Cheyenne

''Hell on Wheels''

  • prachtige natuur
    Cheyenne
  • Bekend theater in Cheyenne
    Atlas Theatre Cheyenne
  • Het bekende rodeo festival
    Cheyenne Frontier Days

Cheyenne

Cheyenne is de hoofdstad van Wyoming en werd in 1867 gesticht. Toen de tijd werd de stad over het algemeen bevolkt door spoorarbeiders en soldaten, maar later is de stad ontwikkeld van een ruige Wild West stad tot een van de meest welvarende steden van Amerika. In het hoogseizoen kun je nog steeds veel Wild West taferelen vinden in deze stad. In de laatste volle week van Juli staat alles in het teken van de Cheyenne Frontier Days. Deze dagen worden voornamelijk gevuld met grote rodeo in de openlucht. Het Wyoming State Capitol is ook een van de grotere trekpleisters in deze stad.

Top 3 activiteiten!

1. Bezoek het Wyoming State Museum

2. Het grootste rodeo festival in de openlucht: Cheyenne Frontier Days

3. Bekijk vuurgevechten en western sketches bij Cheyenne Gunslingers


Wyoming State Museum

In dit museum zijn 2 voorstellingen die permanent aanwezig zijn waarvan er één over de geschiedenis gaat en één over de wilde dieren van Wyoming. De missie van het Wyoming State Museum is om te dienen als een educatieve, historische en culturele instelling. Het museum bied gezinnen en kinderen een leuke manier om de tentoonsellingen te bekijken en meer te leren over de geschiedenis van Wyoming.

Cheyenne Frontier Days

Het Frontier Days festival in Cheyenne vind altijd in de laatste volle week van juli plaats. Dit is het grootste rodeo festival in de openlucht in de Verenigde Staten. Er worden parades en concerten gehouden. Ook vind je er verschillende wagenraces en professionele stiervechters

Cheyenne Frontier Days
Cheyenne Frontier Days

Cheyenne Gunslingers

Bekijk vuurgevechten, Western sketches en andere Wild West-activiteiten in Gunslinger Square, 15th & Pioneer, in het centrum van Cheyenne. Alle shows zijn gezinsgericht en je zult veel spanning en humor ervaren. Elke voorstelling begint met een veiligheidsdemonstratie. De voorstelling duurt ongeveer 45 minuten en word gespeeld door vrijwilligers uit de gemeenschap. Het is een vereniging die sinds 1983 bestaat en word voornamelijk ondersteund met financiering van lokale bedrijven. Elke voorstelling is uniek!

Fun Fact!

• Met 64.165 inwoners (in 2020) is Cheyenne de meest bevolkte stad in de staat Wyoming. Slechts 549.914 mensen wonen in de hele staat Wyoming.

Cheyenne
Cheyenne
Cheyenne, Wyoming