Charlottesville

Gateway naar Shenandoah National Park

  • Een prachtig gebergte nabij Charlottesville
    Blue Ridge Mountains
  • Onntdek het prachtige oude centrum van de stad
    Centrum Charlottesville
  • Oude woning van Thomas Jefferson
    Marticello

Charlottesville

Charlottesville is een plaats in de Amerikaanse staat Virginia en is gelegen nabij de Blue Ridge Mountains. De stad staat bekend om haar rijke geschiedenis, die tentoon wordt gesteld in een van de verschillende musea en galerijen. Het centrum is zeer karakteristiek en je vindt hier voornamelijk charmante boetiek /-en antiek winkels, gezellige restaurants en bars. Daarnaast is de omgeving rondom de stad zeer groen en zijn er veel rivieren en meeren te vinden. Hierdoor zijn er veel watersport activiteiten in het gebied, zoals zeilen, kanoën en suppen.

De stad kent een mild klimaat, en heeft een gemiddelde temperatuur van circa 13 graden.


Onze Top 4 !

1. Monticello : het onderkomen van oud president Thomas Jefferson. 

2. University of Virginia: een universiteit opgericht door de oud president.

3. Downtown Mall: een mall in downtown Charlottesville met vele winkels en restaurants.

4. Skyline Drive : een populaire route dwars door onder andere Shenandoah National Park.


Monticello

Het Monticello is het voormalige onderkomen van de oud president Thomas Jefferson en staat bekend als architectonisch meesterwerk. Het staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Breng een bezoek aan het huis en ontdek de boerderij, de plantage en de onderkomens van de slaven. Met maar liefst 5000 hectare grond is er genoeg te zien. 


Monticello
Monticello

University of Virginia

De universiteit is opgericht in 1819 door Thomas jefferson en is en openbare onderzoeksuniveriteit. Net zoals Monticello, staat University of Virginia ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er worden verschillende tours aangeboden en je wordt dan rondgeleid door één van de studenten van de campus. Een bekend gebouw op de campus is de Rotunda, wat vergelijkbaar is met het Pantheon in Rome


Downtown Mall

De populaire winkels, restaurants en ambiance van Charlottesville komen samen in één centrum, bekend als de historische Downtown Mall. Het is gelegen op Main Street, hier vind je meer dan 120 winkels, 30 restaurants, kunstgalerijen, meerdere podia en een boerenmarkt op zaterdag. Dit voetgangersgebied strekt zich uit over acht blokken en is populair bij zowel bezoekers als de lokale bevolking, die zeggen dat het de perfecte plek is om te winkelen, eten of gewoon mensen te kijken. 

Downtown Mall
Downtown Mall

Skyline Drive

De Skyline Drive is een bekende route van maar liefst 105 mijl die dwas door Shenandoah National Park loopt. Onderweg rijd je dan ook langs de top van de Blue Ridge Mountains, één van de bekendste highlights van het park. Er zijn bijna 70 uitkijkpunten die een mooi uitzicht bieden over Shenandoah Vallei en over Piemonte. Onderweg bestaat de kans dat je wildlife tegenkomt, denk bijvoorbeeld aan herten, zwarte beren of wilde kalkoenen.

Blue Ridge Mountains
Blue Ridge Mountains

Fun Facts!

1. Charlottesville is genoemd naar prinses Charlotte, die koningin werd toen ze met koning George III trouwde.

2. Dr. Charles T Pepper (die zijn medische diploma behaalde aan University of Virginia) was de inspiratie voor de naam van de populaire frisdrank.


Charlottesville