Bozeman

  • Mooi vergezichten
    Bozeman
  • Prachtige natuur in Bozeman
    Bozeman
  • Panoramabeeld Bozeman
    Bozeman

Bozeman

Bozeman wordt omgeven door de Rocky Mountains in het zuiden van Montana. De inwoners en toeristen genieten van het buitenleven en kunnen o.a. vissen, wandelen, genieten van verschillende warmtebronnen en in de juiste tijd van het jaar skiën. De stad is ook de thuisbasis van de Montana State University en is daarmee dus ook zeker een bruisende studentenstad. In de Main Street vind je genoeg brouwerijen, pubs en boetiekjes. Bozeman word niet voor niets de meest leefbare plek genoemd, iedereen vermaakt zich in deze veelzijdige stad. 


Top 3 leukste activiteiten

1. Main Street, Downtown Bozeman

2. Bozeman Hot Springs

3. Museum of the Rockies


Main Street, Downtown Bozeman

Met de winkels, boetiekjes en vele eetgelegenheden is het centrum een voorbeeld van de typische Bozeman cultuur. Het oude westen gemengd met de collegesfeer maakt het juist leuk. In de zomer worden er veel muziekale evenementen georganiseerd in de stad op donderdag. Er zijn veel plekken in Bozeman om lekker te kunnen eten of je nou voor een ontbijt, lunch of diner gaat. 

Bozeman Hot Springs

Bozeman Hot Springs is een wereldberoemde natuurlijke warmwaterbron in het hart van de prachtige Gallatin-vallei in Montana. Al meer dan 100 jaar komen bezoekers hier om te ontspannen in deze natuurlijke warmwaterbronnen. Een klein zwembad waar slechts enkelen aan het eind van de 19e eeuw van genoten, is uitgegroeid tot een bekende bestemming voor lokale bewoners en toeristen die op zoek zijn naar een unieke Montana-ervaring. 

Hot Springs
Hot Springs

Museum of the Rockies

In dit museum leer je veel over de geschiedenis van Bozeman. Er zijn verschillende hallen waar je in elke hal over een ander onderwerp meer te weten gaat komen. Er is een hal die over de dinosauriërs, en je vind daar een bronzen skelet van de Tyrannosaurus Rex. Dit is de populairste bezienswaardigheid van Bozeman en maakt deel uit van de Montana State University.