Bakersfield

Tweede grootste olieproductieregio in Amerika

  • De weg door Redwood Forest naar Bakersfield.
    Redwood Forest Drive

Olievelden rond Bakersfield

​Bakersfield ligt ten zuiden van de San Joaquin Valley en is, naast Nashville, ook een bakermat van de countrymuziek. Artiesten zoals Buck Owens en Merle Haggard namen hier hun muziek op en omdat het hier om een geheel eigen stijl gaat kreeg deze muziek later de naam "Bakersfield Sound". Bezoek het Kern County Museum met het interessante Pioneer Village of ga lekker shoppen in de Valley Plaza Mall met een keur aan populaire winkels. 

Bakersfield, gelegen in Californië, is onstaan als een gouddelversstad. Later werd de olie heel belangrijk, u zult hier tijdens uw vakantie dan ook vele "jaknikkers" aantreffen. KernCounty is nog steeds de op een na grootste provincie als het gaat om olieproductie. Ongeveer 10 procent van de totale Amerikaanse financiering in 2006 kwam uit deze provincie en voornamelijk uit Bakersfield en zijn voorsteden. De schachtbokken zijn nog steeds volop in gebruik. Bakersfield maakt deel uit van de San Joaquin Valley. Het 5e meest productieve landbouwgebied in de Verenigde Staten.

Onze top 5!

Antique District - op slechts een paar blokken van Amtrak Station vindt u het Antique District. De vele winkels laat de harten van verzamelaars sneller kloppen. Van echte voertuigen, zelzame vondsten tot antieke rariteiten, alles is hier vertegenwoordigd!

River´s End Rafting - Spannend wildwatervaren van de monding van de Kern Canyon naar Lake Ming. 

Kern County Race Raceway Park - Op deze racebaan ervaart u pure adrenaline. Laat u meeslepen door een Nascar-race!

Dewar´s Ice Cream & Candy Shop - Dagelijks bereidt dit familiebedrijf een verscheidenheid aan ijsco's en heerlijke snoepjes naar eeuwenoud familierecept.

Downtown Arts District - Trakteer uzelf op een hapje en drankje en luister naar een live concert of bezoek de Metro Galleries en bewonder kunstwerken van lokale kunstenaars.

Antique District Bakersfield

De vele winkels in het Antique District laat de harten van verzamelaars sneller kloppen. Van echte voertuigen, zelzame vondsten tot antieke rariteiten, alles is hier vertegenwoordigd! Deze kleine winkels bieden een grote selectie aan persoonlijke geschenken voor uw dierbaren thuis.

River´s End Rafting

Spannend wildwatervaren vanaf de monding van de Kern Canyon naar Lake Ming. The Blaster is een rafting- ervaring voor alle rafting-categorieën en biedt een verscheidenheid aan rafting-opties, van beginners tot ervaren rafters.

Kern County Race Raceway Park

Deze racebaan biedt een ware adrenalinekick. Laat u meeslepen door een ware Nascar-race en bekijk de echte professionals aan het werk in dit oorverdovende spektakel. U wordt gegarandeerd fanatiek!

​Dewar´s Ice Cream & Candy Shop

Dit familiebedrijf bereidt dagelijks een verscheidenheid aan ijsjes en heerlijke snoepjes volgens eeuwenoude familierecepten. Na zijn succesvolle oprichting in 1909 door James H. Dewar, maakt dit traditionele familiebedrijf consequent indruk met zijn hoogwaardige en verse producten.

Downtown Arts District Bakersfield

Trakteer uzelf op een hapje en drankje en luister naar een live concert of bezoek de Metro Galleries en bewonder kunstwerken van lokale kunstenaars. De Grammy Award winnende band Korn is overigens hier opgericht en verscheen in het verleden op Jerry's Pizza. 

Fun Facts!

- Bakersfield heeft maar liefst 54 stadsparken. 
- De Grammy Award-winnende band “Korn”komt uit Bakersfield
- De op en na grootste wortelteelt ter wereld vindt plaats in Bakersfield
- Het baseballstadion “Sam Lynn Ballpark” is het enige stadion in de VS dat naar het westen kijkt.

Bakersfield kaart