Butte

  • De mijn geschiedenis
    Butte
  • De spookborden op de bakstenen gebouwen
    Butte
  • De oude trolly's
    Butte

Butte

De kleine stad Butte in Montana, staat over de hele wereld bekend om zijn kleurrijke mijnverleden. Hoewel de gloriedagen van Butte voorbij zijn, zijn er nog steeds veel dingen die je daar kunt zien en doen. Je kan de mijnachtergrond van de stad leren kennen door middel van ondergrondse rondleidingen en culturele en historische wandelingen. Butte is bekend als de festivalstad van Montana en heeft het hele jaar door leuke festivals voor het hele gezin van livemuziek tot internationale filmfestivals.

Things to do:

1. Maak een rit met de trolley bus en leer meer over de culturele geschiedenis en mijnbouw van Butte

2. Ga ondergronds in het World Museum of Mining en maak een mijntour om te zien hoe de mijn werkt.

3. Bezoek de Lady of the Rockies op de heuvel met een wandeltocht naar boven en geniet van het uitzicht over Butte!


Geschiedenis

Butte staat bekend om zijn mijn geschiedenis. Voor dat je deze stad gaat bezoeken is het handig al wat dingen te weten over de interessante geschiedenis. Butte was ooit een van de grootste en drukste steden in het westen. De stad had een eigen bedrijf: Anaconda Mining Company, dit bedrijf was het vierde grootste bedrijf ter wereld in 1920. In het centrum zijn op de bakstenen gebouwen ‘spookborden’’ geplaatst, wat nog veel laat zien hoe het vroeger in deze stad was. 


Butte
Butte

Klimaat

Het koude steppeklimaat wat in Butte is kenmerkt zich door een lange vorstperiode tijdens de wintermaanden. Tijdens deze periode is de neerslag wat valt over het algemeen sneeuw. De zomermaanden zijn in vergelijking met andere steden erg koel en kan er het hele jaar door nachtvorst voorkomen