Cannon Beach

  • Mooie vergezichten
    Cannon Beach
  • De iconische Haystack rock
    Haystack Rock
  • Geniet van de mooie natuur
    Cannon Beach

Cannon Beach

Cannon Beach is een van de populairste badplaatsen aan de kust van Oregon. Deze plaats staat bekend om zijn luxere hotels, vele kunstgalerijen, boetiekjes en staat in de lijst van de 100 mooiste plekken ter wereld. Je kunt hier verschillende dingen ondernemen, denk daarbij aan een verfrissende wandeling, genieten van de natuurgebieden van de Oregon Coast en de vele vergezichten vanaf verschillede uitkijkpunten. Op een steenworp afstand van het centrum zijn prachtige stranden te vinden. De vriendelijke sfeer die hier hangt en de prachtige omgeving maken van deze plaats een echte must see!

Onze top 5!

1. The Beach & Haystack Rock

2. Ecola State Park

3. Hug Point State Park

4. Oswald West State Park

5. Small Beach Town Charm


The Beach & Haystack Rock

Bijna zes kilometer zandstrand strekt zich uit ten noorden en zuiden van het centrum van Cannon Beach met de iconische Haystack Rock van Oregon die ongeveer halverwege dit schilderachtige paradijs ligt. Deze rots komt bijna 72 meter boven de zee uit en veel zeevogels kiezen juist deze rots voor hun nestelplaats. Als het eb is kun je deze rots van dichtbij bekijken.

Haystack Rock
Haystack Rock

Ecola State Park

Op slechts enkele minuten van het centrum van Cannon Beach, staat Ecola State Park bovenaan de lijst met uitzichtpunten en recreatiegebieden die je niet mag missen. Je kunt hier diverse wandelingen maken. Zo kun je naar het Ecola Point gaan en vanaf daar het prachtige uitzicht op de zandstraden en rotsen van Cannon Beach bewonderen. Vanuit daar kun je verder wandelen richting de populaire surfspot; Indian Beach. Houd er wel rekening mee dat je goede schoenen draagt, je loopt door gematigd regenwoud waardoor de paden erg glad kunnen zijn.

Cannon Beach
Cannon Beach

Hug Point State Park

Ongeveer vijf kilometer ten zuiden van Cannon Beach ligt het recreatiegebied Hug Point State. Hug Point biedt toegang tot het strand en bij eb kun je naar het noorden lopen, op dit punt vind je zeegrotten, een kleine waterval en de overblijfselen van de oude weg die ooit langs de klif liep. Deze rijbaan is een van de zeldzame overblijfselen van toen het strand de belangrijkste verkeersader was vóór de aanleg van de Coast Highway. Als de getijden het toelaten, kun je vanaf Hug Point naar het strand van Arch Cape lopen.

Oswald West State Park

Op ongeveer tien minuten ten zuiden van Cannon Beach komt je Oswald West State Park binnen. Het park is bijna 2500 hectare groot met meerdere kilometers aan wandelpaden, waaronder een gemakkelijk pad naar de prachtige baai van Short Sand Beach en torenhoge schilderachtige uitzichtpunten op de oceaan.

Cannon Beach
Cannon Beach

Small Beach Town Charm

Terwijl de schilderachtige omgeving de nummer één attractie is, biedt Cannon Beach ook de typische strandstadervaring aan de kust van Oregon. Wandel over de pittoreske trottoirs en binnenplaatsen van het centrum van Cannon Beach om kunstgalerijen, speciaalzaken, en restaurants te ontdekken.