootste stad: Cheyenne
Oppervlakte: 253600 km2
Inwoners: 577000
Hoogste punt: Gannett Peak (4209 m.)

Yellowstone National Park

Het oudste en wellicht meest bekende park ter wereld. In dit ongerepte, diverse stuk natuur vindt u spuitende geisers, uitgestrekte weide, bergen, heetwaterbronnen, dichte bossen en veel verschillende wilde dieren.

Yellowstone staat ook bekend om zijn vele meren en rivieren. De bekendste meren en rivieren in het nationaal park zijn: het Yellowstone Lake, het Shoshone Lake, de Snake en de Yellowstone.

De bekendste geiser van Yellowstone is natuurlijk Old Faithful, die zijn naam te danken heeft aan het feit dat sinds 1870 trouw om de zoveel tijd water en stoom omhoog blaast tot wel 45 meter.

De grootste en misschien wel meest indrukwekkende bron is Grand Prismatic Spring. Absoluut de moeite waard is om Grand Prismatic Overlook trail te lopen. Het is een kleine wandeling maar de trail brengt je naar een hoger gelegen punt waarvan je prachtig uitzicht hebt over de bron.

De plek om wildlife te spotten in Amerika is toch wel Yellowstone National Park. Zonder moeite zie je hier bizons die soms met een hele groep over de weg heenlopen en het verkeer blokkeren. Wat meer moeite moet worden gedaan om beren en wolven te zien.

Met 8oo km aan verharde wegen kun je het park prima per auto verkennen. Ook kun je verder de natuur in en hier genieten van tal van prachtige wandelroutes. In het zuiden sluit Yellowstone aan op het andere beroemde national park van Wyoming, Grand Teton National Park

Old Faithful
Old Faithful

Grand Teton National Park

Direct aan de grens van Yellowstone National Park ligt Grand Teton National Park. Dit park kan qua populariteit niet opboksen tegen grote broer Yellowstone maar is het bezoeken meer dan waard. Highway 191 verbindt Yellowstone met Grand Teton National Park en loopt dwars door het park.

Jackson Lake is een enorme meer langs Highway 191. Aan de overkant van het meer steken de spitse bergtoppen van de Grand Teton Range hoog boven de rest van het gebied. Het uitzicht vanaf Highway 191 is weergaloos. Op een mooie dag weerspiegelt Jackson Lake de bergen, wat tot een prachtige symmetrie leidt.

‘s Avonds is een bezoek aan het meer ook absoluut de moeite waard. De zon verdwijnt langzaam achter de Teton bergen, wat leidt tot prachtige avondkleuren langs de bergen.

Langs het water en de wegen zijn er verschillende wandelpaden door het park. Deze varieren in lengte en intensiteit. Liefhebbers van een mooi uitzicht moeten beslist een wandeling maken over de Colter Bay Lakeshore Trail.

Mount Moran
Mount Moran

Cody/Buffalo

Cody en Buffalo zijn kleine stadjes die op de route naar Yellowstone National Park liggen. Beide stadjes zijn een perfecte voorbeeld van hoe cultuur en traditie door de vele jaren goed bewaard is gebleven. Het Wilde Westen staat hoog in het vaandel in deze plaats.

Het historische centrum van Cody heeft verschillende musea die een unieke inkijk bieden in hoe de cowboys er de dienst uit maakten.

In de zomermaanden is er dagelijks een show in de avond. Deze bestaat uit o.a. rodeorijden. Van 1 tot 4 juli vindt in Cody de Stampede Rodeo plaats. Dit grote evenement heeft deelnemers en bezoekers uit alle delen van het land.

Breng in Buffalo een bezoek aan het Historic Occidental Hotel Museum. In dit hotel verbleven o.a. de beruchte trein- en bankrover Butch Cassidy en een jonge Theodore Roosevelt. Het hotel is nog steeds geopend maar het is ook mogelijk om alleen het museum te bezoeken.

Old Trail Town Cody
Old Trail Town Cody

Devils Tower National Monument

In 1906 heeft president Theodore Roosevelt de Devils Tower als eerste United States National Monument benoemd. De Devils Tower bevindt zich op circa 15 minuten rijden van het stadje Hulett.

De Devils Tower is een monoliet en is 386 meter hoog. In het park rondom vindt u bossen en graslanden en heeft u de kans om een hert of een prairiehond te zien. Neem de Tower Trail en loop rondom de Devils Tower.

In de film "Close Encounters of the Third Kind" van Steven Spielberg speelde deze monoliet een grote rol.

Devils Tower
Devils Tower
Wyoming