Baltimore

Maryland

  • Het stadsdeel Inner Harbor biedt tal van bezienswaardigheden zoals het Aquarium, historische schepen en Power Plant Live.
    Baltimore Inner harbor
  • De historische wijk Fells Point staat bekend om de bars, restaurants, galerieën en boetieks.
    Fells Point Baltimore
  • De Johns Hopkins University is in 1876 geopend en vernoemd naar de filantroop Johns Hopkins.
    Johns Hopkins University

Baltimore

Baltimore in de grootste stad van de staat Maryland, gelegen tussen de staten Pennsylvania en Virginia. Baltimore is het economische centrum van Maryland en vormt het noordoostelijke knooppunt van het grootstedelijk gebied Baltimore-Washington. 

De stad is een van de belangrijkste havensteden van de VS en heeft een rijke geschiedenis. Zo werd het eerste schip van de Amerikaanse marine, de Constellation in 1797 in Baltimore te water gelaten. U kunt in Baltimore nog veel historie terugvinden en de stad is dan ook beslist een aanrader voor liefhebbers van geschiedenis en scheepvaart. 

Facts

- Baltimore heeft de bijnaam ‘Crab Cake Capital of the World’. Dit viskoekje is de delicatesse van Baltimore en kunt u op veel plekken in de stad bestellen. Dus proef dit zeker even tijdens uw bezoek aan Baltimore!

- De eerste telegraaflijn ter wereld werd in 1844 aangelegd tussen Washington, D.C. en Baltimore. 

- De eerste paraplufabriek, tandartsschool en US postkantoor van de Verenigde Staten zijn in Baltimore opgericht. 

- In Baltimore staat het geboortehuis van George “Babe” Ruth, een grote honkballegende in het begin van de 20e eeuw, die als eerste honkbalspeler zestig homeruns in 1 seizoen maakte en de New York Yankees tot succesvolste ploeg van die tijd maakte. 

- Billie Holiday, de wereldberoemde jazz-zangeres, werd geboren in Baltimore. Een monument ter ere van haar staat op de hoek van Lafayette en Pennsylvania Avenue. 


Oriole Park at Camden Yards

Een must-see voor honkballiefhebbers is het Oriole Park at Camden Yards. Dit honkbalstadion is sinds 1992 de thuisbasis van de Baltimore Orioles die in de Major League Baseball competitie spelen. U kunt aan de hand van een tour een kijkje achter de schermen nemen van Orole Park en o.a. de controlekamer van het scorebord, de persruimte en de dug-out bekijken. Eutaw Street is het entertainmentgebied van het stadion. Naas eten en drinken kunt u hier Baltimore Orioles merchandise kopen. Een wedstrijd bijwonen? Ook hiervoor kunt u eenvoudig tickets bij het stadion verkrijgen.

Camden Yards Baltimore
Camden Yards Baltimore

World Trade Center

Trakteer uzelf op een panoramisch uitzicht over de stad en bezoek het World Trade Center in de binnenhaven van Baltimore. Vanaf het panoramadek op de 27e verdieping van het gebouw heeft u een weergaloos uitzicht over de stad. Een mooi fotomoment! 

World Trade Center
World Trade Center

Fort McHenry National Monument and Historic Shrine

Vanuit de binnenhaven kunt u met de watertaxi een bezoek brengen aan Fort Mc Henry. Het fort werd in 1814 maar liefst 25 uur lang beschoten door Britse schepen. Het fort heeft de aanval goed doorstaan en de Britten hebben het vuur dan ook gestaakt. Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog heeft het fort als gevangenis gediend en in de eerste wereldoorlog als ziekenhuis. Tijdens uw bezoek aan het fort kunt u veel van de roerige geschiedenis terugvinden.

Fort Mc Henry
Fort Mc Henry

Heritage Walk

U wilt geen bezienswaardigheid missen in de stad? Volgt u dan de Heritage Walk. Op deze route komt u de twintig populairste bezienswaardigheden van Baltimore tegen. Denkt u bijvoorbeeld aan het Martiem Museum, het Civil War Museum, Wolrd Trade Center en de historische McKim Free School. Het eindpunt van de route is in de binnenstad. Winkelen doet u hier bij Harborplace City. Een trekpleister voor bewoners uit de staat Maryland. Bezoekt u in de stad ook zeker de leuke wijken Little Italy en Little Lithuania.


Baltimore downtown
Baltimore downtown

National Aquarium

Dit immense Aquarium is een ware eye-catcher in de haven van Baltimore. Van dit aquarium dat in een groot opvallend pand aan het water is gevestigd, wordt gezegd dat dit een van de mooiste aquariums van Noord-Amerika is. U kunt ongeveer 880 verschillende diersoorten zoals zeedieren, reptielen en vogels bewonderen. En slaat u zeker het regenwoud op het dak van het gebouw niet over.

National Aquarium Baltimore
National Aquarium Baltimore

Fell's Point

Deze historische wijk in het zuidoostelijke deel van de stad staat bekend om de gezellige bars, galerieën, unieke kledingwinkeltjes en restaurants waar u kunt genieten van krab en oesters uit de Chesapeake Bay. De buurt heeft meer dan 161 panden die in het National Historic Register vermeld staan en tevens staat hier het oudste nog bestaande huis in Baltimore City. Sinds de jaren zeventig is een gestaag toenemend aantal midden- tot hogere middeninkomens het gebied ingetrokken om de historische huizen en bedrijven te herstellen en te behouden. De waterkant van Fells Point is een luxe wijk en kent een aantal eersteklas hotels en restaurants. Fell’s Point ligt op korte loopafstand van de binnenhaven. 

Fells Point
Fells Point

Howard Peters Rawlings Conservatory and Botanic Gardens of Baltimore (Rawlings Conservatory)

Het historische Rawlings Conservatory, ook bekend als het Baltimore City Conservatory, is geopend in 1888 en is een van de mooiste bouwwerken van Baltimore. Het Conservatory beschikt over vijf verschillende serrekamers, een tuin van 1/2 hectare met tal van kleurrijke bloembedden. Het Baltimore City Conservatory ligt in Druid Hill Park in het noordwesten van de stad. Het unieke bouwwerk is ontworpen door architect George A. Frederick (1842-1924), die tevens het stadhuis van Baltimore heeft ontworpen.


Baltimore City Conservatory
Baltimore City Conservatory

Historic Ships of Baltimore

Voor de liefhebbers van geschiedenis en met name scheepvaart brengt u een bezoek aan ‘Historic Ships in Baltimore’ in de binnenhaven van Baltimore. Hier kunt u een expositie van 200 jaar maritieme geschiedenis van Maryland bekijken en een rondleiding boeken. U kunt naast de oorlogsschepen ook een bezoek brengen aan de ‘Seven Foot Knoll Lighthouse’. Deze mobiele vuurtoren werd een groot deel van zijn geschiedenis op zee bemand door medewerkers van de US lighthouse Service en de US Coast Guard. U krijgt een inkijk in het zeer geïsoleerde leven dat de medewerkers door de jaren heen op zee hebben geleid.   

Historic Ships in Baltimore
Historic Ships in Baltimore
Baltimore