Cancun

 • Maya tempel
  Maya tempel
 • Ook wel the Hotel Zone genoemd
  Cancun Island
 • Het leukste winkelcentrum van Cancun
  La Isla Shopping Mall
 • Prachtige zandstranden met een azuurblauwe zee.
  Prachtige zandstranden met een azuurblauwe zee.

Zon, zee & strand

Cancun is de grootste badplaats van Mexico. De stad ligt op het schiereiland Yucatan aan de Caribische Zee. De stad bestaat uit 2 gedeeltes: Downtown Cancun en Cancun Island ook bekend als The Hotel zone. In downtown Cancun woont vooral de lokale bevolking, en in de hotelzone vindt u voornamelijk luxueuze hotels en dus veel toeristen. Winkelcentra en horecagelegenheden zijn er zeker. Mocht u daarvan houden kunt u hier zeker uw hart ophalen. Maar ook de echte strandliefhebber kan hier zeker goed zijn!

De stranden van Cancun

De prachtige stranden van Cancun zijn een van de redenen om hier op vakantie te gaan. Als u de stranden ziet lijkt het alsof ze zo uit een fotoboek geplukt zijn: prachtige witte zandstranden met een azuurblauwe zee. Misschien wel het mooiste strand is Playa Delfines. Te vinden aan de oostkust van het eiland. Zwemmen wordt hier wel lastig doordat er een sterke stroming staat. Playa Langosta aan de Bahia Mujeres behoort tot de stranden waar u wel kunt zwemmen. Bij wind uit een bepaalde richting is de zee erg rustig waardoor het ook met kinderen goed te doen is. Playa Las Perlas is het strand wat het dichtst bij de stad Cancun ligt. Vanwege de ligging is hier de kans op hoge golven klein en is de stroming ook niet sterk. Daardoor kunt u ook hier goed terecht met uw kinderen. Playa Marlin staat bekend bij de Mexicaanse families en ligt aan de oostkant van Cancun. Vooral in de weekenden is het hier druk met de lokale bevolking. 

Winkelen in Cancun

Zon, zee en strand zijn eigenlijk de hoofdingrediënten voor een vakantie in Cancun. Alhoewel er ook genoeg toeristen zijn die graag even gaan winkelen. Cancun heeft verschillende winkelcentra waar u goed terecht kunt. La Isla Shopping Mall wordt gezien als het leukste winkelcentrum van Cancun. Het is een grotendeels open winkelcentrum wat u in de Caribische sferen brengt. Het winkelcentrum telt meer dan 150 winkels, kraampjes en restaurants. Ook zit er een aquarium wat u kunt bezoeken, en waar u kunt zwemmen met dolfijnen. Het overdekte winkelcentrum Kukulcán Plaza heeft ook verschillende mode, schoenen, parfum en souvenierwinkels. Een aanrader om hier te bezoeken is Hacienda Tequila, dat ook wel het Tequila Museum wordt genoemd. Hier vindt u wel honderden soorten tequila, waaronder een aantal zeer exclusieve.

Centrum van Cancun
Centrum van Cancun

Wat is er nog meer te doen?

Een van de meest toeristische dingen die u in Cancun kunt doen is op de foto gaan met het kleurrijke bord van Cancun. Gelegen aan Playa Delfines.

Ruines del Rey
Ook ter hoogte van Playa Delfines liggen de Ruines del Rey. Hier vindt u resten van een Maya-dorp welke hier eeuwen geleden gestaan heeft.

El Meco
Ten noorden van het centrum van Cancun vindt u El Meco, een verzameling oude Maya-ruïnes die niet heel bekend zijn. Deze ruïnes waren waarschijnlijk gerelateerd aan Isla Mujeres en een belangrijke havenstad voor de Maya's op het schiereiland Yucatan.

Uitzichttoren
Bij Playa Linda ter hoogte van El Embarcadero staat een uitzichttoren. De hoogte van de toren is 80 meter en door middel van een ronddraaiende cabine heeft u een fantastisch 360 graden zicht op zee, een deel van de vele hotels en op de stad zelf.


El Rey Archaeological Zone in Cancun
El Rey Archaeological Zone in Cancun

Klimaat en beste reistijd

De temperaturen liggen over het algemeen het hele jaar rond de 30 graden overdag en ’s nachts rond de 20-22 graden. Cancun doe het vooral goed als winterzonbestemming omdat het er in de zomer aanzienlijk natter en benauwder is. Er vallen in de zomer vaak pittige buien die niet zo snel verdwijnen als dat ze gekomen zijn. De beste reistijd voor een vakantie naar Cancun is van februari tot begin mei, of de wintermaanden december en januari.

Cancun