100 Mile House

British Columbia

  • Deze pioniershuisjes vindt u veel in de omgeving van 100 Mile House.
    100 Mile House
  • Geniet van alle lekkernijen op de boerenmarkt van 100 Mile House
    Farmer Market

100 Mile House

Gelegen in de South Cariboo regio van centraal British Columbia, ligt het kleine dorpje 100 Mile House. Het is de Ideale overnachtingsplek voor wanneer je onderweg bent van Whistler naar Clearwater, maar 100 Mile House heeft veel meer te bieden. Kom meer te weten over de rijke geschiedenis van de stad, ontdek de prachtige natuur en proef de lokale producten. 

Origineel heette 100 Mile House, Bridge Creek House naar de gelijknamige wateren die in de omgeving van het dorp stromen. De naam veranderde in de periode van de Gold Rush, waarbij rond het jaar 1860 duizenden arbeiders richting de omgeving kwamen opzoek naar goud. Deze arbeiders reisden over de zogenoemde Wagon Road van Lilloet op weg richting het noorden naar Cariboo-land. Op de 100ste mile werd een wegrestaurant geplaats, waardoor het vanaf die tijd 100 Mile House wordt genoemd.Fun Facts

1. Bij het Mount Begbie Lookout is er een prachtig uitzicht over de wijde omgeving. In het oosten kunt u hier het Wells Gray Park zien en in het westen de Marble Range.

2. Voor de “the best coffee in town” kunt u een stop maken bij Chartreuse Moose Cappuccino Bar & Bistro.

3. Ook in de winter is 100 Mile House een geliefde bestemming en kunt er in de omgeving Skiën, hondensleeën en sneeuwscooteren.


108 Mile Ranche Heritage Site

Herleef de geschiedenis in het 108 Mile Ranche Heritage Site. Verschillende gebouwen uit het verleden staan hier tentoongesteld en geven een goed beeld uit het vroegere leven in de streek. Het openluchtmuseum mag gratis worden bezocht. Ook bevindt zich er een klein café, cadeauwinkel en kapel. 

100 Mile House Farmer Market

Van mei tot september vindt er elke vrijdag een Farmers Market plaats in 100 Mile House. Locals uit de Cariboo omgeving komen hier samen om hun zelf verbouwde of zelf gemaakte producten te verkopen. 

100 Mile House
100 Mile House

108 Golf Resort

Overnachten in het 100 Mile House kunt u het beste in het 108 Golf Resort. Dit klassieke hotel beschikt over een eigen Golfbaan met 18 holes waar menig persoon al een balletje heeft weggeslagen. Het resort heeft een gebied van 1500 hectare van voornamelijk grasland waar verschillende activiteiten plaats kunnen vinden. Denk hierbij aan wandelen, mountainbiken, paardrijden en in de winter skiën. Dit kan ook allemaal worden geregeld bij het resort. 108 Golf Resort ligt ook aan twee meren, het 108 Lake en Sepa Lake, hier kunnen er kano’s en vishengels voor worden verhuurd. 

Spruce Hill Resort & Spa

Paardenliefhebbers kunnen hier hun geluk op, deze ranch biedt de mogelijkheid om paard te rijden in de prachtinge Cariboo omgeving. Deze omgeving is uitermate geschikt voor paardrijden. Daarbij beschikt deze ranch over een binnenzwembad en klein wellness-centre

Paardrijden
Paardrijden

Moose Valley Provincial Park

Ten westen van 100 Mile House vindt u het Moose Valle Provincial Park, in dit provenciale park liggen 12 kleine meren, perfect om op te kanoën. Deze meren zijn met elkaar verbonden door middel van sleephellingen, waardoor er een prachtige route mogelijk is om met de kano te varen. Deze route wordt ook wel de Moose Valley Canoe Chain genoemd. Het park is ook geliefd bij vogelspotters, er is namelijk een grote verscheidenheid aan vogels te vinden hier. Ook herten en elanden hebben hier hun thuis. 

100 Mile House
100 Mile House
100 Mile House