Charlottetown

Hoofdstad van Prince Edward Island

 • Het kleine stadje heeft ook veel te bieden.
  Sightseeing in Charlottetown
 • Kreeft is een standaard gerecht op PEI.
  Culinaire hoogstandjes
 • Ieder jaar is er een diversiteit aan evenementen!
  Live Events
 • Gezellige sfeer in het centrum!
  Straatartiesten in het centrum
 • Maak een ontspannende avondwandeling langs het water.
  Een zomerse avond in de haven

Charlottetown

De provinciale hoofdstad van Prince Edward Island ligt in Queens County en ligt aan het water. Hier wonen ongeveer 35.000 mensen en, vooral in de zomermaanden, bezoeken toeristen graag de grootste stad van het eiland. Wil je niet shoppen, naar het museum gaan of de bezienswaardigheden bekijken, dan is het aan te raden om de omgeving op de fiets of te voet te verkennen. De nabijgelegen Conferation Trail is ongeveer 400 kilometer lang, maar andere aanbevolen wandelpaden en parken in de stad zijn ook gemakkelijk te bereiken. 

Het klimaat

Om de dag buiten door te brengen, is het belangrijk om te weten wat je aan moet trekken. De volgende gemiddelde temperaturen helpen als richtlijn:

 • Zomer 20 ° C tot midden 30 ° C 
 • Lente / herfst 8 ° C tot 22 ° C
 • Winter 3 ° C tot - 22 ° C

Het eiland is niet erg groot, dus het weer kan snel omslaan. Het is daarom altijd aan te raden om laagjes aan te trekken. Ook als het overdag warm is en je teenslippers en een topje draagt, moet je voor de avond een dunne trui meenemen. Niet te vergeten is de krachtige werking van de zon. Dus als je niet wilt stralen als een kreeft, zorg dan voor zonnebrandcrème, hoeden en overhemden met schouderbedekking. Uiteindelijk is het natuurlijk nog steeds raadzaam om de weersvoorspelling te checken. 

Attracties & activiteiten

Pas je aan de levensstijl van de eilandbewoners aan en dompel jezelf onder in het brede scala aan vrijetijdsactiviteiten. Zo kun je oesters op je tong laten smelten in het bijzijn van een deskundige. Of je kunt het verhaal van de Confederatie laten vertellen door gidsen in traditionele klederdracht. Geniet van een kleine boottocht door de haven van Charlottetown terwijl de zon ondergaat, en gebruik de dag om inzicht te krijgen in hoe lokale bieren worden gemaakt. Je kunt ook naar een paardenrace of casino gaan, een bijzondere stadstour maken in een amfibievoertuig of het water om je oren laten vliegen tijdens een jetski-tour. Charlottetown wacht op je en zal je aan het lachen maken, leren en versteld doen staan! 

Rondleiding in klederdracht
Rondleiding in klederdracht

Vrije tijd

Wil je lekker sporten of je van top tot teen laten verwennen? Of je nu yoga wilt beoefenen of een partijtje tennis wilt spelen in het park, in Charlottetown heb je alle mogelijkheden. Er worden ook diverse spa- en wellnessbehandelingen aangeboden. Bent u een golfliefhebber? U vindt het hier ook! Er is zelfs een indoor alternatief waar u kunt golfen met behulp van simulatoren. Of je brengt je vrije tijd liever buiten door en doet een ronde stand-up peddelen. Ben je ooit op een touwenparcours geweest? Test uw evenwicht en veel plezier! 

Golfen
Golfen

Kunst & cultuur

Geniet tijdens uw bezoek van hedendaagse kunst en traditionele muziek, interessante festivals en theater van wereldklasse. Charlottetown is de thuisbasis van kunstgalerijen, theaters en het Beaconsfield Historic House. Dit toont de Victoriaanse architectuur bijzonder mooi met veel originele elementen en reproduceert een fascinerend verhaal. Ontdek de contrasterende kunst- en cultuurscène in de hoofdstad. 

Standbeelden in de stad
Standbeelden in de stad

Shopping

Het juiste souvenir of een inventief cadeau vinden in Charlottetown op Prince Edward Island is kinderspel. Wandel door het stadscentrum, waar individuele en gepassioneerde winkels op je wachten. Ga naar de winkels op Peake's Wharf of ga naar een van de winkelcentra voor trendy kleding. Probeer een verscheidenheid aan lokale lekkernijen op een van de Farmer's Markets in Charlottetown. Voor fans van Anne of Green Gables is er de Anne of Green Gables Store, die niets te wensen overlaat. Of verwen je smaakpapillen met een heerlijk ijsje van COWS Icecream. Een leuk Canadees souvenir kan je zeker vinden in de landelijk bekende winkel "Cool As A Moose". 

Downtown
Downtown