Albuquerque

Woestijnstad aan de Route 66

  • Albuquerque Old Town
    Albuquerque Old Town
  • Wereldberoemd luchtballonfestival in Albuquerque.
    Balloon Fiesta

De grootste stad van New Mexico

Hoewel Albuquerque in het midden van de woestijn ligt,  biedt Albuquerque, met de nabijheid van het Sandia-gebergte, een bergketen van de zuidelijke Rocky Mountains, gematigde zomertemperaturen en de beste omstandigheden om te skiën in de wintermaanden. 

Deze stad in New Mexico is echt een begrip voor reizigers die ooit de Route 66 hebben gereden, Een deel van deze historische straat loopt namelijk door het midden van deze stad. Wat Albuquerque nog meer de moeite waard maakt om te bezoeken tijdens uw vakantie, kunt u hier lezen!

Onze top 3!

Old Town: De stad is in 1706 opgericht door Spaanse kolonisten en dankzij de mooie gebouwen in adobe-stijl, het met palmen omzoomde plein en de vele musea is het Spaans-Mexicaanse verleden is nog steeds voelbaar in dit deel van de stad.

International Balloon Fiesta: Elk jaar vindt in de eerste week van oktober 's werelds grootste ballonvaartmeeting plaats. Meer dan 500 ballonvaarders verzamelen zich met hun ballonnen met spectaculaire kleuren en vormen om het tegen elkaar op te nemen in verschillende wedstrijden.

Indian Pueblo Cultural Center: Het museum ligt ten noorden van de stad en biedt een informatief inzicht in het leven van de Pueblo-indianen door middel van een tentoonstelling en talrijke culturele evenementen, traditionele dansen, lezingen en workshops.

Sandia Peak Tramway

Een rit met langste kabelbaan van Noord-Amerika naar de meer dan 3000 meter hoge top van de Sandia-bergen biedt een adembenemend uitzicht op de indrukwekkende bergen en de uitgestrekte vallei van de Rio Grande. Eenmaal aan de top zijn er tal van mogelijkheden om actief te zijn: wandelen, mountainbiken of wildlife spotten. In de winter is dit een skigebied. Er zijn diverse picknickplaatsen en er is een restaurant op het bergstation.

Gebergte rondom Albuquerque
Gebergte rondom Albuquerque

Old Town

De oude binnenstad van Albuquerque is meer dan tien blokken lang. De Spaanse adobe-achtige gebouwen bieden het unieke "Wild West" gevoel. Meer dan 300 winkels, kunstgalerijen, restaurants, bars, cafés en musea hebben zich de afgelopen jaren in de liefdevol gerestaureerde huizen gevestigd en bieden veel winkelmogelijkheden. Het centrale plein, dat wordt gedomineerd door het oudste gebouw van de stad, de San Felipe de Neri Catolic Church, gebouwd in 1793, de oude katoenbomen en kasseien geven Old Town een charmante zuidwestelijke flair.

Old town
Old town

Luchtballonmetropool

Dankzij de "Albuquerque International Balloon Fiesta" gelanceerd in 1972, is de stad nu ook buiten de grenzen van de VS bekend. Honderden ballonvaarders van over de hele wereld nemen deel aan dit evenement in de eerste week van oktober. Albuquerque wordt nu dan ook beschouwd als de luchtballonmetropool van de wereld. Zelfs vóór zonsopgang is er een indrukwekkend schouwspel wanneer de ballonnen opstaan in de zogenaamde "Dawn Patrol" en de nog steeds donkere ochtendhemel oplichten. Maar zelfs als u de stad niet bezoekt tijdens het festival, geeft het Anderson Abruzzo International Balloon Museum, dat zich direct op het startpunt in het noorden van de stad bevindt, u de gelegenheid om meer te weten te komen over het evenement en de ballonvaart.

Balloon Fiesta
Balloon Fiesta

... nog meer highlights

Als u een langere stop in Albuquerque plant of de stad met kinderen bezoekt tijdens uw rondreis, dan is er geen reden om u te vervelen, want de stad biedt nog veel meer. Bezoek bijvoorbeeld de Rio Grande Zoo met een oppervlakte van 64 hectare, waar meer dan 250 diersoorten uit de hele wereld leven. Het Explora Science Centre is ook een bezoek waard met veel tentoonstellingen over de onderwerpen wiskunde, wetenschap en kunst. Items kunnen worden aangeraakt, uitgeprobeerd en er kan worden geexperimenteerd. Het natuurhistorisch museum is ook een bezoek waard. Hier vindt u dinosaurussen, een model van een Mars-rover in originele grootte, een planetarium en een 3D-bioscoop.


Museum of Natural History
Museum of Natural History

Fun Facts!

- Grote delen van de cultserie Breaking Bad werden opgenomen in Albuquerque en in de omliggende woestijnlandschappen. Het gebied is daardoor een waar bedevaartsoord voor fans van over de hele wereld.

- Met een hoogte van ongeveer 5.312 voet boven de zeespiegel (ongeveer 1600 m) wordt Albuquerque beschouwd als de hoogste stad in de Verenigde Staten.

- Er zijn meer dan 420 kerken in Albuquerque, meer dan in enige andere stad in de Verenigde Staten.