Alamosa

 • Besneeuwde bergtoppen
  Besneeuwde bergtoppen
 • Mooie valleien
  Mooie valleien
 • Sandboarding
  Sandboarding
 • Sand Dunes
  Sand Dunes

Alamosa, gelegen in Mystic San Luis Valley

Geworteld in het hart van de majestueuze San Luis Valley ligt Alamosa, Colorado. In deze regio ervaart u het typische Colorado gevoel. Vol met natuurlijke wonderen, buitenactiviteiten, cultuur en authentiek eten zult u zich zeker niet vervelen. Binnen een paar uur van Alamosa is een diversiteit van activiteiten te beleven. Beklim de hoogste zandduinen van Noord-Amerika, worstel met lokale alligators of bezoek mooie watervallen er is een keuze aan mogelijkheden.

Top 5 activiteiten

1. Sand Boarding, in Great Sand Dunes National Park. Dit park is 24 uur per dag, 365 dagen per jaar geopend. Gaat u met kinderen op reis, dan is dit een absolute aanrader! Er is tevens een mogelijkheid om te gaan zand sleeën. De uitrustingen hiervoor zijn ter plaatse te huur. 

2. Klimmen, in het hart van San Luis Valley ligt Penitente Canyon. De stijle kliffen zijn een absolute uitdaging voor menig ervaren bergbeklimmer.

3. Hiking, vanuit Alamosa zijn er tal van hiking mogelijkheden. Een absolute aanrader is om een bezoek te brengen aan de Zapata Falls op ca. 55 minuten van Alamosa.

4. Trail Running, een uitdaging voor de ervaren hardlopers onder ons. U heeft vele mogelijkheden in zwaarte en lengte van de trail. Een paar aanraders zijn de Middle Frisco Trail, Duck Lake Trail en Creede Mining Loop Trails. Een unieke ervaring is het om deze trails in de sneeuw te lopen.

5. Fietsen en mountainbiken, er zijn talloze fietspaden in de San Luis-vallei en in het Rio Grande National Forest. Het landschap is prachtig en het terrein vaak zeer uitdagend. De hoogte van de meeste paden varieert tussen de 7000 en 12000 voet en vereist dus wel de nodige ervaring.


Kijkje in de geschiedenis van Alamosa

Nog voordat er geschiedenis geschreven werd jaagden en verzamelden inheemse Amerikaanse culturen waaronder Clovis en Folsom in dit gebied. In de 16e eeuw claimde Spanje het gebied en vestigden landtoelagen om kolonisten aan te trekken. Door onenigheid met de Comanches was de vallei echter jarenlang erg onrustig. Goud- en zilvervondsten in de buurt van Summitville in 1870 voedden de mijnbouwstroom naar de San Luis Valley. Hierdoor kwam de bouw van spoorwegen, landbouw en veeteelt in een stroomversnelling. Slechts 2 jaar nadat Colorado een staat werd, stopte een smalspoortrein vol met aanstaande kolonisten bij een beschermde bocht in de Rio Grande in de schaduw van een bosje cottonwoods. In 1878 werd de stad Alamosa (Spaans voor cottonwood grove) gesticht.