Chester

Nova Scotia

  • In Chester wordt jaarlijks de Chester Race Week georganiseerd.
    Chester Nova Scotia

Chester

Ten zuiden van Halifax ligt Chester in de South Shore regio van Nova Scotia aan de Mahone Bay. Door haar ligging aan de wateren van de Mahone Bay is het een prachtige watersportbestemming

Jaarlijks wordt hier in de tweede week van augustus de Chester Race Week gehouden door de bekende Chester Yacht Club. Hier strijden kielboten 4 dagen lang om de titel. 

Top 5 activiteiten

Graves Island Provincial Park
Dit provinciale park ligt op een eiland naast East Chester en is bereikbaar via een weg die naar het eiland loopt. Je kan hier prachtig wandelen en van een zonsondergang genieten, maar ook zwemmen en picknicken behoren tot de mogelijkheden. Al fietsend kunt u dit Provincial Park ook goed ontdekken.   

Chester Playhouse
Ook wel het “House of Theatre, Music and Film” genoemd, is een klein intiem theater dat plaats heeft voor 176 mensen. Veel lokale bekendheden als zangers, comedians en toneelgroepen hun optreden laten zien aan het publiek.  

Tancook Eilanden
Er liggen 365 eilanden in de Mahone Bay waaraan Chester ligt. Het grootste van deze eilanden is Big Tancook Island. Het eiland is ongeveer 4 km lang en 1.6 km meter breed. In de zomer leven er ongeveer 200 mensen op het eiland en in de winterperiode 120. Op het eiland is zelfs een kleine school, cafés en een museum  te vinden. Vanaf het vaste land is het eiland te bereiken met een dagelijkse ferry. De bewoners leven voornamelijk van de kreeftenvangst en de opbrengsten van de ferry.  

Naast Big Tancook Eiland is er ook nog de Little Tancook Eiland. Dit eiland is 1.5 km lang en 1 km breed en is gescheiden van Big Tancook Eiland door de een 1 km brede zeestraat“The Chops”. Ook dit eiland is bewoond, al is dat met slechts ca. 20 mensen. 

Chester Golf Club
Een andere activiteit in Chester is golfen. De Chester Golf Club beschikt over 18 holes en prachtige uitzichten over de haven van Chester. Ook als je geen golfer bent kun je deze plaats prima bezoeken, het restaurant is toegankelijk voor iedereen en u kunt hier heerlijk eten. 

Watersport
Huur zelf een boot of een kajak en vaar tussen de 365 eilanden van Mahone Bay. U kunt genieten van prachtige uitzichten tijdens deze bijzondere tocht.

Chester