Anchorage

Noordelijkste stad van de VS

  • Anchorage downtown
    Anchorage downtown
  • Winter skyline
    Winter skyline

Beginpunt van uw Alaska vakantie

Met driehonderd duizend inwoners is dit de grootste stad van Alaska en de meest noordelijk gelegen stad van de Verenigde Staten. Wanneer u een rondreis gaat maken door Alaska, is Anchorage het beginpunt van uw vakantie. De stad heeft een fijne combinatie van natuur, geschiedenis en (inheemse) cultuur. 

Ook is Anchorage geliefd vanwege de vele wintersportmogelijkheden rondom de stad. In veel parken is het mogelijk om te skien, mountainbiken en wandelen. Naast de vele sportmogelijkheden, musea en natuur, kent Anchorage ook vele restaurants en winkels. Een prima stad om uw rondreis door Alaska te beginnen.

Onze tips!

- Alaska Native Heritage Center. De vele inheemse culturen van Alaska komen hier bij elkaar. Kom meer te weten over de tradities en talen.

- Maak een reis met de Alaska Railroad. Men heeft de mogelijkheid om van Anchorage helemaal naar Fairbanks te gaan met deze trein. De 12 uur durende tocht brengt u langs Wasilla, Talkeetna en Denali National Park.

- Alyeska Tramway. Deze kabelbaan brengt passagiers tot een hoogte van 700 meter, waar er een spectaculair uitzicht is over Anchorage, de Chugach bergen en de fjorden in Prins William Sound.

- Huur een fiets en maak gebruik van de ruim 200 kilometer aan fietspad in Anchorage. Aanrader is de Coastal Trail. Deze loopt langs het water, van Kincaid Park in het zuidwesten van Anchorage, tot aan het centrum in het noorden.

- Anchorage Museum. Het grootste museum van Alaska. Hier vindt men een grote collectie inheemse kunst, alsmede een een unieke kijk in de geschiedenis van Alaska.

- Vanuit Anchorage zijn er verschillende tours, bijvoorbeeld voor het spotten van beren of het noorderlicht.

Geschiedenis

Anchorage werd in 1915 opgericht toen de bouw van de Alaska Railroad begon. De economie van de stad in de jaren 1920 concentreerde zich rond de spoorweg. Tussen de jaren dertig en vijftig van de vorige eeuw beleefde de stad enorme groei, terwijl het luchttransport en het leger steeds belangrijker werden. In 1930 opende Merrill Field en Anchorage International Airport opende in 1951. Elmendorf Air Force Base en Fort Richardson werden gebouwd in de jaren 1940.

Op 27 maart 1964 werd Anchorage getroffen door een aardbeving, waarbij 115 Alaskanen werden gedood en voor 1,8 miljard dollar aan schade werd aangericht. De wederopbouw domineerde de stad in het midden van de jaren zestig.

In 1968 werd olie ontdekt in Prudhoe Bay en de daaruit voortvloeiende oliepiek leidde tot verdere groei in Anchorage. In 1975 fuseerde Anchorage met Eagle River, Girdwood, Glen Alps en verschillende andere gemeenschappen. De fusie breidde de stad uit, officieel bekend als de gemeente Anchorage. De stad bleef groeien in de jaren 1980 waarna er kapitaalprojecten en een fanatieke verfraaiingscampagne plaatsvonden.