Chicago

The windy city

  • Chicago Bean
    Chicago Bean
  • Chicago Sears Towers
    Chicago Sears Towers
  • Chicago Navy Pier
    Chicago Navy Pier

De winderige metropool Chicago

De grootste stad van de staat Illinois en de derde grootste stad van de Verenigde Staten met 2.8 miljoen inwoners. De geboorteplaats van de Wolkenkrabber en tevens het begin van de mooie Route 66. Welkom in Chicago!


Onze top 5!

1) Navy Pier: Een kilometer lange, familievriendelijke boardwalk, vol met restaurants, winkeltjes en zelfs een reuzenrad. Vanaf de pier heeft u een fantastisch uitzicht van de Chicago skyline.

2) Millenium Park: Een groot, uitgestrekt park met tal van recreatieve mogelijkheden en openluchtpodium.

3) Magnificent Mile: Een enorme boulevard met meer dan 400 winkels, restaurants en historische gebouwen.

4) The Willis Tower: Voorheen de Sears Tower genoemd. Met 442 meter (antenne niet meegerekend) is dit de op een na hoogste wolkenkrabber van de Verenigde Staten, na One World Trade Center. Op een heldere dag kunnen bezoekers vanaf de skydeck tot aan buurstaten Indiana, Wisconsin en Michigan kijken.

5) Het museum Art Institute of Chicago: heeft na Parijs de grootste collectie impressionistische kunst op aarde. Onder andere werken van Vincent van Gogh en Monet zijn terug te vinden in dit museum.

Willis Tower

De Willis Tower, die tot 2009 de Sears Tower heette en de op één na hoogste wolkenkrabber in de Verenigde Stad is met 442 meter en 110 verdiepingen, biedt een indrukwekkend uitzicht op Chicago en de omliggende staten. Bij helder weer is Willis Tower al te zien van 50 kilometer afstand. De nieuwste attractie is "The Ledge", een glazen doos op een hoogte van ongeveer 412 meter, waar de stad letterlijk aan je voeten ligt - alleen voor degenen die niet snel duizelig zijn!

Chicago Riverwalk

Een nogal ongebruikelijk voor de VS en daarom heel bijzonder  hoogtepunt is de Chicago Riverwalk. Deze autovrije promenade langs de oevers van de Chicago River slingert dwars door de stad naar Lake Michigan. De strakke boulevard, met uitzicht op de rivier, beschikt over gezellige cafés en restaurants. Niet alleen voor toeristen, maar ook voor de lokale bevolking vormt de Chicago Riverwalk dus een oase van rust, weg van het verkeerslawaai van Chicago.

De Navy Pier

De ongeveer 1 km lange pier op Lake Michigan, werd gebouwd in 1916 en diende aanvankelijk als vrachtafhandeling voor schepen van de Grote Meren en als een startpunt voor pleziervaartuigen. Tegenwoordig is de Navy Pier de uitgaanswijk van de stad, met entertainment voor jong en oud: een reuzenrad, een draaimolen, diverse restaurants en winkelgalerijen, een IMAX-bioscoop, een botanische tuin en twee musea, waaronder het Chicago Children's Museum, de leerfactor gecombineerd met plezier en games, zorgen voor afwisseling en entertainment. The Skyline Stage organiseert ook in de zomer openluchtconcerten.

Het Millennium Park

Een populaire bestemming voor bezoekers en de lokale bevolking. Millennium Park biedt geweldige recreatieve mogelijkheden, waaronder een van 's werelds modernste openluchtpodia, evenals de inmiddels bekende "Cloud Gate" -sculptuur, ook wel bekend als "The Bean" vanwege zijn uiterlijk, die op indrukwekkende wijze de skyline van de stad weerspiegelt.

Fun facts!

1) Chicago heeft de enige rivier ter wereld die achteruit stroomt! Het rioolwater van de stad was vroeger gericht op de Chicago River, die uitmondt in Lake Michigan. Toen Lake Michigan echter opnieuw Chicago van vers water zou voorzien, werd in de 19e eeuw een speciaal kanaal en sluizen gecreëerd, waardoor de stroomrichting van de Chicago River veranderde.

2) 's Werelds eerste wolkenkrabber - 100 verdiepingen hoog - werd gebouwd in Chicago door William Le Baron Jenney, een voormalige klasgenoot van Gustav Eiffel.

3) Elk jaar, op 17 maart, wordt de Chicago River groen op St. Patrick's Day, de dag van het feest van de patroonheilige van Ierland. Tot 2003 werd voor dit doel Uranin gebruikt, maar vanwege de milieu-impact wordt nu een plantaardige kleurstof gebruikt.

4) In Chicago wordt honkbal onder meer bekeken vanaf de daken van de stad! Omdat het honkbalstadion van de Chicago Cubs, het "Wrigley Field" heel weinig ruimte heeft, heb je op de platte daken van de huizen die het stadion omringen, stands - de zogenaamde Wrigley-daken . Vanaf hier kunnen bewoners/toeschouwers wedstrijden live bekijken.

5) Een van de grootste outdoor foodfestivals op aarde vindt jaarlijks plaats in Chicago. “The Taste of Chicago” trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers.