Buffalo

Wyoming

  • Het centrum van Buffalo straalt nog een authentieke Western sfeer uit.
    Main Street Buffalo

Gastvrijheid in Buffalo

Het stadje Buffalo ligt aan de rand van het Bighorn-gebergte in de Amerikaanse staat Wyoming. Buffalo ademt nog echt een western sfeer uit en u merkt de specifieke gastvrijheid in restaurants en bars. Het omliggende Bighorn gebergte is in de winter ook een skigebied, vandaar dat Buffalo ook tijdens de winter een populaire bestemming is. 

Buffalo was tijdens de gold rush een belangrijke uitvalsbasis en veel van deze sfeer vindt u dan ook terug in het centrum. Daarnaast is het stadje het bekend van Butch Cassidy and the Sundance Kid die zich hier schuil hielden in het Occidental Hotel. Dit hotel is ook leuk om bezoeken tijdens muziekavonden met live-muziek. 

Bighorn Mountains

De Bighorn Mountains ligt aan de noordelijke grens van Wyoming en de zuidelijke grens van Montana. Het imposante berggebied biedt tal van reactiemogelijkheden zoals vissen, kamperen, wandelen, paardrijden en mountainbiken. En in de winter is dit een geliefd skigebied. In de Bighorn Mountains kunt u in één dag bossen, witte bergtoppen, canyons, woestijn en watervallen tegenkomen. Er lopen door de Bighorn Mountains verschillende wegen die u een prachtig uitzicht bieden. De Cloud Peak Skyway (US 16) verbindt Buffalo met Ten Sleep en biedt ca. 72 km aan uitzicht op besneeuwde bergtoppen. 

Jim Gatchell Memorial Museum

In dit museum vindt u een enorme collectie aan antiquiteiten die 100 jaar Buffalo tentoonstellen. De collectie is tot stand gekomen door apotheker Jim Gatchell die in zijn leven veel geschenken kreeg van inwoners, cowboys en de Native American bevolking waar hij een goede band mee had. Zijn collectie werd door de familie aan de gemeente geschonken met daarbij het verzoek om dit museum op te richten. 

Jim Gatchell Museum
Jim Gatchell Museum

Het Occidental Hotel

Het Occidental Hotel heeft sinds de opening in 1880 al veel bekende gasten ontvangen zoals Butch Cassidy, Buffalo Bill, Ernest Hemingway Teddy Roosevelt. Het hotel in het centrum van Buffalo is nog geheel in authentieke stijl ingericht en u kunt er nog een kamer boeken of alleen het museum bezoeken. De antieke voorwerpen en foto’s geven een leuke inkijk in de wilde western geschiedenis van het hotel.

Occidental Hotel
Occidental Hotel

Fort Phil Kearny State Historic Site

Fort Phil Kearny ligt ca. een kwartier rijden ten noorden van Buffalo en was een van de drie forten die dienden als bescherming voor de goudzoekers die naar Montana trokken. Daarnaast moesten de forten indianenoorlogen voorkomen. Toen Fort Phil Kearny niet meer in gebruik was werd het in brand gestoken. In 1960 werd de grond waarop het fort stond, benoemd tot National Historic Landmark. Naast het bezoekerscentrum en tentoonstellingen kunt u hier genieten van een geweldig uitzicht op de Bighorn Mountains.


Fort Phil Kearny
Fort Phil Kearny