Chinle

Arizona

  • Geniet van de overweldigende vergezichten in het gebied.
    Chinle
  • Een klein nationaal park in het noordoosten van de staat.
    Canyon de Chelly
  • Vanuit de verschillende viewpoints heeft u overweldige uitzichten over de vallei
    Redrock van het park Canyon de Chelly

Chinle

Het plaatsje Chinle, gelegen in de staat Arizona, wordt gebruikt als overnachtingsplaats voor een bezoek aan Canyon de ChellyChinle heeft ca 5000 inwoners en ligt op een hoogte van bijna 1700 m. Dit gebied wordt bewoond door de Navajo indianenDe naam van de plaats betekent in Navajo ‘Flowing out” oftewel uitstromen en verwijst naar de plek waar het water uit de Canyon stroomt. Vanuit hier kunt u Canyon de Chelly National Park bezoeken. Na een dag vol met nieuwe indrukken, kunt u s’avonds in het plaatsje Chinle, na een hapje te hebben gegeten, overnachten. 


Fun Facts

1. In Chinle werd de allereerste handelspost opgericht in 1822.

2. Chinle is voor het toerisme de uitvalsbasis voor Canyon de Chelly National Park.

3. De Tv serie Basketball or Nothing ging in 2019 in premiere op Netfilx. De serie speelt zich af op Chinle High School.


Canyon de Chelly

Canyon de Chelly is misschien een iets minder bekend Nationaal Park maar zeer zeker de moeite waard om te gaan bekijken. Met behulp van de “gratis” kaart (verkrijgbaar in het Welcome Center, u mag een vrijwillige bijdrage doen) kunt u met uw huurauto dit park gaan verkennen. De Northrim drive of de Southrim drive zijn de 2 routes welke u met uw huurauto kunt volgen. White House Overlook is een van uitkijk punten op de South rim Drive, vanuit dit punt kunt u op eigen gelegenheid een wandeltocht (ca 2 uur) maken.  

In plaats van zelf te rijden kunt u ook een jeep tour boeken onder begeleiding van een Navajo gidsAlle gidsen komen van oorspong uit dit gebied en kunnen u alles vertellen over de geschiedenis van deze Canyon en het Navajo volkZij delen graag hun kennis met u over de traditionele leefwijze van de Navajo’s en natuurlijk vertellen ze graag de verhalen over het leven in de Canyon. 


Klimaat

De beste reistijd is van april t/m oktober. In de zomermaanden valt er weinig neerslag en is het aangenaam warm. De temperatuur kan oplopen tusen 25 – 28 graden Celcius. In het voor- en najaar is het over het algemeen wat koeler en in de wintermaanden is er zelfs kans op sneeuw.


Canyon de Chelly
Canyon de Chelly