Austin

“#1 Place to Live in the US”

  • Austin Skyline
    Austin Skyline
  • Austin Capitol
    Austin Capitol

Liberale en creatieve stad

Austin, Texas is veel meer dan alleen de hoofdstad van de staat Texas. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis en 19e-eeuwse architectuur, fan bent van livemuziek of een traditionele Texas barbecue wilt proberen, er is genoeg te doen! In 2017 en 2018 werd Austin bekroond tot the “#1 Place to Live in the US” en door Forbes bekroond als een van de “Best Cities for Millennials”. In Austin heerst een liberale en creatieve cultuur en de studentenstad wil dit graag zo houden. Vandaar dat men er vaak "Keep Austin Weird" op T-shirts en bumperstickers leest. Austin staat ook bekend om de jaarlijkse formule 1 Race die er plaatsvindt op het Circuit of the Americas.


To See!

- Texas Barbecue Joint - Niet te missen in Austin zijn de welbekende barbecue joints waar overheerlijke ribs, pulled pork, burgers, mais en meer worden bereid. De meest beroemde is Franklin Barbecue, waar dan ook vroeg in de morgen klanten al in de rij staan. Door de stad heen en in parken vind je veel foodtrucks.

- Barton Springs Pool - Midden in Zilker Park vind je Barton Springs Pool; een natuurlijk zwembad van meer dan een hectare groot dat gevuld wordt door ondergrondse waterbronnen. Het water heeft een aangename gemiddelde temperatuur van +/- 21 graden waardoor je er het hele jaar door kunt zwemmen!

- Bullock Texas State History Museum - The Bullock Museum is de ideale plek voor zowel volwassenen als kinderen om de geschiedenis van de staat Texas te verkennen. Interactieve films bieden historische overzichten van het aangrijpende verhaal van Texas en permanente en korte tentoonstellingen vullen de details verder in. Historische objecten variëren van een kanon van de La Belle (het schip van de Franse ontdekkingsreiziger La Salle dat in 1686 tot zinken is gebracht) tot een bedieningspaneel van de NASA.


Klimaat

Austin heeft een vochtig subtropisch klimaat. Dit betekent dat er lange, hete zomers en over het algemeen milde winters zijn. Lente’s zijn prachtig in Austin, met mooie zonnige dagen en veel groen en wilde bloemen. Toch zijn hevige regenbuien niet ondenkbaar in Mei en begin Juni, waardoor het inpakken van regenkleding een handige tip is deze tijd van het jaar.

Blue Bonnets Austin
Blue Bonnets Austin

Fun facts!

- Everything is bigger in Texas: het Texas State Capitol is 3 meter hoger dan het U.S. Capitol in Washington:!

- Austin, hoofdstad van Texas heeft geen enkel professioneel sportteam! De Longhorns van de University of Texas, zijn daarom de trots van de stad.

- Austin is een van de hondvriendelijkste steden in de Verenigde Staten. Je vindt er vele parken waar honden vrij mogen lopen, hondvriendelijke restaurants en hotels.